Treba mi pomoc , ne znam sta se desava sa Djur.

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Treba mi pomoc , ne znam sta se desava sa Djur.

PostPostao/la altan » sub lip 16, 2012 16:37 pm

Mixazeko je napisao/la: I sta sam ja rekao osim da kastrirane zivotinje kad tad obole od bolesti urinarnog trakta?
Takodje bilo je puno slucajeva na forumu da zeka umre prilikom sterilizacije. Takdoje u nekim zemljama kao sto je Nemacka sterilizacija se ne radi osim ukoliko zeec nije bolestan. Da se razumemo ja nisam protivnik sterilizacije ali trebamo navesti i sve dobre i sve lose aspekte. I odkud znate da kastrirane zivotinje zive puno duze. Mnogi ljudi su na ovom forumu kastrirali zeceve pa su oni ziveli samo par godina ili su se pregojili

Ma sta pricas ti?..leganini je vec preiritatno tvoje "strucno" misljenje u svim temama..Ne obole kastrirane zivotinje KAD TAD od bolesti urinarnog trakta..jel ti uopce znas sto znaci KAD TAD? KAo drugo tu je od ogromne kolicine kunica koji su kastrirani/sterilizirani njih mozda par uginulo prilikom kastracije (iskreno ja se ni ne mogu sjetit). Kao trece odakle ti ovo za Njemacku?

Mixazeko je napisao/la: Mnogi ljudi su na ovom forumu kastrirali zeceve pa su oni ziveli samo par godina ili su se pregojili

WTF?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » sub lip 16, 2012 16:46 pm

Mixazeko kod ovog da sterlizirane zivotinje duze zive to je istina....recimo macke,to se odnosilo na to da nekastrirani muzjaci ulaze u tucnjave i konflikte sa drugim muzjacima,ne vracaju se kuci dugo vremena,ne jedu kako treba i takve stvari,a mogu biti i zarazeni leukemijom ili sidom preko ugriza drugih macaka prilikom tucnjave a sa tim bolestima se ne zivi dugo. Zenke zeceva koje su sterilizirane samim time izbjegavaju tumor maternice kojeg je visoki postotak kod njih a skratilo bi im zivot nazalost. Kastracija nema veze sa time ako se zeko ili neka druga zivotinja razboli zbog necega nakon kastracije na sto si ti i mislio cini mi se. Brkas stvari. Da zive duze i zdravije je cinjenica,obrati se veterinarima koji to i napominju stalno a valjda znaju nesto jel.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » sub lip 16, 2012 18:06 pm

altan je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la: I sta sam ja rekao osim da kastrirane zivotinje kad tad obole od bolesti urinarnog trakta?
Takodje bilo je puno slucajeva na forumu da zeka umre prilikom sterilizacije. Takdoje u nekim zemljama kao sto je Nemacka sterilizacija se ne radi osim ukoliko zeec nije bolestan. Da se razumemo ja nisam protivnik sterilizacije ali trebamo navesti i sve dobre i sve lose aspekte. I odkud znate da kastrirane zivotinje zive puno duze. Mnogi ljudi su na ovom forumu kastrirali zeceve pa su oni ziveli samo par godina ili su se pregojili

Ma sta pricas ti?..leganini je vec preiritatno tvoje "strucno" misljenje u svim temama..Ne obole kastrirane zivotinje KAD TAD od bolesti urinarnog trakta..jel ti uopce znas sto znaci KAD TAD? KAo drugo tu je od ogromne kolicine kunica koji su kastrirani/sterilizirani njih mozda par uginulo prilikom kastracije (iskreno ja se ni ne mogu sjetit). Kao trece odakle ti ovo za Njemacku?

Mixazeko je napisao/la: Mnogi ljudi su na ovom forumu kastrirali zeceve pa su oni ziveli samo par godina ili su se pregojili

WTF?

samo čitam i nevjerujem....kao i raspravu o suhoj hrani...he ,he :gglavaa:
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la markiza » sub lip 16, 2012 19:01 pm

sanjita je napisao/la:Mixazeko kod ovog da sterlizirane zivotinje duze zive to je istina....recimo macke,to se odnosilo na to da nekastrirani muzjaci ulaze u tucnjave i konflikte sa drugim muzjacima,ne vracaju se kuci dugo vremena,ne jedu kako treba i takve stvari,a mogu biti i zarazeni leukemijom ili sidom preko ugriza drugih macaka prilikom tucnjave a sa tim bolestima se ne zivi dugo. Zenke zeceva koje su sterilizirane samim time izbjegavaju tumor maternice kojeg je visoki postotak kod njih a skratilo bi im zivot nazalost. Kastracija nema veze sa time ako se zeko ili neka druga zivotinja razboli zbog necega nakon kastracije na sto si ti i mislio cini mi se. Brkas stvari. Da zive duze i zdravije je cinjenica,obrati se veterinarima koji to i napominju stalno a valjda znaju nesto jel.

Jel to znaci da ja kastriram mog zvekana da bi mi duze ziveo ? :hm:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub lip 16, 2012 19:07 pm

Joj markiza...kastriraj svog zeca ako ima problem sa hormonima i ako zelis...ocito ne razumijete sto znaci ovo duze zivio. ne nitko ti ne garantira da ce ti zec dozivjet neznam koliko godina ako ga kastriras,zna se za sto sluzi kastracija.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » sub lip 16, 2012 19:18 pm

Pa eto, ali kako je Epimedia rekla da ne pisete da kastrirani obolevaju od bubrega tako nemojte onda ni pisati to da kastrirani zecevi duze zive, jer mi koji se ne razumemo u zeceve mozemo krivo shvatiti neke vase tvrdnje :blink: :worried: :upecan:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zec Vice » sub lip 16, 2012 19:25 pm

kunic jednako zivi,jednako ga se mora paziti,pogotovo u vezi prehrane.
kastriranje/steriliziranje kunica je samo za njihovo dobro.imate toga po forumu,objasnjeno je na puno tema.
kunici nisu dosadni,manje su ljuti jer ih ne muce hormoni,mirniji su.i uvelike pomaze u zdravlju.
inace sam protivnik tih operacija na zivotinjama opcenito,osim ako su jako nuzne,jednostavno ih ne volim na operacijskom stolu,ali ovo je svakako dobar zahvat. sve je dobro dok muskog kunica ne pocmu muciti hormoni,ali kad pocmu,eto ti ga Bože, bolje se odluciti na ovakav zahvat,osim ako ne uzivas u naskakivanju na nogu,jel :rolleyes:
ponavljam po stoti put da bi moj vice prvom prilikom otisao na taj zahvat.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub lip 16, 2012 19:26 pm

To je cinjenica,koju nisam izmislila ni ja ni nitko sa foruma samo ne shvacaj doslovno stvari. Nece ti zec zivjeti duze sam od sebe zato jer si ga odvela na kastraciju u nekom trenutku,no veca je mogucnost jer sam opisala primjer kod zenki recimo. To sto si ga odvela na kastraciju ne znaci da je automatski zasticen od svih bolesti ozljeda i sta ja znam.Opisala sam ti i za macke recimo kako je. To sto ne razumijes nije stvar foruma jel tako. Eto recimo jedan pusac i nepusac...nepusac u startu ima preduvjete za dulji zivot ali to ne garantira da ce dozivjeti duboku starost jel,svasta se covjeku moze desiti,jel sad razumijes?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » sub lip 16, 2012 19:40 pm

Zec Vice je napisao/la:kunic jednako zivi,jednako ga se mora paziti,pogotovo u vezi prehrane.
kastriranje/steriliziranje kunica je samo za njihovo dobro.imate toga po forumu,objasnjeno je na puno tema.
kunici nisu dosadni,manje su ljuti jer ih ne muce hormoni,mirniji su.i uvelike pomaze u zdravlju.
inace sam protivnik tih operacija na zivotinjama opcenito,osim ako su jako nuzne,jednostavno ih ne volim na operacijskom stolu,ali ovo je svakako dobar zahvat. sve je dobro dok muskog kunica ne pocmu muciti hormoni,ali kad pocmu,eto ti ga Bože, bolje se odluciti na ovakav zahvat,osim ako ne uzivas u naskakivanju na nogu,jel :rolleyes:
ponavljam po stoti put da bi moj vice prvom prilikom otisao na taj zahvat.

Jel hoces da kazes da ti nisi kastrirala Vicka jer ga dosad nisu mucili hormoni?
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zec Vice » ned lip 17, 2012 12:54 pm

ne,ja nisam kastrirala vicu obzirom da nemamo iskusnog veterinara.ali prvom cu ga prilikom kastrirati.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan