terasa za zeku, ideje????? :)

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

terasa za zeku, ideje????? :)

PostPostao/la Bombica i ja » uto ožu 25, 2014 20:37 pm

Imam dosta veliku terasu, a kako je krenulo lepo vreme volela bih da je malo sredim za zekanu, ograda je zasticena,nema sanse da se provuce, ima nadstresnicu koja je iznad 70% terase tako da ni sunce nije problem, a i uvek su otvorena vrata tako da ona moze da ulazi i izlazi... samo nemam ideju sta da joj stavim tu da se igra i uziva... za sada joj je jedina zabava prolazenje ispod stolica i jurcanje u krug. stavicu joj tunelcic i lezaljku ali to je sve za sada sto mi pada na pamet... naravno i vodu i hranu ako ogladni dok kulira na terasi :D
Bombica i ja
Kunić
Kunić

Re: terasa za zeku, ideje????? :)

PostPostao/la Bombica i ja » uto ožu 25, 2014 20:39 pm

da, mozete i da mi skrenete paznju ako na nesto treba da pripazim...
Bombica i ja
Kunić
Kunić

PostPostao/la Foxy » sri ožu 26, 2014 8:17 am

Zvuči lijepo na toj vašoj terasi. Moji imaju i wc na terasi, sijeno... Dobiju i ostalu hranu, poslatice, voće, grančice... Imaju uz tunel i jednu malu drvenu kućicu u koju se zavlače, ali to je kao tunel.
Bitno je da je terasa nedostupna drugim životinjama koje bi mogle uznemiravati zečiće. Mačke, ptice grabežljivice... Da, da... Čim su vani, postoji mogućnost uboda od raznih insekata, pčele, ose, škorpioni, krpelji (na svom zeki sam jednom našla jednog malog krpelja koji je vjetrom stigao i ugrizao zeku), pa to imajte u vidu.
Iako sam napisala svašta, neka vas to ne obeshrabri. Bitno je da znate koje su moguće opasnosti i na što treba obratiti i pažnju. Moji kunići su svake godine na balkonu, od proljeća do jeseni... Uživaju i ja s njima. :)
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bombica i ja » sri ožu 26, 2014 18:23 pm

Foxy je napisao/la:Zvuči lijepo na toj vašoj terasi. Moji imaju i wc na terasi, sijeno... Dobiju i o voće, grančice... Imaju uz tunel i jednu malu drvenu kućicu u koju se zavlače, ali to je kao tunel.
Bitno je da je terasa nedostupna drugim životinjama koje bi mogle uznemiravati zečiće. Mačke, ptice grabežljivice... Da, da... Čim su vani, postoji mogućnost uboda od raznih insekata, pčele, ose, škorpioni, krpelji (na svom zeki sam jednom našla jednog malog krpelja koji je vjetrom stigao i ugrizao zeku), pa to imajte u vidu.
Iako sam napisala svašta, neka vas to ne obeshrabri. Bitno je da znate koje su moguće opasnosti i na što treba obratiti i pažnju. Moji kunići su svake godine na balkonu, od proljeća do jeseni... Uživaju i ja s njima. :)

Jeste divno, iako je u gradu i okruzeni smo zgradama... eee pa to me je bas zanimalo : insekti i ostalo. Macke nisu problem, plase se naseg psa i nikada ne dolaze kod nas osim par ulicnih pitomih ali to su bas lenje i debele macke koje ne mogu ni uz drvo da se popnu :D pre neki dan sam cula sovu negde u komsiluku ali ne verujem da bi ona preko dana napala? I da li bi napala uopste kunica? I jedno mozda glupo pitanje, jel treba da pazim na izmet ptica?desi se da nekad neki golub ispusti "paketic" a ova moja sve voli da gricne.... Hvala puno, jedva cekam lepo vreme da uzivam sa mojim srecicama ♡ posle sterilizacije debele nadam se da ce se broj mojih srecica povecati : )
Bombica i ja
Kunić
Kunić

PostPostao/la Foxy » sri ožu 26, 2014 19:44 pm

Izmet ptica može biti izvor bolesti pa pazite. Nadam se da kad govorite o povećanju srecica mislite na sretan brak mužjaka i zenke koji ne mogu imati potomstvo jer su kastrirani i sterilizirani.
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bombica i ja » sri ožu 26, 2014 22:30 pm

Foxy je napisao/la:Izmet ptica može biti izvor bolesti pa pazite. Nadam se da kad govorite o povećanju srecica mislite na sretan brak mužjaka i zenke koji ne mogu imati potomstvo jer su kastrirani i sterilizirani.

Da zato sam i napisala posle sterilizacije ;)
Bombica i ja
Kunić
Kunić

PostPostao/la Foxy » čet ožu 27, 2014 8:01 am

Pretpostavljala sam, ali vrag mi nije dao mira pa sam morala pitati... Da budem 100% sigurna...
Bit će to krasan suživot... :)
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan