Hvala vam na odgovorima. Znam da je proljev opasan zato vam se i javljam, ali on živi s njim više od 3 godine koliko je sa mnom. Ja pretpostavljam da se javlja zato što nije odmalena bio naviknut na svježe povrće jer je živio u katastrofalnim uvjetima kako mi su mi rekli zecoljupci iz udruge, oni su ga pokupili izgladnjelog s 900 grama, u očajnom stanju. Zato i burno reagira na hranu i nikad ne isprazni zdjelicu do kraja jer se boji još uvijek da će ostat gladan. Pretpostavljam. A ja mu je svejedno nadopunim jednom dnevno i mislim da mu dajem manje nego što piše na vreći (50-90 g). 2,5 kg hrane mu traje skoro 3 mjeseca, teta u Pet centru se čak čudila kako tako malo jede i rekla da njezin jede puno više. A velim, ja sam mislila da je Hugo proždrljiv.
Proljev nikada nije bio tekuć, uvijek izgleda kao 1 cm ljepljive paste i smrdi, nekad bude napol vitaminska, nekad bude i kuglica u njemu i dosta često izbaci i puno dlake u njemu. Znam da je gnjusno, ali uzela bi ga u papir pa razmrljala da vidim šta ima unutra, nekad bude onako govnasto zelenkast, zato sam i zaključila da je svježe povrće uzrok, pa sad dobiva manje nego prije, ali proljev je i dalje tu. Primjetila sam da ga bude puno više ako mu dan prije dam malticu. Što se tiče brusnica, nije ih dobio već godinu dana sigurno, tako tu opciju odbacujem. Dugo vremena, s pauzama, je bio na Prodigestu i nikad nisam primjetila nikakvu promjenu. Odgovorno tvrdim da taj Prodigest uopće ne djeluje i primjetila sam da su ga nedavno promijenili i više uopće ne otapa u vodi, samo se nataloži na dnu pojilice i mislim da to Hugu baš ne šmeka. Što se tiče mokrenja, ne bih rekla da otežano mokri ili se napinje, dapače neki dan se stao na jastuk od stolca, elegantno digao rep, gledao ravno u mene i popiškio se. Nije piškio duže od 3 sekunde. Pojilicu punim uvijek do vrha i mogu zaključiti da popije dnevno 2-3 cm u onoj od 125 ml, meni se to čini malo, ali svaki dan je tako i svaki dan ga nutkam da pije dok ju držim, uglavnom mi kao i za sve dvaput spusti njuškicu prema podu i to je znak za maženje koji smo davno usvojili

od dečka uzima sijeno iz ruke, od mene uzme 2-3 stabljike i odma spušta glavu. Drugi ga hrane a ja ga moram maziti

tako da za tu vodu stvarno ne znam šta bi drugo napravila. Gledala sam filmiće na youtubeu i tamo kažu da kad je takve crvenkaste boje da je to kamenac ??? Pa sad dobiva filtriranu vodu ( ne Britu nego baš imamo posebnu pipu u kuhinji s nekim filterom) iako je prve dvije godine sa mnom pio samo Janu ili Studenu, fina guza

onda sam se preselila i tu gdje sam sad je voda puno mekša pa je zadnjih 6 mjeseci pio iz pipe. Iako i dok je pio kupovnu bi se znao popiškiti u gajbu i bilo je ovako crveno veličine 5 kuna. Nikad nisu raštrkane kapljice nego lokvica. Najviše vode popije po noći, nekad me probudi koliko glasno žlempa haha. Sušeno povrće mu ne dajem, osim po zimi ako mama ne uspije u stakleniku uzgojit lišće od mrkve, onda ga posušimo prije zime. Ali cijele godine imam domaće svježe koje obožava, pa mi je žao mu to oduzeti...mislite da bi trebala? :/ i mislim da mu stvarno ne dajem puno, evo sad ću mu dati dvije stabljikice peršina, to mu je najdraže i nisu onako velike ko kupovne, stalno mi raste mladi pa su to kratke stabljikice... I što se tiče sijena, mali frajer jede samo ono najzelenije iz vreće, na žuto ili nedajbože skoreno samo odmahne glavom... Jeo je prije samo -, davio se u njemu, ono se nedavno jako pokvarilo, sve je bilo jako sitno, žuto i skoreno i nije ga baš s guštom jeo, sad sam otkrila iz Zoo citya i to tamani pola vreće tjedno

Što se tiče kilaže, ne znam kako bi ga izvagala :/ nemam vagu koja bi ga tak brzo izvagala kolko bi on bio miran bez da ga držim. Što se tiče ljepljenja, i ja mislim da je malo chubby :/ i da se ne može očistit i zbog toga i jer mu smrdi. Jer vitaminsku si izvadi, hrpu puta sam ju vidjela kako mu viri iz usta (bljaaaaak mali slatki govnojed haha) a na proljev sjedne i ostavi flek na svojoj plahti i ne pokušava se očistit, nego glupko sjedi na wcu i kad skuži da mu ne ide jer je guza zaljepljena pobjegne brzo jer već zna šta slijedi kad se zalijepi :/ al zanimljivo da se uopće ne bori dok mu točam guzu, ne mrdne se, samo gleda okolo po kupaoni

i s obzirom da je malo chubby (počela sam ga tako zvat haha) imamo tjelovježbu svaki dan pošto voli igrat lovice i zanimljivo da jako guguće dok trči oko mene, nije li to malo neobično za kastriranog zeku koji ima 5 godina?