Ne znam ni kako ovo da definišem..

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Ne znam ni kako ovo da definišem..

PostPostao/la *A&D* » pon tra 20, 2015 20:21 pm

Eh,
zeka je star 7 ili 8 godina, ne mogu tačno da se setim, jer mi je i dalje neverovatna činjenica kako je proletelo vreme.

U poslednje vreme sam videla da mu je iskrivljena prednja šapa, bila sam zabrinuta, ali normalno je hodao i sve to, samo malo otežanije.
To je bilo pre mesec dana. Mislila sam da nema potrebe da ide kod veterinara, jer možda od starosti... ne znam. Prvi put imam zeca, i mislim da smo se lepo brinuli o njemu, sa obzirom na to da je prošlo toliko vremena.

Sada... svoje zadnje noge vuče, pa kao hoda normalno, i onda vuče, prosto me boli duša kad ga gledam, izgleda mi kao da se muči mnogo.
Na leđima mu se peruta, jedan deo je toliko čupao da mu je sad golo i bez krzna...

Ja ne znam šta da radim... Ne želim da ga vodim kod veterinara, jer se i ne razumeju baš u kuniće. Ali opet, možda je to rešenje, ako se toliko muči zec?

Iz Bg-a sam inače, ako hoćete da date preporuke za veterinara.
*A&D*
Kunić
Kunić

Re: Ne znam ni kako ovo da definišem..

PostPostao/la *A&D* » uto tra 21, 2015 11:00 am

Sada jedva da pomera zadnje noge, a kada ih pomera, onako trzne jednom nogom...
Od sinoć je stalno na istom mestu... Kad bi ga čovek pogledao, pomislio bi da odmara...
*A&D*
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri tra 22, 2015 8:05 am

Vjerojatno bi trebao dobiti nešto za živčani sustav :/ A kakav je inače? Je li bezvoljan? Je li jede? Je li normalno obavlja nuždu?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la *A&D* » sri tra 22, 2015 11:11 am

Vala apetita još uvek ima, voli da ždere, i ljuti se kad mu neko uzme činijicu :D Redovno kaki, srećnija nisam bila što vidim kuglice

Nije bezvoljan nikako, jedino što miruje po ceo dan na jednom mestu, mrda zadnje nogice, ali i dalje miruje
Može da hoda, ali samo kad treba da beži, brisale smo ga toplom vodom, da ne bi bilo baš toliko slepljeno, ali njega boli ova ranica
Ide danas kod veterinara, pa ćemo videti. Brinem se samo jer se zna da nisu baš stručni oko kunića, ali ovde sam videla preporuke, tako da se nadam da će sve proći u najboljem redu.
*A&D*
Kunić
Kunić

PostPostao/la *A&D* » sri tra 22, 2015 14:37 pm

Klinički nalaz:

krzno u lošem stanju, perut, polja bez dlake(sama se gricka). Desna strana, Oba ekstremiteta, izražena slabost - neuro tetrapeza, kranijalni nervi b.o., polisistemski. Preporuka marbofloxacin 1 x 2 tbl, kvalitetna ishrana, suplementi(anima strath il ineki od vitaminskih preparata za kućice)
Promenjena mesta na koži tretirati povidon jodom 1-2x dnevno. Ima budvice i heilitielu. Tretman stronghold - selamektin, ponvoiti za 4 nedelje. Staviti u kavez pelenu da ne bi ležala na mokrom.

Ovo mi se čini kao ok.
*A&D*
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet tra 23, 2015 12:24 pm

Meni se isto čini ok. Stronghold je za ovo perutanje i buhe, Marbofloaxin je antibiotik za slučaj da je neka upala u tijelu..jedino mi se ovo 1X2 tablete čini malo..vecina atb se mora uzimati barem 10 dana da bi imala neki efekt..uz atb obavezno moras davati probiotik tipa linex (uzmes onaj za bebe jer je vec u prahu i pomjesas mu ga sa sokom ananasa ili iscjedene narance i das na spricu da budes sigurna da je popio). Sa suplementima nemam iskustva. Ovo s jodom mi je mozda malo nepotrebno..ne znam..bilo bi dobro da od veterinara dobije i b neuron za zivceke..

Kako misliš da ne leži u mokrom? Šta je mokro u kavezu?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la *A&D* » čet tra 23, 2015 12:50 pm

hvala na savetu, vidim da je danas zeki mnogo bolje, vise ne lezi onako jezivo, nego se drzi na nogama, doduse jos uvek miruje..

ma, piljevina, ali problem je to sto zec ima visak koze pa mu se mokraca natopi i na krzno, redovno ga cistimo

ali stvarno mu je bolje, zivahan je, ja sam se uspanicila da ce da ugine
*A&D*
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet tra 24, 2015 9:01 am

Makni piljevinu..ostavi golo dno kaveza i zeki stavi wc i u njega drvene pelete..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la *A&D* » pet tra 24, 2015 10:07 am

Makli smo piljevinu, kupili smo podmetač koji upija mokraću i ne smrdi uopšte, a zeki se više ne lepi mokraća za dupe što je najbitnije :-)
*A&D*
Kunić
Kunić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan