Molim pomoć pri udomljavanju Grge - UDOMLJEN :)))))))))

Kupujete, poklanjate, mijenjate..ili želite nekoj drugoj životinji pronaći pravi dom?

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Molim pomoć pri udomljavanju Grge

PostPostao/la Buka » sri ožu 23, 2011 20:41 pm

evo ovak, nismo bili na infuziji, jer jednostavno nemamo novaca, no dobra vijest je to da je Grga počeo skakutati oko nas, lajati i za***, traži da ga se mazi, igra s njim, i daju mu se oblizeki :)
...Save Earth, it's the only planet with chocolate...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la t-i-n-a » sri ožu 23, 2011 20:54 pm

Koliko treba novaca?
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Buka » sri ožu 23, 2011 21:01 pm

joj, puuuuno...za 4-5 infuzija, svaka je 100kn, nakon toga opet pretrage, a hrana je oko 500-600...

neznam kak ćemo, ajd infuzije su "jednokratno" al hrana...ma, nemam pojma, tek nakon infuzija će se vidjeti da li mu je bolje. ako su bubrezi, onda ide na tu hranu (mora, jer bez nje se stanje pogoršava), a ako nisu, svejedno nemremo samo njegovu hranu (aleva, 230kn)...financije su nam jedini problem. A zbog Grge, pošto je tolika maza, ne bih htjela da ostane kod nas, jer mu mi nemožemo pokloniti toliko koliko on tražii. Nismo nažalost prikladni vlasnici za njega.

ja se iskreno nadam da su Grgini loši nalazi posljedica Sonjinog "udomljavanja" i da će se Renata "pokolebati" pred Grginim neodoljivim okicama i uzeti ga k sebi.
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sri ožu 23, 2011 21:06 pm

Tko može pomoći uplatom da se Grgi osigura što bolja skrb kako bi se izlječio (nadam se iskreno) to može učiniti na tekući račun PBZ-a

2340009-3211118686
Crnić Ana, Zagreb

poziv na broj može biti datum ili što god budete željeli upisati, naravno u opis plaćanja stavite "za Grgu"
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibika » sri ožu 23, 2011 21:36 pm

možda vet mogu reći što treba dati, ( pa vam pokažu, ili stave onu cjevčicu za infuziju ) pa ostatak odradite sami. na žalost, ni mi ljudi nemamo baš uvijek idealne uvjete za zdravlje, ali - živimo dokle ide. Buka, ne preuzimaj svu krivicu svijeta na sebe. daješ maximum od sebe. :zeko3:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Buka » čet ožu 24, 2011 15:15 pm

Grga sutra kreće na infuziju+antibiotik, u Zaprešić, to su sredile cure iz salona za šišanje. Ići će sutra i preksutra, nakon toga pretrage da se vidi kakvo je stanje. Ako nje dobro, preporuka veterinarke je da se Grga uspava. Ako je dobro, super, svi sretni.

I javila se jedna gospođa iz Đurđevca, prijateljica vlasnice salona, da bi uzela Grgu, bez obzira na njegovo zdrastveno stanje.

I da, Grga je danas htio preskočiti ogradu (140cm) kad sam išla s Krafnekom u šetnju što bi značilo da se malo oporavio i da mu se vraila snaga :)

Eto tako, to su novosti.
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pet ožu 25, 2011 9:16 am

Nemojte ga onda uspavati ako postoji netko tko bi ga uzeo i ako je bolestan. Neka gospođa pokuša, a mi ćemo i dalje pomagati Grgi i ako je na drugoj adresi :)
Baš mi je drago da pokazuje znakove poboljšanja :zeko3:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » pet ožu 25, 2011 12:01 pm

Nećemo ga uspavat, ako se pokaže da sa liječenjem i pravilnom prehranom Grga može poživjeti još bar dvaput ovoliko. Ako je suprotno, nažalost, da se on ne pati, morat ćemo.

Nadalje, ja bih, ako se slažete, za sada stopirala uplate, jer je gospođa Snježana rekla da će oni snositi troškove Grginog liječenja (na nama je da ga vozimo u Zaprešić), pa kad se vidi kako stvari stoje, koliko čega još treba i da li će oni i dalje to financirati (ili ne) da se to opet pokrene.

Isto tako, i moram to napisati, nije kritika nikome, ali žalosno mi je to da se tek sad sve pokrenulo kad je Grga u ovakvom stanju, plus kaj se par ljudi javilo da bi ga uzelo, i to tek sad, a ne kad smo ga udomljavali. Zaista mi nije namjera kritizirati ali eto, tako stvari stoje, da sad imamo gotovo tri potencijlna udomitelja, a kad je trebalo nigdje nikoga. Shvaćam, svi smo u banani, Grga je velik pas, ali si isto tako mislim, pa zar je moralo se desiti ovo sve, da se ljudi zainteresiraju za njega (ili za bilo kojeg drugog psa). Da se pas prvo mora napatiti, pa da onda mu krene na bolje.

No, sretna sam da je to krenulo, da je Grga na liječenju, da ima ljudi koji mu žele pružiti dom, ljuba i pažnju koju on zaslužuje. A najviše me veseli kaj je Grga krenuo zaje***, lajat (danas se skoro pokefao sa Spotom (susjedom staff) prek ograde), tulit i cvilit za Tigrićem...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la siga » pet ožu 25, 2011 13:17 pm

Buka je napisao/la: nije kritika nikome, ali žalosno mi je to da se tek sad sve pokrenulo kad je Grga u ovakvom stanju, plus kaj se par ljudi javilo da bi ga uzelo, i to tek sad, a ne kad smo ga udomljavali. .

U ovoj priči je puno toga žalosno. I definitivno je suvišno bilo koga kritizirati.
a to da se ljudi više javljaju sada je sasvim prirodno. Naravno da više imamo potrebu pomoći nekom biću kojem je situacija jako teška (gotovo bezizlazna) nego nekom za koje nam se čini da možda ima i drugih opcija. Iako smo mi i tada pitali sve koje smo smatrali potencijalnim udomiteljima..
Tako se posložilo, najgore je prošao jadni Grga :sad: :sad: , a što netko misli o nekome nije ni važno. Svaka pomoć je dobrodošla. Jer pomaže se Grgi. Ljude u svemu ovom treba zanemariti.
Meni bi bilo drago da u njegovo ime jednostavno prihvatite svaku ponuđenu pomoć, jer svaka dolazi od srca. I upućena je Grgi.
Kao ni vi, tako ni bilo tko drugi se ne treba opravdavati za ništa. Svi donosimo odluke za sebe, onako kako najbolje znamo i možemo.
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pet ožu 25, 2011 23:05 pm

Bravo siga, slažem se sa svakim napisanim slovom
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » sub ožu 26, 2011 19:37 pm

Vijesti dana: Grga je bio na infuziji, i nije dobro prošlo, vene su mu nabubrile (od čega, zašto, neznam, tako mi je svekar rekao), te je opet povraćao kad su došli doma (nadam se da mu je to od vožnje bilo). Dobio je antibiotsku injekciju, i sutra opet isto, pa vađenje krvi pa ćemo onda znati kako i što dalje. Mora biti na bezproteinskoj hrani.

Nadalje, ovisno o stanju s bubrezima tj. da li se to može liječiti i držati koliko toliko pod kontrolom, a da se on ne muči, uzela bi ga jedna gospođa iz Đurđevca. U suprotnom će se morati uspavati, zbog njega, da se ne muči.

Javim se sutra, HVALA svima na podršci.

I isprika, malo sam ishitreno napisala onaj post, luda sam ko kupus zbog svega, doma imam cirkus kolorado, Krafnek je naporan za popizdit (ne spavanje preko dana), pa me ponijelo. Znam da ste se vi puno angažirali, i ovim putem se svima ispričavam.
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub ožu 26, 2011 20:11 pm

Ma razumijem ja tvoju reakciju. Sve skupa to treba izdržati, normalno je da živci malo popuste :)
Žao mi je radi Grge, nadam se da će sutra biti bolje :zeko3:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » ned ožu 27, 2011 11:09 am

povraćanje može biti i od uremije (amonijak nadražuje sluz.želuca), trebao bi dobivati i Peptoran
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » ned ožu 27, 2011 12:51 pm

Grga je bio na infuziji, žile su mu u lošem stanju. Krva slika i nalazi mokraće nisu (za sad) pokazali pomak na bolje te se pojavila krv u mokraći. Još slijedeći tjedan ide na terapiju pa će se onda vidjeti da li mu je to pomoglo. Veterinarka kaže da mu sa ovakvim nalazima prognozira mjesec-dva, tri, 6, a ako krene nabolje godina - dvije, tri. Morat će biti isključlivo na toj bezproteinskoj hrani.

E sad, čula sam se sa gospođom Snježanom, ona mu je kupila dvije vreće od dvije kile te hrane, sutra će to svekar pokupiti kod veterinara, no kaže da bi trebalo sakupiti novce da se bar dio troškova liječenja pokrije (ona i cure u salonu će jedan dio). Sa veterinarkom je dogovoreno da se to može platiti u par rata.

evo, ovim putem vas molim, sad kad znamo (bar za slijedeći tjedan) kako i što dalje, ako imate koju kunu viška, da uplatite, da bar dio tih troškova pokrijemo. Račun ću, nadam se dobiti i ja, pa ću ga skenirat i tu staviti (jer za to trenutno je Snježena glavna i odgovorna),

Također, ona će danas tijekom dana nazvati Ivanu (iz Đurđevca) te joj objasiniti situaciju, pa ćemo vidjeti da li ga još uvijek želi uzeti.

Hvala svima, nadam se da će Grgi terapija uspjeti.
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » ned ožu 27, 2011 14:30 pm

Drzimo fige :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća