Prehlada?

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Prehlada?

PostPostao/la pedjas.bg » sub tra 14, 2012 21:37 pm

Pozdrav svima!! Uzas, ovde se pojavljujem samo kada sa zekonjom nesto nije u redu. Nadam se da ne zamerate! :wub:

Elem, Rasha je nesto cudan vec neka dva dana mozda. Provalio sam da kija. Prvi put kija u svom zivotu tako da nismo ni znali sta se desava. Dakle, kija i mokra mu je jedna nozdrvica koliko smo uspeli da vidimo. Cuje se kad dise kroz nos, kao kod nas ljudi kada nam je zapusen, pun vodice. Oci mu dosta suze. Naravno, sve se to obavezno desava kada ne treba, dakle subota uvece, sutra a ni prekosutra nista ne radi zbog Uskrsa. Kako da se postavimo? Da li mozemo nesto uraditi sami, kod kuce? Inace da kazem da normalno jede, mozda ne onako alavo kao do juce ali nije da ne jede. DAjte neki savet..Hvala puno! :huh:
pedjas.bg
Kunić
Kunić

Re: Prehlada?

PostPostao/la pedjas.bg » sri tra 18, 2012 14:46 pm

Evo prodjose praznici pa cemo valjda navatati nekog veta. Inace, smorio sam se sto mi niko nije odgovorio na post.. Jel bar neko moze da mi preporuci nekog veterinara iz Beograda?
pedjas.bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » sri tra 18, 2012 15:55 pm

zao mi je sto ti niko nije odgovorio na post..bas cudno :huh:
Ja ne znam puno o prehladi, ali sam nasla listu preporucenih veterinara iz Beograda, valjda ti bude od pomoci

BEOGRAD

Veterinarska orinacija SPINA
Dr. vet. med. Slobodan Spasojevic
Bul.Arsenija Carnojevica 17a
tel. 011 2130 848, mob. 064 1299 633
(neurologija, oftalmolgija, rentgen, ultrazvuk, mijelografija, sve vrste kontrastnih snimanja, hirurgija, interna medicina, labaratorija, video endoskopija, ortopedija)
Preporuka: ovnolika_marina, dina

Nebojša Milivojević, dipl.vet.
Veterinarska ambulanta Veterinar
Maksima Gorkog 23/3
11000 Beograd
Tel. 011/244 89 38
mob. 063 25 33 43
Preporuka: Baltazar

dr.vet.med Milan Putnik
Banovo brdo
Zrmanjska 8
tel: 011/354-16-83 064/127-35-41
(prevencija, vakcinacija, lecenje, sistemski pregledi, hirurgija, terenska sluzba, hitna sluzba)
Preporuka: dina

Veterinarska klinika "Novak"
Veselina Masleše 55
Beograd
tel/fax ++ 381 11 2851-856, 2851-923
mobile 064 11 57 802, 064 12 72 033
e mail : novak@ptt.yu
http://www.vetnovak.co.yu/
Preporucila: Chiara

Dr.vet.med. Goran Savić
Adresa:
Gandijeva 115 a
Novi Beograd 11070
Srbija
E-pošta: sagovet@eunet.yu
Telefon: 011/ 318 2430
Mobilni: 064/ 16 16 160
http://veterinar-savic.com
Preporuka:musemarina

Veterinarska ambulanta Zeka
dr.vet.med. Dejan Spasović
Adresa:
Miloša Tenkovića 13c
Petlovo Brdo - Beograd
tel:011/2341-800, 064/217-55-24
e-mail:ambulantazeka@gmail.com

Veterinarska stanica: Božinović
Ime i prezime vlasnika: dr.vet.med.Stanko Božinović
Adresa: Zemun, Ševina 37A
Telefon: 063.343.693

Ili posalji PM Klio ili dHarma, one su iz Beograda, one sigurno znaju za naj veta..
sretno
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pedjas.bg » sri tra 18, 2012 16:02 pm

Pa i meni je cudno da mi niko nije odgovorio. Sa Klio sam imao divno iskustvo, vadila nas je iz mrtvih (zacep) ali je posle nisam nalazio nigde. Ne znam da li je jos aktivna ovde na forumu. Ne znam da li mogu kod bilo kog od ovih doktora da odem, da imam poverenja... Sutra ga moram kod nekog odneti, ne vredi..
pedjas.bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » sri tra 18, 2012 16:29 pm

E, sada sam primila tvoju poruku, pa dodjoh ovde da ti na pm posaljem poruku, ja sam u Crnoj Gori do 5.maja ;)
Nisam videla temu, tek sada, mada sam ulazila vise puta, promaklo mi je, sory ;) mada iskreno i ne pogledam sve teme, vise onako na blic.
Super sto ti je Fiffy dala vetove. Ja bih ti radije preporucila Novaka pa onda Spinu.
Moras poci kod veta da vidi da li ima iscedak, da uzme bris, jer mozda je i neka infekcija, da mu pogleda zube, da ga poslusa...
Ako je samo prehlada, dat ce mu injekcije, a ti mozes poceti da mu jacas imuni sistem kvalitetnom hranom, Ehinaeom od ESI firme (kapi bez alkohola).
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » sri tra 18, 2012 17:09 pm

Ej, retko dolazim na forum.. :)

Moja preporuka je Spina.. On je Spajku resio problem sa kijanjem i mi smo zadovoljni!
Posto mu suzi i oko moguce je da su cak i zubici problem..

U svakom slucaju javi kako je bilo i kako je malac :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pedjas.bg » sri tra 18, 2012 20:32 pm

:D Hey pa gde ste zeneeeee...dugo nismo kontaktirali i izvinjavam se na tome!! Sutra pre podne cemo otici u Spinu, a za Novaka znam jos od ranije, dok sam imao psa, imam lose iskustvo sa njima ali nebitno.
Pa da, da neko najzad muski ispregleda zekonju da vidimo sta je..mokro mu je samo oko jedne (leve) nozdrve i tako ponekad kine, ali ipak se nesto desava, lezi po strani, mada je to umeo i ranije ali ne ovako cesto.. Videcemo, sutra ga vodimo tamo pa neka ga malo ispregledaju.
Koju mu hranu davati? Gde se kupuje ta ehinacea? Hvala vam sto se javiste!!! ;D
pedjas.bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » sri tra 18, 2012 21:04 pm

Ehinacea od ESI firme u obicnoj apoteci, ne znam da li ima svaka ali trebalo bi. Trazis kapi. To ce ti valjati i za dete :wink:
Pa posto imate dvoriste, beri mu bokvice, maslacak, trave...na pijaci imas sada dosta povrca od ovog sto moze jesti, pogledaj u delu za ishranu, ali ako nesto od ovoga vec nije jeo onda moras uvoditi polako pomalo jedno po jedno bilje. Tj. ono sto nije jeo.
A sada videt ces sta ce reci vet i mozda mu da vitamine.
U Novaka su bezobrazno skupi i onako znaju da ne znaju, ali imaju dve cure koje vole zivotinje i koje su u Engleskoj studirale jedna godinu dana jedna dve za kunice. Ja imam dobro iskustvo, ali isto tako znam da su vise puta pravili greske kao i svuda kao i u spini i u drugim ordinacijama.
Sam ces naci veta koji ti odgovara, i mada i da gresi, da imas ok odnos sa njim da poslusa tvoje sugestije u vezi tvog zeca kojeg najbolje poznajes.
Ja idem kod veta kojeg retko preporucujem jer istini za volju, ima volju, ima i znanje, ali je toliko komfuzan da stalno moras da ga kontrolises :D To je Vlada kog sam ti pominjala. Kod njega uvek upucujem za operacije za koje mu skidam kapu na umesnosti ali na aljkavosti i neurednosti nikada.
Ali uradi dobro operaciju, to svaka cast.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » sri tra 18, 2012 22:17 pm

uzmi svakao Ehinacea kapi za djecu jer one ne sadrze alkohol..inace sve ove ostale ga sadrze
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la pedjas.bg » čet tra 19, 2012 12:40 pm

Bili smo u Spini!!! Rasha je dobio dve inekcije, jednu antibiotik, a drugu da mu smanji sekreciju.. Stavljao mu je u usta neki kao pistoljcic sa lampom, da bi mu pregledao zube, i konstatovao da nisu najbolji ali i da nisu problem jos uvek. Mala im je povrsina preklapanja, ako se ne varam. Prepisao je tabletu Dexizon, po pola dva puta i sirup Bactrim. U svakom slucaju cucemo se jos sa njim da bi se videle promene, ako ih bude bilo. Hteo je da ga anestezira da bi mu bolje pogledao zube ali je odustao ovog puta. U svakom slucaju, dr izgleda sasvim ok, lepo se poneo sa zekom, nije bilo neke nervoze niti skidanja sa one stvari, ako me razumete, a sto mi je najbitnije. Videcemo samo kako ce Rasha napredovati i sta dalje. S obzirom da opet imamo problema sa dlakom koja otpada na jednom mestu i na njenom korenu ima kao peruti, dao mu je Ivermontin (ili kako god) po jednu kap iza uveta na kozu..videcemo...

Inace Rasha se izgleda toliko istresirao samom voznjom i tamosnjim pregledom, plus dve boce da cak ni maslacak nije hteo da vidi, iako je lud za njim..sirotan :sad:
pedjas.bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » čet tra 19, 2012 16:57 pm

:D Super sto ste bili. E bas je sirotan, a kada se setim kolika je to doooobrica i lepoooota!!
Bas me zanima kako je vet reagovao kada je video toliku zecinu?! ;D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la pedjas.bg » čet tra 19, 2012 18:27 pm

Pa definitivno nije ocekivao tolikog zeca hahaha...
pedjas.bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pet tra 20, 2012 10:30 am

Meda dobrica...
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la pedjas.bg » pet tra 20, 2012 17:49 pm

Jao ostajem sam kod kuce, a gospodja je na sebe preuzela sve akcije oko Rashe, tipa lecenja i tako toga. Elem, na meni je da mu rastopim polovinu tablete u malo vode i da mu posle dam 2ml sirupa. Da li vi znate neku taktiku kako to izvesti a da ne bude haosa? Dakle, moram mu spricem to dati. Sladja je jutros prvu put to nekako uspela, ali je pre toga spric zabola u bananu tako da mu je to bilo extra i onda kada mu je spricnula sirup poludeo je, ogrebao je, bio je bas ljut. Kako vi to radite? Neka tehnika, nesto?
pedjas.bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la dHarma » pet tra 20, 2012 18:48 pm

pedjas.bg je napisao/la:Da li vi znate neku taktiku kako to izvesti a da ne bude haosa?

Ova nas taktika nikad nije izdala, ako ne uspe podmicivanje uvij ga u peskir kao palacinku i daj spricem sa strane..
Samo strpljivo! :)
viewtopic.php?f=3&t=11

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan