sanjita je napisao/la:Nemoj mi rec da od svih linkova sto su ti dani nisi nista procitao?? sve ti tamo pise,i kad se treba uvoditi zeleno i koje povrce je dopusteno.Daj ljudi citajte malo za dobrobit tih zivotinja,kolko god vam se neda. po meni je za malog zeku premalo jedna jusna zlica hrane ujutro jedna navecer. on jos raste.
Naravno da sam procitao. Kao i sve one linkove sto si mi ti dala, i hvala vam svima za to.
Mixazeko je napisao/la:Paklenko je napisao/la:Ne znam sto je jeo prije, a jos cu vidit kad se privikne koliko cu ga drzat.
A recite mi jel on debel? Meni mater kaze da bi mu trebao manje jest davat. Dajem mu znaci jednu jusnu zlicu suhe hrane ujutro, preko dana oko 4-5 saka sijena i navecer jos jednu jusnu zlicu i par saka sijena.
Sta bi mu od povrca mogao davat i koliko?
I da, posto imam terasu tu veliku betonsku na njoj su izrasle one trave i one razne male biljkice i sta ti ja znam vec, jel bi on to smjeo jest? Stalno gricka to a ja mu ne dozvoljavam..Sta da radim u vezi tog? Da ih pocupam i bacim ili?
I ja imam taj problem na terasi. Moras cupati tu travu nema druge. Mora da bude pusten 4h dnevno. Dakle to je minimum a najbolje bi bilo da je samo nocu zatvoren ili da je stalno pusten. Pa vazno je sta je jeo u starom domu jer je to veliki zeka i pretpostavljam da su ga navikli na neku vrstu povrca. Ako je jeo neke vrste povrca koje su dobre za njega naravno mozes mu ih davati po malo. Koju suvu hranu jede? Takodje kupi u pet shopu WC za macice, i ako ti kavez bude od drveta obavezno na dno stavi linoleum, da ti se ne bi brzo usmrdeo. Takodje kavez kad bude imao najbolje je da peres sircetom(cini mi se da se to u hrvatskoj zove ocat). Kavez bi morao da bude dimeznija MINIMUM 120x60x60(to su dimenzije ako je skoro pola dana pusten ako je manje pusten veci kavez, i vazno je da bude na jedan nivo eventualno 2, nikako nesme da ima puno nivoa jer to nije dobro za velike kunice
Trava pocupana. Bit ce on preko dana stalno pusten, samo da sredim manju terasu na kojoj sad stoji u kutiji i da je ogradim do kraja. I po noci i po danu ce moci biti vani na njoj. A stvarno ne mogu saznat sta je jeo u starom domu jer vise nemam kontakta s tim ljudima, kontaktirao sam u skoli samo s njima a skola je gotova i vise ne znam nista o njima. Ni brojeve ni adrese. Jede suhu hranu iz pet shopa u onoj vrecici sto se kupi..onaj mix suhe hrane kao. Za kavez ok, napravit cu mu nesto tako. Ujac mi je stolar pa cu mu reci otprilike kako da napravi.
Jedno pitanje - kad dizem zeku i kad ga zelim premjestit negdje iz jednog kaveza u drugi ili nesto jel ga hvatam za usi kako bi ga podigao ili da mogu primit ispod trbuscica onako? Jel ga boli trbuscic onda, ili ga bole usi kad ga podignem za njih?