Zabrinutost!

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Zabrinutost!

PostPostao/la majnam » sri pro 03, 2014 20:32 pm

Pozdrav,

udomio sam 5 mjeseci starog patuljastog zeca. Prošlo je već mjesec i pola kako je sa mnom i curom u stanu. Brinemo se za njega koliko je više moguće, pokušavamo mu dati najbolju moguću skrb. No,postoji problem, ne znam, možda se nisam dovoljno informirao, ali u tih mjesec i pola dana kao da se nije privikao na nas i kao da nas se boji, stvarno ne znam. Još se nije dogodilo da ga pomazim na više 5sekundi iako zna lizati nas, skakati po nama dok spavamo, no ukoliko skuži da će ijedan prst dotaknuti njegovo krzno, udalji se automatski za metar dva.
Zanima me isto tako, čitao sam na forumima oko kraćenja brkova,noktiju, mogu li to sam raditi (iako neću uspjeti očito nikada) ili je pametnije veterinaru odvesti!
I da, nisu mi rekli kojeg je spola, pokušavao sam par puta provjeriti no mission impossible, mogu samo pretpostaviti da je ženska, nothing less nothing more.
Hvala vam unaprijed :/
majnam
Kunić
Kunić

Re: Zabrinutost!

PostPostao/la markiza » čet pro 04, 2014 8:21 am

Zeke su plasljivci veliki :blush: i jako plaha stvorenja zato sa njima treba jako strpljivo i polako se odnositi. Najbolji prilaz zeki je tako sto ces biti u njegovoj visini, znaci legnes na pod i tada mu polako prilazis ako pri pokusaju da ga pomazis se on ponovo odmakne ti nemoj pokusavati da ga mazis nego ostani da lezis i on ce sam doci da te onjuska ili da se popne na tebe, ti tad iskoristi priliku i samo ga jednom pomazi i skloni ruku pa posle opet tako po jednom ako vidis da zeko nije pobegao ponovo ga pomazi ako pobegne ti mu se telom malo priblizi ali ostani da nepomicno lezis dok god on ponovo ne pridje tebi i tako nekoliko dana dok on ne ukapira da mu ti nisi opasan, kasnije ces moci i sa visine da ga mazis. Ja sad kad idem negde iako moj zeko lezi na pragu vrata ja ga preskocim on se ni ne pomakne zato jer je opusten a ranije je bezao :nowink: samo se polako zblizite i videces kasnije ce on tebi se sam namestati da ga mazis, dodje kod nogu gurne te njuskicom ili se popne na zadnje sapice i gleda te onim malim okicama ti ga jednom pomazis on odma spusti svoju guzu, ugnjezdi se u mestu i ceka jos mazenja a tebe na kraju ruka vise boli ali on ne odustaje :D to su ti zekici :P
Za rezanje noktiju najbolje prvi put kod veterinara da ti pokaze kako se seku a posle ces znati i sam. Zelim ti srecno zblizavanje sa zekom :blush: a kad se zblizite otvori mu temu na forumu i stavi slikice da i mi vidimo tog plasljivka :wink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la majnam » čet pro 04, 2014 16:57 pm

E pa da, problem je sto se ponasa kao da smo mu prijatelji, ali opet nas ne friga ni 5%. Skace po nama dok spavamo, budi me lizajuci me, trci oko mene dok nesto ucim ili mi spava do nogu odmah. Isto tako nema sanse da ostane sam, cim idem nekuda automatski trci za mnom. Ali velim, cim ga idem podragati, ponjuskat ce me i sve, no ako ga idem podragati automatski se uznemiri, cak nekad i nogama pocme lupati.

Naravno da budem :)
majnam
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub pro 06, 2014 21:41 pm

Brkovi se ne režu ni u ludilu!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » ned pro 07, 2014 12:26 pm

majnam je napisao/la:E pa da, problem je sto se ponasa kao da smo mu prijatelji, ali opet nas ne friga ni 5%. Skace po nama dok spavamo, budi me lizajuci me, trci oko mene dok nesto ucim ili mi spava do nogu odmah. Isto tako nema sanse da ostane sam, cim idem nekuda automatski trci za mnom. Ali velim, cim ga idem podragati, ponjuskat ce me i sve, no ako ga idem podragati automatski se uznemiri, cak nekad i nogama pocme lupati.

Naravno da budem :)

Polako, tko zna kaj je sve proživil. Neki kunići se jednostavno ne vole maziti. Moj Hef će se maziti ,ali samo kad to njemu odgovara i to jasno daje do znanja. Čak i tu postoji pravilo da mu se ni slučajno ne smije dotaknuti zadnja šapa. Probajte ga polakogladiti od nosa prema nazad između uha i po vratu. ..većina ih to obožava. I ništa na silu, njima treba vremena.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la majnam » čet vel 05, 2015 17:29 pm

Samo da obavijestim :)
Lota de napokon pocela maziti, no upravo kako kazes i za svojeg Hefa, samo kada ona ti zeli :D
Pocela je samo odjednom nakon 4mj ostavljati sve okruglice izvan kaveza, no i to ce se valjda vremenom popravitiii.
Hvala na savjetima jer izmedu ostalog popustila na je na nacin da bih svaki dan prolezao na podu po sat vremena gledajuci jedno drugo te nakon 3mj popustila na ludu foru, odnosno bzv dok je kruzila oko nogu sa noznim palcem sam krenuo prema glavi i zenska je dala da ju se po celu maziii!!
majnam
Kunić
Kunić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan