Mrlje od pišake

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Mrlje od pišake

PostPostao/la Bijou » sri vel 20, 2013 19:13 pm

Mislim mogu ga ja stavit, ima mjesta, iako ovako na slici izgleda dosta usko. Mogu ja i dvosjed pomaknut još desno (ovako mi je točno ispod prozora pa mi paše, ali mogu ga micat, ima mjesta), ali neće ona tamo pišat :belj: Jedino da probam doslovce iz početka...svako pišanje mamit s brusnicama ili bananom i tako danima. Možda bi i uspjelo, ali nemam baš živaca trenutno :dragonn-ccc-e:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 19:14 pm

ne zelim te deprimirat, ali obicno ako jednom zapisaju neko mjesto, to je to :lud:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri vel 20, 2013 19:17 pm

Tako sam mislila da me nećeš uspjeti deprimirati s onim tepihom čupavcem...
U svakom slučaju hvala. Prijatelji su se već navikli na wc u dnevnom (mene bilo sram), čak im je fora kad ona dođe i popiša se, pa se svi čude kako ona to zna i kako je pametna, zlato moje... a meni na krevetu najlon :dragonn-ccc-e: :belj:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri vel 20, 2013 19:19 pm

jedini način da ju odvikneš od nekog mjesta je da joj fizički zabraniš na neko duže vrijeme da uopće dođe do tog mjesta. s vremenom nekako zaborave. ali kao što altan kaže, jako teško.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 19:24 pm

Bijou je napisao/la:Tako sam mislila da me nećeš uspjeti deprimirati s onim tepihom čupavcem...

;D ;D ;D
gle bila sam ljubomorna ;D nije kozmicki ispravno da netko moze imat tepih cupavac i zeca :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri vel 20, 2013 19:30 pm

ars je napisao/la:jedini način da ju odvikneš od nekog mjesta je da joj fizički zabraniš na neko duže vrijeme da uopće dođe do tog mjesta. s vremenom nekako zaborave. ali kao što altan kaže, jako teško.

Istina, ovako smo je jedino odvikli od pišanja na kauču, ogradili cijeli dvosjed i bili presretni kad se nakon dva dana navikla na wc pored kauča...i eto ti sad problema. Hvala vam puno!

Altan :zeko3:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » čet vel 21, 2013 6:18 am

Pa mozes kupiti neki linoleum boje parketa :D ili ne znam dal tu ima one kao providne samolepljive folije ali ne kao one za hranu nego cvrsca i nju zalepi ispod wc-a tako da kad se tu popiski ne moze doci do parketa a jako se lako brise :zeko1:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet vel 21, 2013 13:21 pm

linoleum u boji7uzorku parketa bi stvarno bio kao za cergu..ali dobro si me sjetila markiza..ima onih kao prozirnih nadstoljnaka, i ima ih i malo cvrscih,debljih, pa to mozes stavit ispod wc-a..samo moras pazit da to ne jede
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » čet vel 21, 2013 15:05 pm

Na prozirno bi pristala. I hvala vam na svim savjetima, ali kako ono oprat? To me muči, jer baš se vidi, a ne ide s ničim isprobanim. Vjerovatno je upilo. Dakle, novi parket :cool:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » čet vel 21, 2013 15:11 pm

sumnjam da ces uspjet oprat..njihova mokraca je uzasno agresivna i nagriza
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pet vel 22, 2013 5:59 am

Mrlje sto su na plastici se lako skidaju, stavis sirce cisto da pokrije taj deo i ostavis neko vreme.. obrises maramicama (tolet papirom), posle ostavis vodu da stoji neko vreme cisto da nestane uzasni miris koji ostavi sirce.. to je to..
Sa parketa sam uspela da skinem bele fleke sa alkoholom i sircetom, ali ispod je ostao bukvalno izjeden parket od urina.. prosto je pocrneo, sad meni je stvarno star parket u stanu i to je verovatno tako jer se lak skinuo.. mozda tebi ne bude fuj fleka ispod.. :rolleyes:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pet vel 22, 2013 7:04 am

Uzmi alkohol ili rakiju i natopi taj deo parketa, mozes vatom, i nju ostavi tu da stoji da drzi vlaznost da se ne osusi i onda posle nekog vremena probaj da ocistis, mislm da alkohol moze da razredi taj "kamenac" , parket ce ti izgubiti sjaj na tom delu ali opet bolje i to nego da bude beo :blush: i posle samo prelepis prozirnom folijom i nema da fali :rolleyes:
Ili ako neces da ti se boja parketa razlikuje , majstora zovi za hoblovanje parketa nek ishobluje taj deo i prelakirajte ga posle i to je to :P kad se osusi onda folija i sve ko novo :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pet vel 22, 2013 9:36 am

zamo kod zecjeg urina nije stvar da ju tu neki kamenac koji treba skinut..njihova mokraca doslovno najeda..tako da je za parket mozda kasno..drzim fige
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mrvica » ned vel 24, 2013 8:30 am

Pokusaj sa rastvorom sode bikarbone. Ne obecavam nista,ali mozes pokusati. Ona dosta toga moze da neutralise.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la terminator » čet vel 28, 2013 8:13 am

Ima li netko savjete kako očistiti mrlje od zečje pišake na kauču?
Inače je sve super kad smo sami doma, ali u zadnje vrijeme kada dođu ljudi u stan onda se boji doći do svog "vanjskog" wca no nije mi jasno zašto nije otišao u wc u gajbu.
Razmišljam o tome da ga zatvaram u gajbu kad mi dođe društvo.
terminator
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan