ljubi_početnik i par pitanja

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

ljubi_početnik i par pitanja

PostPostao/la pet173 » pet ožu 23, 2012 16:12 pm

pozdrav svima!
slika
ovo je ljubi ( tak je ispalo igrom slučaja ), curica, rekli su mi da ima 2 mjeseca ( ne djeluje baš jako malo pa bi moglo bit i točno )..pa bi me zanimalo;
pročitala sam dosta toga po forumu, no nije mi jasno vezano uz suhu hranu; u pet shopu su mi dali cuni junior nature ( s tim su je tamo hranili ) uz napomenu da joj ne dajem više od jedne žlice dnevno ( savjet tete veterinarke ). naravno uz nepresušan izvor sijena ;) . premda malena odvaljuje na tu hranu, zanima me kada ( starosno ) ću joj moći povećati tu količinu ili količina suhe hrane uvijek mora bit tako mala. jasno mi je da žitarica ne bi trebalo davati puno ni u kasnijoj životnoj fazi.

a drugo pitanje, također, čitala sam po forumu...o igračkama, no malena ne pokazuje nikakav interes za igračke, ne znam dal je to možda zbog starosti ili možda krivog izbora ...

unaprijed zahvaljujem, nadam se da nisam previdjela već postojeće odgovore negdje na forumu
pet173
Kunić
Kunić

Re: ljubi_početnik i par pitanja

PostPostao/la Fiffy » pet ožu 23, 2012 16:36 pm

Prije svega dobrodosli! zekica je prelijepa :blush:

Sto se tice suhe hrane, i meni to djeluje nekako premalo! na forumu se preporucuje da bebama hrana uvijek bude dostupna do neka 3-4 mj...e sad, i to nosi odredjeni rizik, a to je da ce zeko onda izbjegavat sijeno, koje mora jesti bez obzira na sve. Ja bih to povecala na 2 šake dnevno, jednu ujutru, jednu pred spavanje, i sijeno u medjuvremenu :)
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pet ožu 23, 2012 20:02 pm

icuce kak je slatka :prekrasniljubav:
slobodno ti daj vise te suhe hrane..oni dok su bebe trebaju puno papat..bitno je da jede sijeno..nasipaj joj hrane da ima i ako vidis da jede premalo sijeno onda malo oduzmi..nikako se ne mogu sjetit koliko sam svojima davala dok su bili bebe :mellow:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lu-Lu » pet ožu 23, 2012 20:32 pm

Jao koja ljepotica,okice,uhane krzno ma sve! :zekoo11: :zekoo11:
A sto se tice drugog problema, ne moras se brinuti ima dosta zeka koje ne zanimaju igracke koje im kupujemo.(cesto i moja).Evo ako hoces ovu temu pa procitaj mozda nadjes nesto sto nisi probala :) viewtopic.php?f=8&t=156&hilit=igracke+za+nase+kunice
Zadnja izmjena: Lu-Lu; sub ožu 24, 2012 8:36 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la cuki23 » pet ožu 23, 2012 22:11 pm

preeeeeeedivaaan maji zekooooooooooooooooooooooooo!!!!
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la Renato » sub ožu 24, 2012 10:13 am

Predivna je!

Mi smo nedavno uzeli malu ovnoliku rex-icu od Lilo, imala je takoder 2 mjeseca kada smo ju dobili, a savjet za prehranu je bio 3 jusne zlice suhe hrane dnevno (u jutro, popodne i navecer) i neogranicene kolicine sijena! Posto nam Nora ne moze reci sto misli o tom rezimu, njen jako brz napredak i super kondicijsko stanje nam govori da joj itekako odgovara!

Previse suhe hrane ce definitivno utjecati na naviku jedenja sijena koju je kasnije teze vratiti, a sijeno je izuzetno bitno u prehrani u sto sam se itekako uvjerio!
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la pet173 » sub ožu 24, 2012 13:14 pm

ahaaa tako dakle :)

ok. hvaaala vam puno :zeko3:
pet173
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jatza » sub ožu 24, 2012 19:33 pm

Ljubi je preslatka! Kakav pogled... da se rastopiš! :zeko8: Što se igrački tiče, ne brini - niti moju Ioru ništa od toga pretjerano ne zanima, al si uvijek nađe neku zanimaciju... I tak mi sad zavjese imaju novi look :zeko7:
slika + slika = slika
Jatza
Zečić
Zečić

PostPostao/la cuki23 » sub ožu 24, 2012 19:43 pm

Našoj zekici u njezinom prostoru stoje te drvene igračke i nekako svaka dođe na red ali najviše voli ove sa zvoncem u 2 ujutro,hehehe...ali većina tih igračaka je odležala pa i po mjesec dana dok ju nije prvi puta uhvatila,jednostavno je kraj njih prolazila kao da ih nema.
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la pet173 » ned ožu 25, 2012 9:48 am

trenutno ima drvenu kuglicu sa zvoncem, onda one drvene štapiće, a radila sam joj i kartonske instalacije za penjanje i provlačenje.. i niš :/ imam osjećaj da joj je dosadnjikavo pa zato pitam.
tkanina je jedino kaj je interserira-- na piku ima tepih i deku, al inače je dobra beba zeko, nije još počela tamanit ostatak dostupnog inventara :D

nego pitanje, kad smo već tu aktivni, da ne otvaram druge topike; nekako mi je sva vruća, uši su joj vruće i kad me liže je nekak sva topla. ne znam dal dizati paniku; a ništa se nije promijenilo u ponašanju, klopi, vodi, kugličarenju.
pet173
Kunić
Kunić

PostPostao/la Renato » ned ožu 25, 2012 11:12 am

Sto se igracaka tice mislim da ovisi od kunica do kunica! Nasa nora uglavnom sve ignorira osim tunela, njih obozava, tamno i usko! A tkanine manje vise vole svi kunici, kopati po njima, trcati, skakati...ali treba malo pripaziti pogotova ako gricka deku ili slicno jer se mohu nagutati umjetnih vlakana sa deke ili tepiha te moze doci do zacepa! Ako vec niste svakako joj nabavite grancice za glodanje da trosi prednje zubice...popis dozvoljenih grancicada imate ovdje http://www.zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=246 , nedavno sam procitao da tako mladi kunici smiju glodati dnevno jednu svijezu te do tri suhe grancice (15-20 cm duzine).

Kod kunica je tempetatura najniza u jutro pa se postepeno penje do veceri za cca 1 stupanj, sada se nesjecam tocno kako mi je vet rekao prije 3 mjeseca, ali normalno je da je vruca, usi kao da gore kada je aktivna, trckara i sl. te se ohlade dok spava!

Uzivajte i nemojte samo dozvoliti da izgubi naviku papanja sijena! Kunici su profesionalni prosci i znaju kako natjerati vlasnika da se smiluje i da im peletice kada za njih nije vrijeme...treba biti na neki nacin strog u prehrani i poslasticama jer ipak radi se o njihovom zdravlju! Ja sam nazalost na vlastitoj gresci naucio, a sada se trudim da i drugi koji su nabavili ovakvu prekrasnu zivotinjicu postupe ispravno i sto duze uzivaju sa tim predivnim uhatim stvorenjima!
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned ožu 25, 2012 13:55 pm

Moja ne voli nikakve igracke,ne ferma to.....jedino ako joj nesto negdje stoji na putu,uzme to njuskom pa bacaka okolo u namjeri da baci :rolleyes: ...i to je cijela igra sto se igracaka tice,mislim da zecevi opcenito nisu bas nesto zivotinjice za igrackice,njih vise veseli igrat se sa ljudima,bit blizu njih tako da nista cudno :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lu-Lu » pon ožu 26, 2012 7:24 am

sanjita je napisao/la:Moja ne voli nikakve igracke,ne ferma to.....jedino ako joj nesto negdje stoji na putu,uzme to njuskom pa bacaka okolo u namjeri da baci ...i to je cijela igra sto se igracaka tice

Takodje :rolleyes: :rolleyes: .Jedino sto je mojoj zanimljivo je kucica od kartona (kojeg hvala bogu ne jede :)) i tunel koji smo joj nedavno nabavili.Tako da ako nisi ovo probala probaj :wink:
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lu-Lu » pet ožu 30, 2012 7:45 am

Kad ce jos koja slika ove ljepotice :zeko10: :zeko3: :zeko3:
We all need love....