Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust
mmmmmm je napisao/la:Mozes zeki dati i komadic banane, ona kupi dlaku iz zeluca i pomaze im da je izbace![]()
Moj Toby je takodjer sav bijel i jaaaako se linja ovih dana, a buduci da sam i ja pri kraju sa malticom, onda je rastezem sto dulje mogu pa mu svaki drugi dan dam komad banane i kuglice su super. BItno je da im kuglice nisu nanizane, znas ono kao lančić... e tad definitvno imaju dlake u zelucu koju treba izbaciti... u tom slučaju pomaze i masaza trbuščića
Sunce19 je napisao/la:mmmmmm je napisao/la:Mozes zeki dati i komadic banane, ona kupi dlaku iz zeluca i pomaze im da je izbace![]()
Moj Toby je takodjer sav bijel i jaaaako se linja ovih dana, a buduci da sam i ja pri kraju sa malticom, onda je rastezem sto dulje mogu pa mu svaki drugi dan dam komad banane i kuglice su super. BItno je da im kuglice nisu nanizane, znas ono kao lančić... e tad definitvno imaju dlake u zelucu koju treba izbaciti... u tom slučaju pomaze i masaza trbuščića
ajme hvalaaaaaaa)) moram to negdi naci onda....nisam znala da se triba ta pasta davati....a jeli kunic moze jesti bananu s 8 mjeseci?? a cesljam ga svaki dan....i dajem mu sijena ...primjetila sam da ga dosta jede...hvala vam puno jos jednom!!!
mmmmmm je napisao/la:Sunce19 je napisao/la:mmmmmm je napisao/la:Mozes zeki dati i komadic banane, ona kupi dlaku iz zeluca i pomaze im da je izbace![]()
ajme hvalaaaaaaa)) moram to negdi naci onda....nisam znala da se triba ta pasta davati....a jeli kunic moze jesti bananu s 8 mjeseci?? a cesljam ga svaki dan....i dajem mu sijena ...primjetila sam da ga dosta jede...hvala vam puno jos jednom!!!
Naravno da moze sa 8 mjeseci bananuZeki vec sa 6 mjeseci mozes početi polagano uvoditi povrce i voće u prehranu, ali postepeno da vidis kako ce reagirati na koje povrce... kao bebi... prvo mu das recimo mrkvu pa ako za 2-3 dana nebude imao nikakvih problema mozes preci na drugo povrce, naravno samo ono koje je dozvoljeno zekma a spisak dozvoljenog povrca imas u rubrici- prehrana o kunicima...
voće inače obožavaju ali nemoj pretjerati i izbjegavaj one kupovne poslastice, radije im daj voća kao poslasticu...i neznam jel znas ali nadji im i grnačica od jabuke recimoi da gricka i tako trosi zubeke![]()
a ako ti nebude htio malt pastu od mačke, neki ih baš nevole, onda mu je mozes podvalit, ja Tobiju napravim miks od banane i jabuke (izmiksam stapnim mikserom, mozes i vilicom) i u zdjelicu mu stavim jednu zlicu toga i onda 2 cm maltice u to, tad sve pojede, pa i neprimjeti malticu...
a mozes evo narucit i od Ine
littlebunny je napisao/la:Neznam je li glupo ovo pitanje,ali koja je najbolja četkica za zekonju?Nisam Bunny-a još nikako češljala,a vidim da je i to potrebno,pa ako netko može odgovoriti,bila bih zahvalna..
Jeja je napisao/la:Evo da iskoristim temu da i ja pitam nešto u vezi linjanja kunića.
Naime imam zeku od nekih 10 mjeseci i u zadnje vrijeme se jaako počeo linjati i na leđima sad ima "rupu" u krznu tj. za razliku od njegovog dužeg, mekanog i "pufastog" krzna ima prugu tamnije, kraće i grublje dlake, ali je onako sjajna i djeluje mi ok samo mi je to malo šok bio kad sam primijetila i od onda je to područje kraće dlake sve veće kak se i dalje linja. Je li to normalno? Jel on mijenja svoju baby dlaku za tu drugu ili?Inače je zeko veseo, jede, kaka i piša normalno, ne djeluje mi bolesno i mislim da nije, ali ovo mi je skroz čudno pa bih bila zahvalna ako bi mi netko znao nešto reći sa boljim iskustvom sa kunićima jer meni je ovo prvi i jako se brinem za njega. Hvala!
Natrag na Higijena, smještaj i njega
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.