Postao/la Klio » čet stu 21, 2013 22:49 pm
Nastavljam temu o Munji...Jako sam zabrinuta za njega... ali bas bas...
Dodatno situaciju otezava to sto sam bas zapala u krizu da ga ne mogu odvesti vetu, gotovo da nemam novaca za prezivljavanje do 1. a ni pozajmit ne mogu jer vec imam puno toga vec da vracam, tako da ni to ne dolazi u obzri.
POkusavam uraditi sama sto mogu.
Panika me uhvatila kada sam primetila da mi je previse lagan i da mu se krzno nekako poruznjalo, ne previse, to drugi ne vide ,a li meni je stalno na ocima i primetila sam...Izmerila ga i imao je 1120 gr...Pre mesec dana kada sam ga odvela na cuvanje imao je 1300gr, tamo je usled jurnjave za zecicom omrsao nesto malo...
Danas ima 1200gr ali sam mu dala toliko hrane od koje bi moji dobili pola kg najmanje....
Ono sto sam promenila od pre dve nedelje to je da ne dobija nista sto ima puno ugljenih hidrata... Dakle, nista ni jabuka, sargarepa, brusnica, nista...Samo pelete, seno i sveze, raznovrsno...
Mogu reci da pije i dalje puno vode 350-400ml i piski jako puno, sad zavisno sta pojede, uglavnom je urin jako svetao... Nosila sam urin dva puta na kontrolu kako sam ovde napisala, zadnji put proslog petka i tada nije pokazao niti glukozu, niti ketone niti belancevine...
Danas sam ga snimila kod mene na poslu na rendgenu, nije mi bas neki rendgen, ali ono sto sada na prvu loptu ja mogu videti jeste da nema niti daloga, kamena ili sto slicno u mehuru ili bubrezima...naravno da cu snimak proslediti mom veterinaru kog poznajem,ali nesto nisam bas u njega sigurna da zna to citati kako valja.
Zamolit cu drugaricu da poslika fotoaparatom pa cu staviti ovde....
SA njim vec postaje neizdrzivo u stanu zbog mojih...Nece da je zatvoren kada sam tu ali tada ne mogu moje pustati jer se jako svadjaju preko ograde sa njim, a onda svi pisaju i kakaju na sve strane. Znaci prava ludnica. Munjica je naravno postao jos vise teritorijalan kako je vise pusten i onda ludilo...
Rastrzana sam izmedju mojih i njega, na stetu mojih.
Sutra dolaze udomitelji po njega ali mi srce nije na mestu da ga tako pustim a da nemam gotovo nikakvo resenje.
Najmanje dvoje ljudi me ubedjuje da se ne sekiram jer im se isto desavalo sa zecom, samo od sebe proslo...medjutim ne mogu.
Jedva sam se izborila sa njim da pocne jesti seno, da pocne imati kuglice normlane, sad ovo sto ima ne moze bas ni da se nazove normalnim, jer su ogromne i jajasta ali su bar suve i velike...Kada je dosao kod mene imao je male zares kuglice bez oblika ili nikakvog oblika. SAda zavisno koliko jede i sta jede,ali su uglavnom ogromne...
Ovo sa vodom me izludjuje.
Citala sam temu o Slavku Ininom, znaci ista situacija.Jedina razlika od Slavkeca je ta sto Munja ima veliki apetit i veseo je...
Nocu narocito puno piski i pije i najmanje tri puta dnevno mu menjam pelene u kavezu a jutros sam nasla i u kupatilu na plocicama dve velike lokve pisacke... Vec me jako brine.
Znam da bi trebalo da mu uradim jos kompletnu krvnu sliku i odvedem ga vetu ali verujte da u narednih mesec dana to nema sansi da mogu novcano priustiti, uz to jos svo troje je bilo bolesno unazad tri meseca, jedno za drugim.
Da li je jos neko imao problem ove vrste... Obzirom da mu je urin uredan, obzirom da na snimku ne mogu videti neke vece promene, mada cu to jos videti i sa vetom, niti mulj ili kamen, sta bi jos moglo biti? I kakava bi terapija bila u tom slucaju?