korekcija zubića

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

korekcija zubića

PostPostao/la zdravkavili » ned tra 12, 2015 19:39 pm

Moj Vili je prije 2 dana bio na drugu korekciju zubića u mjesec dana,sada nakon korekcije još uvijek loše jede tj.malo i ništa pa ga hranim na špricu criticalom i prima antibiotike oralno i naravno probiotike. Zubiće ne troši jer neće da jede suhu hranu ni sijeno nego samo svježi maslačak,komorač,peršin...Zanima me kako ga prisiliti da jede sijeno i ostalu hranu koja bi mu pomogla da troši zubiće pokušala sam s više vrsta hrane i sijena,ali ne pomaže.Inače star je 3 godine i 9 mjeseci imao je prije 4 mjeseca encephalitozoon cuniculi koji je uspješno izliječen i nakon toga su počeli problemi sa zubićima.Iz Komiže smo a idemo u Split kod veterinara jer ga ovdje nažalost nema.Hvala!! :zeko10:
zdravkavili
Kunić
Kunić

Re: korekcija zubića

PostPostao/la altan » pon tra 13, 2015 13:16 pm

Ne znam koju suhu hranu dajes? Ponudi mu grancice da gricka..napravi mu kolacice od sijena..ponudi mu zobene pahuljice (one tvrde)..mozes i prepecenca malo (on nema neku hranjivu, ali ne bude mu nista od njega bilo)..pokusaj ga malo ostaviti bez zelenog da bude gladan pa mozda pojede sijena i suhu hranu
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zdravkavili » pon tra 13, 2015 18:25 pm

Od suhe hrane san provala od više proizvođača sada sam trenutno na Vitakraft Emotion functional ali i to jede jako malo.Danas je počeo sam da jede pa sad pokušavam bez zelenjave ali je jako tvrdoglav.Kako napraviti te kolačiće od sijena?
Grančice od jabuke i koru vrbe neće ni za pomiriše!
zdravkavili
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto tra 14, 2015 8:58 am

Ta vitakraft hrana je dosta losa i nekvalitetna..probaj preci na Cuni Rebalance (tu svi vole), Cuni Complete ili Brit (tu moja jede i jako sam zadovoljna s njom).
Što se keksa tiče: usitniš sijeno škarama, pomješaš s miksanom bananom i mljevenim zobenim pahuljicama i onda to oblikujes u kolacice (ne predebele da ti se uspiju posusiti iznutra) i stavis u pecnicu da se posuse ili ako imas susilicu za voce onda u to. U kolacice mozes prema onome sto zeko voli dodati naribanu mrkvu, brusnicu, neke susenu biljku (ja dodam malo lista mente ili kupine).
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zdravkavili » uto tra 14, 2015 9:33 am

provat ću s tima ali mi kaži čija je ova cuni rebalance ili comlete jeli marka cunipic ili koja druga da znam lakše naći u pet shopu.Ideja za kolačić je super nadam se da ce na tome bar malo trošiti zubiće.

evo san našla od versele-lage to su same pelete a on nikada nije želio jesti pelete ni najmanji kad je bio baš nikada ali ako je to ta hrana probati cu i to nemam što izgubiti.Hranu ove marke je jeo za juniore kao beba pa više nije htijeo pa sam prešla i za odrasle i one crispi ali nije bilo puno učinka.
zdravkavili
Kunić
Kunić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan