Kunić jede prljavu hranu...

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Kunić jede prljavu hranu...

PostPostao/la bijeli kunić » sub lis 08, 2011 20:05 pm

Ovnoliki kunić star 6 mjeseci jede često sjeno koje je popišano i uprljano njegovim izmetom, unatoč tome što uredno dobiva svježe sjeno svakodnevno... i to ne pojede malo nego dosta toga i zabija svoju njuškicu u taj nered.. Ima li razlog tomu, ili je to neka prolazna faza.koja traje već neko vrijeme... brine nas to zbog mogućnosti oboljenja od bakterija..druga kunica to nikada nije radila inače je stara 2 godine..,.
bijeli kunić
Zečić
Zečić

Re: Kunić jede prljavu hranu...

PostPostao/la altan » sub lis 08, 2011 21:03 pm

jel ima sjenalicu?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » ned lis 09, 2011 0:24 am

A šta mu služi kao wc?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la bijeli kunić » ned lis 09, 2011 8:27 am

Nema sjenilicu niti wc jer nije htio koristiti ni jedno ni drugo... pa smo izbacili to iz kaveza, a kavez je dosta velik tako da u dva kuta stavljamo sjeno, u jednom kutu piški i kaka a u drugom kutu ne, gdje stoji nagomilana hrpa sjena koju ne jede, a čisto je, nego jede iz one prljave hrpe sjeno ...nije nam jasno zašto kada mu je na raspologanu s druge strano čisto i svježe sjeno..
bijeli kunić
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » ned lis 09, 2011 11:28 am

pa cuj to je dosta zbunjujuce..stavi mu ipak wc i preko puta njega sjenalicu sa sijenom da moze jest sijeno dok je u wc-u..koristit ce on to..ovako ce ti bit uvijek prljavo i mokro..stavi lijepo u wc drvene pelete..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pon lis 10, 2011 15:27 pm

sijeno vam je najgora moguca opcija za wc...niti ima upijajucu vrijednost a niti onda kunic shvaca da se jedno sijeno ne jede a drugo da...kao sto kaze altan nabavite mu drvene pelete i stavite u wc, wc stavite u onaj kut u koji piski i koristit ce ga sigurno...ako pak ne bude koristio i popiski se negdje drugdje onda u to natopite krpicu pa stavite u wc da on shvati gdje se piski...u svakom slucaju sijeno vam je najgora opcija...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon lis 10, 2011 15:38 pm

Tako je,sijeno je za jelo,ne za wc.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bijeli kunić » uto lis 11, 2011 18:15 pm

Gdje mogu kupiti drvene pelete u rijeci...da li se može koristiti piljevina umjesto tih peleta.. i da li je dobar onaj pjesak za kuniće što ga ima kupiti u pet centru za upijanje mokraće i zadržavanje mirisa..
imam kunicu staru skoro dvije godine i ona još i dalje vrši nuždu na određenim mjestima po kući iako je sterilizirana.. imala je i vanjski wc i nikada ga nije htjela korsititi za nuždu...
bijeli kunić
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » uto lis 11, 2011 18:44 pm

Drvene pelete mozes kupiti u Bauhausu, Baumaxu i slicnim prodavnicama. To je biogorivo, koristi se za peci, a to je u biti presano drvo, mali valjcici... super su za wc podlogu jer upijaju mokracu i smrve se, pa zeki ostaju suhe nogice :)

Piljevinu nemoj, zaljepi se zeki za noge i samo ti napravi nered u kuci, a i piljevina se osjeti u kuci, zato su se drveni peleti pokazali kao njabolji, nikakvog mirisa, bas super! Pjesak ni u ludilu nemoj koristiti, ni onaj za kunice a kamoli za macke, zeke su znatizeljne i mogu taj pijesak progutati, i dovesti do zacepa...uglavnom, problemi na kvadrat sa tim pijeskom, zaobilazi ga u sirokom luku!

Mozda zeko nije htio vrsiti nuzdu u wc jer mu je smetala podloga koju je imala, pocni koristiti drvene pelete, vidjet ces da ce s vremenom ici u wc, a ako i gricne koji pelet-nema straha, to je ionako drvo... :zekoo12:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bijeli kunić » uto lis 11, 2011 19:05 pm

super ... probaću s tim .. odmah idem kupitit drvene pelete... koja je cijena i kolika je količina..hvala unaprijed..
bitno mi je da napokon to rješim s wc -om zeke jer kunica ima dosta prbolema s mokrom guzom od pišoline koju moram svakih par dana čistiti a izbrala je nezavidno mjesto za nuždu pokraj sudopera i pred ulaznim vratima

a mlada damica je pak uredna i uvijek suha jedino što je problem je grickanje prljavog sjena...
bijeli kunić
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto lis 11, 2011 19:30 pm

kod nas u zagrebu je 15 kg cca 35 kn, a posto mi kupujemo u bauhausu onda je vjerovatno ista cijena i u vasem bauhausu. i to ti jako dugo traje jer u wc stavis samo tek toliko da prekrije dno posto se, kao sto je Anby napisala, smrvi pa ako stavis previse napravit ce ti se brdo kad zeko piski.

naucit ce se oni na wc samo moras biti uporan a i sigurna sam da ce im se peleti kao podloga svidjeti :zeko8:
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bijeli kunić » čet lis 13, 2011 18:44 pm

kupio 15kg peleta, i wc za mačke, jer je pre velika za wc za kuniće...i ona se fino popiškila pokraj wca ... pokupio sam mokraću sa krpicom i stavio to u wc...ne znam kako da joj pokažem da tu mora piškiti.. i ona da želi kadaje ljuta može ko od šale prevrnuti taj wc zubima
bijeli kunić
Zečić
Zečić

PostPostao/la dajana_os » čet lis 13, 2011 18:56 pm

Mi koristimo Lindo Rod pijesak za kunice i nikada nismo imali niti najmanjih problema!
dajana_os
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » čet lis 13, 2011 19:24 pm

dajana_os je napisao/la:Mi koristimo Lindo Rod pijesak za kunice i nikada nismo imali niti najmanjih problema!

sve do jednom, i onda kad to nedaj boze bude, trazit ces ovdje pomoc! Zato makni taj pijesak dok je jos sve u redu, i uzmi si drvene pelete... zasto uopce riskirati?!

bijeli kunic: kad vidis da je zecica krenula vrsit nuzdu pokraj wc-a, malo je poguraj da udje u wc i tako ce s vremenom naucit... al isto tako jednostavno nekad vole piskiti pored, tako i moja Andja, sve je ok, sve 5, ali nekad pisne malo pokraj pa udje u wc...ludaca :rolleyes: al zato se ja zaletim prema njoj, kao: "Ma sta! Ulazi iste sekunde, brzoooo!!!" :D i ona odmah uskoci :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bijeli kunić » pet lis 14, 2011 12:53 pm

jednom se popiškila i to kada sam ju ja stavio unutra... ništa biti ću uporan i svako malo ću ju nositi u wc , pa možda shvati...
bijeli kunić
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan