Pozdrav,
udomio sam 5 mjeseci starog patuljastog zeca. Prošlo je već mjesec i pola kako je sa mnom i curom u stanu. Brinemo se za njega koliko je više moguće, pokušavamo mu dati najbolju moguću skrb. No,postoji problem, ne znam, možda se nisam dovoljno informirao, ali u tih mjesec i pola dana kao da se nije privikao na nas i kao da nas se boji, stvarno ne znam. Još se nije dogodilo da ga pomazim na više 5sekundi iako zna lizati nas, skakati po nama dok spavamo, no ukoliko skuži da će ijedan prst dotaknuti njegovo krzno, udalji se automatski za metar dva.
Zanima me isto tako, čitao sam na forumima oko kraćenja brkova,noktiju, mogu li to sam raditi (iako neću uspjeti očito nikada) ili je pametnije veterinaru odvesti!
I da, nisu mi rekli kojeg je spola, pokušavao sam par puta provjeriti no mission impossible, mogu samo pretpostaviti da je ženska, nothing less nothing more.
Hvala vam unaprijed :/

i jako plaha stvorenja zato sa njima treba jako strpljivo i polako se odnositi. Najbolji prilaz zeki je tako sto ces biti u njegovoj visini, znaci legnes na pod i tada mu polako prilazis ako pri pokusaju da ga pomazis se on ponovo odmakne ti nemoj pokusavati da ga mazis nego ostani da lezis i on ce sam doci da te onjuska ili da se popne na tebe, ti tad iskoristi priliku i samo ga jednom pomazi i skloni ruku pa posle opet tako po jednom ako vidis da zeko nije pobegao ponovo ga pomazi ako pobegne ti mu se telom malo priblizi ali ostani da nepomicno lezis dok god on ponovo ne pridje tebi i tako nekoliko dana dok on ne ukapira da mu ti nisi opasan, kasnije ces moci i sa visine da ga mazis. Ja sad kad idem negde iako moj zeko lezi na pragu vrata ja ga preskocim on se ni ne pomakne zato jer je opusten a ranije je bezao
samo se polako zblizite i videces kasnije ce on tebi se sam namestati da ga mazis, dodje kod nogu gurne te njuskicom ili se popne na zadnje sapice i gleda te onim malim okicama ti ga jednom pomazis on odma spusti svoju guzu, ugnjezdi se u mestu i ceka jos mazenja a tebe na kraju ruka vise boli ali on ne odustaje
to su ti zekici