Boja mokraće/ proljev

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Boja mokraće/ proljev

PostPostao/la Hugo » pet kol 22, 2014 14:14 pm

Bok ekipa!
Neki me se možda sjećaju, Hugo je udomljen iz udruge prije nešto više od 3 godine. Slika je dolje pa ga se netko možda sjeti. Do sad smo imali dva problema, ako ne računamo 2-3 začepa koja smo uspješno izlječili ananasom uslijed izrazitog redovnog linjanja. Prvi problem je boja mokraće, za koju zbog hrpe različitih informacija koje sam pročitala više ne znam kakva bi trebala biti. Čitala sam i topice koje ste tu otvarali, ali sam zaključila da mi je najpametnije staviti sliku pa da mi iskusni zecoljupci kažu što misle. Ne znam nažalost koliko dugo je takva boja jer Hugo otkad je došao redovno piški u pelete pa oni budu crveni sami po sebi. U zadnje vrijeme se počeo penjati po krevetima i piškiti po jastuku (koji sam mu onda naravno poklonila) pa sam prije cca. sat vremena slikala zadnje piškenje. Drugi problem je konstantni proljev s kojim je i došao. Nedavno sam nosila hrpu kakice (i meke, i vitaminske i kuglica) na testiranje na veterinu i nikakvi paraziti nisu nađeni, tj. rečeno mi je da je s kakicom sve u redu. Hugo otkad je došao jede Rebalance jer je s tom hranom i došao, a i ja sam zaključila da mu je ta najbolja. Pošto doma imam svoj vrt, jede isključivo povrće iz vrta, list od mrkve, mrkvicu, list od peršina i celera, jabuke i jedino kupovne banane, 2-3 tjedno dvije tanke šnitice. Čupav je, lavljoliki, pa je banana mjera protiv eventualnog začepa, a i jako ju voli :) Najdraže su mu sušene brusnice (bez šećera) i sušene domaće jabuke (imam stroj za sušenje povrća), ali pošto mi se čini da je malo deblji nego što bi trebao biti dobiva ih rijetko, samo kao posebnu nagradu. Povrće dobiva samo navečer, pa se onda proljev pojavljuje samo između 11 ujutro i 3 popodne, bez iznimke. Što se tiče tog proljeva, zaključila sam da ga možda ima zbog povrća, ako mu slučajno dam previše, iako se stvarno trudim da mu dam minimalno. Listić dva od peršina ili od celera ili od mrkve, i nastojim ne davati sve istovremeno nego svaki dan ponešto. Zapravo najveći problem sa proljevom nastaje kada se zaljepi, jer se ne uspije sam očistiti i onda ga moram prati, isključivo guzu naravno. Ne znam je li to zbog škembice ili je problem u nečem drugom :zeko4: A ako nešto mrzi, to je dizanje, što uopće ne radim, osim kada treba prati guzu ili rezati noktiće. A onda se obavezno duri i preplaši se, a ja ga stvarno ne volim stresirat i maksimalno se prilagođavam njegovim željama, znači ja ležim na podu i mazim ga, a to mu je uz igranje lovice (ili on lovi mene ili "ja njega") najdraža aktivnost. Može se maziti satima, ali samo meni da, druge uopće ne tolerira, ponekad mog dečka ili mamu ako je baš raspoložen. Inače je jako znatiželjan, čim nešto pomaknem on dođe vidjeti i na raspolaganju ima 3 sobe obložene tepisima i nikada nije zatvoren! Sve u svemu, ljubav između njega i mene je obostrana. Još jedan problem s kojim je došao, ali ja to ni ne smatram problemom, je izrazito naskakanje na hranu i to samo suhu kada mu punim zdjelicu. Režanje i zaletavanje je obavezno, to je između ostalog i razlog zašto ga je ona cura (ne znam kako se zove) i odbacila jer tvrdi da se penjala na stolac od straha. Tu i tamo me znao i gricnuti za nogu, ali smatram da je to trauma s kojom je došao i to je zapravo počelo tek nedavno. Moram napomenuti da mu je zdjelica uvijek puna, tako da nije nikad bez hrane pa da eventualno zato tako reagira. Uglavnom, ispričala sam vam tu sad štošta o njemu, i važno i manje važno, pa ako mi možete pomoći oko boje mokraće ili proljeva, ja i Hugo bi vam bili vrlo zahvalni. Slike su na photobucketu, nisam znala drukčije uploadat, nadam se da će link raditi. Lijepi pozdrav i hvala vam na informacijama.

http://s1376.photobucket.com/user/Leona ... t=3&page=1
Hugo
Kunić
Kunić

Re: Boja mokraće/ proljev

PostPostao/la R.R. » pet kol 22, 2014 15:48 pm

mokraca kod kunica varira od prozirno zućkaste, do blago crvenkaste do gušće neprozirne oker boje, ovisno o hrani. sto je vise svjezeg povrća i voca (i suhih brusnica) govanca su meksa, i vrlo lako dođe do proljeva. zato treba naci nekakvu optimalnu kombinaciju da bude raznovrsna prehrana i suhe, tvrde kuglice. proljev je opasan.
R.R.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Guigi » pet kol 22, 2014 15:49 pm

Pozdrav!

Radi link, sve pet. Ona slika s mokraćom na ručniku izleda po meni ok zato što zavisi što kunić jede. Zbog različite hrane ima različitu boju mokraće. Bitno je samo da u njoj nema krvi i da se ne napinje i ne mući kad mokri. Eventualno da mu daš više vode pa da vidiš hoće li malo to ublažiti boju :huh: Znam da ga uvijek držiš na peletima, ali probaj staviti piljevinu eventualno na jedan kraj samo radi probe da vidiš koje će boje biti mokraća.

Ovo s proljevom je li to proljev baš tekući ili onako kao pasta lepljivo i neugodnog mirisa? Mada ako na veterini kažu da nema ništa onda ne mi nije jasno do čega je problem, možda do povrća ako mu daješ svježe, a ne sušeno. Isto tako, proljev može biti i od previše hrane. Negdje sam na forumu (ili je to bilo na netu negdje :zeko4: ne sjećam se, senilna sam) uglavnom, bilo je koliko kunić dnevno smije jesti peleta u gramima pa sam se iznenadila da ja mojim čupavcima dajem malo više od toga :omg: i smanjila sam im dozicu pa se i taj kenjac koji bi se povremeno javljao, maknuo. Dakle previše hrane može dovesti do proljeva zbog vlakana i tako to. Sigurna sam da će netko iskusniji to bolje moći objasniti.

Jesi ga probala izmjeriti da vidiš koliko ima kilica? Na sličkici djeluje malo chubby, no ništa sad da kažeš da je fat. Ako se umelja možda se ne očisti zato što ne može dohvatiti ili zato što se baš umeljao pa mu smrdi i fuj mu je to čistiti.
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Hugo » sub kol 23, 2014 22:15 pm

Hvala vam na odgovorima. Znam da je proljev opasan zato vam se i javljam, ali on živi s njim više od 3 godine koliko je sa mnom. Ja pretpostavljam da se javlja zato što nije odmalena bio naviknut na svježe povrće jer je živio u katastrofalnim uvjetima kako mi su mi rekli zecoljupci iz udruge, oni su ga pokupili izgladnjelog s 900 grama, u očajnom stanju. Zato i burno reagira na hranu i nikad ne isprazni zdjelicu do kraja jer se boji još uvijek da će ostat gladan. Pretpostavljam. A ja mu je svejedno nadopunim jednom dnevno i mislim da mu dajem manje nego što piše na vreći (50-90 g). 2,5 kg hrane mu traje skoro 3 mjeseca, teta u Pet centru se čak čudila kako tako malo jede i rekla da njezin jede puno više. A velim, ja sam mislila da je Hugo proždrljiv.
Proljev nikada nije bio tekuć, uvijek izgleda kao 1 cm ljepljive paste i smrdi, nekad bude napol vitaminska, nekad bude i kuglica u njemu i dosta često izbaci i puno dlake u njemu. Znam da je gnjusno, ali uzela bi ga u papir pa razmrljala da vidim šta ima unutra, nekad bude onako govnasto zelenkast, zato sam i zaključila da je svježe povrće uzrok, pa sad dobiva manje nego prije, ali proljev je i dalje tu. Primjetila sam da ga bude puno više ako mu dan prije dam malticu. Što se tiče brusnica, nije ih dobio već godinu dana sigurno, tako tu opciju odbacujem. Dugo vremena, s pauzama, je bio na Prodigestu i nikad nisam primjetila nikakvu promjenu. Odgovorno tvrdim da taj Prodigest uopće ne djeluje i primjetila sam da su ga nedavno promijenili i više uopće ne otapa u vodi, samo se nataloži na dnu pojilice i mislim da to Hugu baš ne šmeka. Što se tiče mokrenja, ne bih rekla da otežano mokri ili se napinje, dapače neki dan se stao na jastuk od stolca, elegantno digao rep, gledao ravno u mene i popiškio se. Nije piškio duže od 3 sekunde. Pojilicu punim uvijek do vrha i mogu zaključiti da popije dnevno 2-3 cm u onoj od 125 ml, meni se to čini malo, ali svaki dan je tako i svaki dan ga nutkam da pije dok ju držim, uglavnom mi kao i za sve dvaput spusti njuškicu prema podu i to je znak za maženje koji smo davno usvojili :) od dečka uzima sijeno iz ruke, od mene uzme 2-3 stabljike i odma spušta glavu. Drugi ga hrane a ja ga moram maziti :D tako da za tu vodu stvarno ne znam šta bi drugo napravila. Gledala sam filmiće na youtubeu i tamo kažu da kad je takve crvenkaste boje da je to kamenac ??? Pa sad dobiva filtriranu vodu ( ne Britu nego baš imamo posebnu pipu u kuhinji s nekim filterom) iako je prve dvije godine sa mnom pio samo Janu ili Studenu, fina guza :) onda sam se preselila i tu gdje sam sad je voda puno mekša pa je zadnjih 6 mjeseci pio iz pipe. Iako i dok je pio kupovnu bi se znao popiškiti u gajbu i bilo je ovako crveno veličine 5 kuna. Nikad nisu raštrkane kapljice nego lokvica. Najviše vode popije po noći, nekad me probudi koliko glasno žlempa haha. Sušeno povrće mu ne dajem, osim po zimi ako mama ne uspije u stakleniku uzgojit lišće od mrkve, onda ga posušimo prije zime. Ali cijele godine imam domaće svježe koje obožava, pa mi je žao mu to oduzeti...mislite da bi trebala? :/ i mislim da mu stvarno ne dajem puno, evo sad ću mu dati dvije stabljikice peršina, to mu je najdraže i nisu onako velike ko kupovne, stalno mi raste mladi pa su to kratke stabljikice... I što se tiče sijena, mali frajer jede samo ono najzelenije iz vreće, na žuto ili nedajbože skoreno samo odmahne glavom... Jeo je prije samo -, davio se u njemu, ono se nedavno jako pokvarilo, sve je bilo jako sitno, žuto i skoreno i nije ga baš s guštom jeo, sad sam otkrila iz Zoo citya i to tamani pola vreće tjedno :) Što se tiče kilaže, ne znam kako bi ga izvagala :/ nemam vagu koja bi ga tak brzo izvagala kolko bi on bio miran bez da ga držim. Što se tiče ljepljenja, i ja mislim da je malo chubby :/ i da se ne može očistit i zbog toga i jer mu smrdi. Jer vitaminsku si izvadi, hrpu puta sam ju vidjela kako mu viri iz usta (bljaaaaak mali slatki govnojed haha) a na proljev sjedne i ostavi flek na svojoj plahti i ne pokušava se očistit, nego glupko sjedi na wcu i kad skuži da mu ne ide jer je guza zaljepljena pobjegne brzo jer već zna šta slijedi kad se zalijepi :/ al zanimljivo da se uopće ne bori dok mu točam guzu, ne mrdne se, samo gleda okolo po kupaoni :) i s obzirom da je malo chubby (počela sam ga tako zvat haha) imamo tjelovježbu svaki dan pošto voli igrat lovice i zanimljivo da jako guguće dok trči oko mene, nije li to malo neobično za kastriranog zeku koji ima 5 godina?
Hugo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Guigi » ned kol 24, 2014 0:42 am

A gle, znam za tvoje peripetije s Hugaćem još od prije i sad jedino preostaje da kažem da ima trajne posljedice od toga što je bio izgladnjivan. Onako realno. Ali mislim da je piškica normalna, tj. u normalnom je opsegu boja tako da se izrazim.

Sigurno se to odrazilo na zdravlje i na crijeva, i crijevnu floru pa čak i kad na nalazima nema bakterija, možda sluznica crijeva nije oporavljena. Who knows, ali biće da je to čim promjena prehrane ne pomaže. Tu pasticu su imali moji, taj kenjac smelly pastu (sjećaš se da sam ti pričala na faksu :zeko1: ) ali to je kad su glodali tepih. Onda sam taj tepih makla pa sad nemaju, OSIM kad pojedu previše ali to je kad toliko galame i rade rusvaj po stanu da su gladni pa im dam i kad ne bih trebala. Ovo za prodigest se slažem, promijenili su i pakiranje i makar koliko ja to miješala, i dalje padne sve na dno i samo mi se skori kasnije kao cement :lud:
Ne buni se kad ga čistiš od govanaca jer i njemu to smrdi sigurno, a kad ti obrišeš onda je i njemu bolje pa shvaća da radiš nešto dobro za njega inače bi ti se otimao kao nenormalan. :zeko5:

Što se tiče vaganja, ja sam moje mjerila i na onoj vagi iz kupaone mada ne baš uspješno ili na onoj iz kuhinje za kolače ;D ;D Stavim ih u posudu, prije toga izvagam posudu i onda tako. Nalah je bila točno 2kg, Guigi mislim da ima više i isto mislim da je chubby :omg: :sad: Uglavnom, probaj nekako ga na brzaka izvagat čisto da vidiš. Samo pazi da ne dobije one žuljeve na stopalu od previeš kilica jer onda težina pada na zadnji dio stopala.

Sve u svemu mislim da je Hugo sam po sebi posebna priča i da baš ne možeš da ga porediš s ostalima jer je preživio svašta i pazi imao je 900g omg :omg: Ne može to samo tako proći tako da ponavljam, možda je sve ovo posljedica tog ranog djetinjstva tako da kažem pa da je kod njega poremećeno sve, a da nema nikakvu bolest koja to sve prouzrokuje.
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » ned kol 24, 2014 7:55 am

Ja samo da kazem da je za merenje zeke najbolje ono sa transporterom izmerite ga sa njim unutra i posle izmerite transporter i oduzmete i to je to :blush: i to je dobro jer se ne mora zuriti nego sve polako a zeko se nece buniti bar je to u mom slucaju tako :wink:
A za kakicu ako ti od svezeg povrca ima tako proliv probaj da osusis povrce pa mu onda daj pa vidi jel ce mu to mozda malo stvrdnuti stolicu, a za vodu sam ja kod mog zeke primetila ako jede u toku dana sargarepu i jabuke to nesto sto je "vodenasto" onda slabije pije vodu ali ako mu dam bananu i grozdjicu popice puno vode :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Hugo » ned kol 24, 2014 14:35 pm

Jučer sam otkrila novu foru, Hugo naime više voli lizat vodu iz zdjelice i to pogotovo kad direktno pred njim mu točim iz boce! Tako da sad ima i pojilicu i zdjelicu ali mi se čini da iz pojilice noćas nije popio ništa. Voljela bi da mi se Lady Stardust javi, s njom smo bili u kontaktu prije ali više nemam njezin broj...ili netko drugi od moderatora da mi odgovori na post. Ne znam gdje su nestali, prije su bili jako ažurni, ili ih moj Hugo više ne zanima :hm:
Hugo
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » pon kol 25, 2014 0:31 am

Nisam moderator al evo ja ću ti se javiti. Lady sardust je na g.o :)

Istu stvar sam imala i ja sa Ozzyem, sve živo sam probala. Jednostavno našim kunićima je poremećena crijevna flora i tu nema pomoći.

Prvo što bi trebala napravit je prebacit ga na intestinal (digestive) prehranu. Nama je pomogla. Otkako ju jede imao je samo jednom mekanu kaku, čak se nije toliko ni zaprljao. Nisam mu morala guzu prati.
Jedemo ovu http://www.google.com/search?q=digestiv ... 0&sa=N#i=4
Naravno da nije bio oduševljen s njom nije ni dalje al ju jede. Ujutro mu je smiješam sa rebalancom a navečer sa zobenim i lanenim, i to u finu sitnu prašinu. A možeš si naručiti i od oxbowa digestive tabletice, preporučaju se u stručnoj literaturi i pomažu http://www.google.com/search?q=oxbow+di ... _AUoAQ#i=0
imaš za naručiti na ebayu i amazonu. Ja sam jučer kupila za Lady stardust i Foksy ali imuune suport za kuniće koji su nam pod skrbi udruge pa ćemo vidjeti.

A što se tiče zaletavanja na hranu, to i moj radi. Već sam navikla na to. Ništa strašno. I ograniči mu zelenjavu dok ga ne prebaciš na digestive hranu. I javi se na fejs od udruge, odgovaramo skoro odmah, ja sam manje više skoro uvijek on line pa ćeš dobit odg. Na žalost forum je već dugo mrtav.

Eto sretno Hugotu i tebi, javi kako ide. Uvjerena sam da će mu drukčija prehrana pomoći.
A vrijeme je i da dobije frendicu ;)
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon kol 25, 2014 8:16 am

Mokraća na slici mi se čini ok. Vjerujem da mekšu stolicu ima od suhe hrane, a ne od par listića zelenog. Stalno puna zdjelica je puno previše. Pokušaj smanjiti suhu hranu i vidjeti hoće li se stanje popraviti.
Stavi mu u hranu malo zobenih pahuljica..one su dobre za želudac
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Hugo » sri kol 27, 2014 15:46 pm

Di ima za kupiti ta digestive hrana? Nema kod nas ili? Ne znam tocno ni na sto mislis jer mi ovaj prvi link otvara hrpu slika anatomije kunica :P kako izgleda ta hrana umutra? Jer sam jednom u Bubi kupila neku ne mogu se tocno sjetit koju, mozda vet line se zvala, nije versele laga nego neka kao veterinarska za debele kunice i unutra nije bilo zapravo nista osim sijena i malo susenog voca, uglavnom jabuke. Kad sam mu to dala, slozio je facu "cek ti stvarno mislis da cu ti ja to jest?" Na kraju smo rijesili tu vrecu mijesajuci je sa rebalanceom, ali mislim da se vise bacilo nego sto je pojeo jer malac jede samo dugacke travke sijena, pogotovo ako ju moze izvuc s kraja vrece da napravi sto veci nered :belj: sto se tice zobenih pahuljica, stvarno nisam znala da to smiju jest :hm: imam doma jedne od dr.oetkera, kaze na njima da se sastoje od purpur psenice, pira, jecma, raza, zobi, psenice, kukuruza bez dodatka secera + bademi, indijski orascici, ljesnjaci, brusnice, crni ribiz s bucinim i suncokretovim sjemenkama. Stvarno mu to smijem dati i koliko? :mellow: sto se tice ovih tabletica, to cu svakako naruciti. Zobene i lanene sjemenke mu zblendas ili kako? Jucer se Hugac malo zacepio, nije mi jasno kako jer su uopce ne linja ali reagirala sam odma i prvi put mu za probu umjesto soka od ananasa dala 4 ml zblendane kasice ananasa. Za sat vremena je vec sjedio na wcu :D u 4 ujutro sam isla u konzum po ananas i banane, sve za malog glodavca...jel pametno davati tako kasicu ili bolje sok? Iz videnog sam zakljucila da mu je kasica puno finija, vec se tresao dok sam dosla s ananasom ali je bez da se bunio popapao punu spricu i kad sam se u 9 ujutro probudila vec je punim snagama zvakao sijeno... :zeko1: a sad vas idem nac na fejsu!
Hugo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Hugo » sri kol 27, 2014 16:15 pm

I da sto se tice frendice, jednom smo uzeli iz udruge jednu zecicu koja ga je uzasno napadala pa je jadan cijeli dan proveo zabijen u cosak pod krevetom a s obzirom na sve sto je prezivio nisam to mogla dopustit. A on je njoj tako lijepo i zaljubljeno prilazio da sam se ja skoro rasplakala koliko je bio pazljiv. Taman sam ga malo socijalizirala i onda sam opet sve morala ispocetka. S druge strane on sad ima vec 5 godina i iako cinim sve da sto dulje zivi ne znam je li to pametno :mellow: iako sam svjesna da bi on bio jako sretan da se ima s kime maziti. A isto tako znam da se zecici sto dogodi dok je on ziv to bi bila prevelika trauma za njega i obrnuto. Koliko god volim kunice, poslije hugaca ne kanim imat jos jednog jer ga nemam kome ostavljat dok me nema pa sam ga i na more vozila ove godine sto je i meni i njemu bila prevelika trauma. 2 komada mi ni majka ne bi dozvolila a i ne znam di bi stavila jos jednu gajbu jer je ova njegova ogromna. Hugo je jako dobar zeko, ne gricka ni namjestaj, ni stokove, apsolutno nista sto nije njegovo ne dira. Osim jastuka koji je ocito htio prisvojit pa ga je zapiskio sa svih strana :blush: u njegovom slucaju bi u obzir dolazila samo neka starija kastrirana zecica, iako je meni zao sto je hugac kastriran, da ga nisam takvog dobila ja ga sigurno ne bi kastrirala jer je ovako zecoples nesto sto se kod njega vidi jednom u sto godina, nazalost :hm: trci i guguce oko mene ali zecoplesari i flopne se samo kad ga nitko ne gleda... Nasla sam sad nesto na netu, sto se tice zacepa, kaze da kada izgleda kao simptomi zacepa, to zapravo nije zacep nego GI STASIS, pa cu vam sad to staviti na fejs da procitate...
Hugo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Hugo » sri kol 27, 2014 16:18 pm

I jos jedna stvar. Na 5 mjesta na netu, na stranim forumima, sam nasla da svjeze povrce mora biti mokro :omg: da tako unosi vise vode. A znam da ovdje pise da bas mora biti posuseno, zbog proljeva. Ja sam do sad svaku travku temeljito brisala sa papirnatim rucnicima, prethodno se uvijek susilo na krpi poslije pranja. Nisam pokusavala mu dat mokro, ali sam sad vec zbunjena :ljut:
Hugo
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » sri kol 27, 2014 16:20 pm

Ne, zobene mu daješ čiste. Bez ikakvih dodataka. Ti onda nemaš zobene nego mješavinu pahuljica za doručak.
Imaš u lidlu ili bilo kojem trgovačkom centru za kupit zobene. Pola kile cca 5 kn http://www.google.com/images?q=zobene+p ... AsQsAQ#i=0
Ne blendam ih nego uzmem žličicu dvije i stavim u padelicu. Lanenih manje, to im pomiješam sa ovom digestive hranom.
A što se tiče onog prvog linka na hranu, meni radi, samo malo sačekaj da se slika pokaže. Preko moba sam pa ne mogu bolje.
A da, vjerojatno će te isto gledati i za bilo koju drugu hranu. A ova o kojoj si pričala je pretpostavljam od Cunipica. Njih ima za kupiti kod vetova.
Evo ti bolji link ove što ja koristim: http://obchod.kralici.cz/p1911-supreme- ... ealth.aspx
šalju ti u Hr. Na Češkom je ali uključi translate.

Sa začepom vrlo oprezno. Kupi si rodikolan i sab simplex za doma. I obavezno mu sad trpaj samo sijeno i vodu. Suhu hranu mu možeš maknut na par dana.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la wildflower » sri kol 27, 2014 16:27 pm

Hugo je napisao/la:I da sto se tice frendice, jednom smo uzeli iz udruge jednu zecicu koja ga je uzasno napadala pa je jadan cijeli dan proveo zabijen u cosak pod krevetom a s obzirom na sve sto je prezivio nisam to mogla dopustit. A on je njoj tako lijepo i zaljubljeno prilazio da sam se ja skoro rasplakala koliko je bio pazljiv. Taman sam ga malo socijalizirala i onda sam opet sve morala ispocetka. S druge strane on sad ima vec 5 godina i iako cinim sve da sto dulje zivi ne znam je li to pametno :mellow: iako sam svjesna da bi on bio jako sretan da se ima s kime maziti. A isto tako znam da se zecici sto dogodi dok je on ziv to bi bila prevelika trauma za njega i obrnuto. Koliko god volim kunice, poslije hugaca ne kanim imat jos jednog jer ga nemam kome ostavljat dok me nema pa sam ga i na more vozila ove godine sto je i meni i njemu bila prevelika trauma. 2 komada mi ni majka ne bi dozvolila a i ne znam di bi stavila jos jednu gajbu jer je ova njegova ogromna. Hugo je jako dobar zeko, ne gricka ni namjestaj, ni stokove, apsolutno nista sto nije njegovo ne dira. Osim jastuka koji je ocito htio prisvojit pa ga je zapiskio sa svih strana :blush: u njegovom slucaju bi u obzir dolazila samo neka starija kastrirana zecica, iako je meni zao sto je hugac kastriran, da ga nisam takvog dobila ja ga sigurno ne bi kastrirala jer je ovako zecoples nesto sto se kod njega vidi jednom u sto godina, nazalost :hm: trci i guguce oko mene ali zecoplesari i flopne se samo kad ga nitko ne gleda... Nasla sam sad nesto na netu, sto se tice zacepa, kaze da kada izgleda kao simptomi zacepa, to zapravo nije zacep nego GI STASIS, pa cu vam sad to staviti na fejs da procitate...

Jooooj pa naravno da će doći do malo čupanja, moraju se upoznat i uspostavit ..hijerarhiju. Ne zaljube se i kliknu svi odmah.
A tako kada ti dođe neki kunić na privremeno nije ih dobro upoznavati. Jer opet je tu rastanak nakon nekog vremena i kunić može bit u depresiji.

A kastracija nema nikakve veze sa zwcoplesarenjem. Ne znam od kud takva glupost. Vjerojatno zecoplesari kada ga nitko ne gleda. Moji zecoplesare oko 8-10 ujutro i kada se daje hrana. Ponekat tu i tamo navečer.
A to što se tiče kaveza, dva su ti potrebna samo dok su u fazi upoznavanja, kasnije više ne jer većinu vremena kunići provode skupa i spavaju skupa.

Da, to su sve stvari vezane za začep o tome imaš i na forumu. Ne moraš nam slat jer smo upoznati sa svime.
A što se tiče povrća svatko ima svoje mišljenje o tome. Moji su jeli i jedno i drugo :)
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Hugo » sri kol 27, 2014 17:31 pm

ok zobene i lanene sjemenke onda kupujem, a naručivanje hrane je u procesu. ti naručuješ s te stranice? ako sam dobro vidjela i preračunala 2 vreće s dostavom su 110 kn, samo? koju vrstu dostave da stavim? nudi mi parcela geis CZ? iako sam uključila translate ne snalazim se baš na polučeškom :lud: rodikolan nemam, ali sab simlex imam. ne bi mu ja sad micala hranu ako ne moram :huh: jer uvijek poslije ananasa i kad izbaci dlaku (a izbacio je jer sam otvarala kuglice) je posebno gladan. a ljutnju da mu maknem hranu ne želim ni zamislit :sad: pokapala bi mu sad hranu sa sab simplexom, na tu foru redovno nasjedne jer više nema potrebe za ananasom pa da mu dajem na špricu, kuglice su stvarno velike, i stalno mijenjam pelete koliko ih ima. čim očistim eto njega na wc-u :D tamani sijeno i liže vodu svako malo, sat vremena odspava pa malo klopanja i tako i jučer i danas. btw otkad je dobio zdjelicu s vodom, pojilicu nije ni pipnuo. a ovu u zdjelici mu mijenjam 3x dnevno, mrvicu hladniju od sobne temperature. na moru sam otkrila, pošto je 7 dana padala kiša, da obožava kišnicu. pada kiša lagano, on na terasu pod stol na ručnik i liže sa daske od stola svu vodu :P vani je bilo oko 20 i koji stupanj i malac je uživao, cijele dane je spavao vani i vješto izbjegavao sve lokvice, tako da su šape stalno bile suhe. i nije htio sa pločica lizat haha nego samo sa daske. hvala puno na svim savjetima, jedva čekam da dobijemo novu hranu :D
Hugo
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan