Sušena djetalina

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Sušena djetalina

PostPostao/la altan » pet ruj 09, 2011 12:04 pm

renata je napisao/la:Imam i ja par "specijalaca" doma koji obožavaju taj prvi otkos sijena...tak da se niš ne brini. Ima slabiju hranjivu vrijednost, ali je dobro za zube. Najbolje bi bilo da možeš ponuditi i jedno i drugo.

Ali, čitala sam negdje da si pisala kako netko od tvojih kiše. Sijeno koje se prvo kosi, često pokisne, ove godine pogotovo, jer je baš padalo u doba prve košnje, pa se sredina bale uplesnjivi i postane jako prašnjava. Kakav miris ima sijeno i da li ti je glatko ili hrapavo pod rukom?

Mirisi i nije prasnjavo..sigurno nije pljesnjivo jer sam tako bacila jedno 3 kg sijena s vikse jer ga je baka bila stavila u najlonsku vrecu :lud: ..i ne kisu dok ga jedu..i nije onakvo kako je ars opisala slamu..vise je blijedo zeleno nego zuto..al kazem oni u svojim sjenalicama imaju drugo sijeno koje ni ne taknu..mozda Naj malo preko noci (jer je zatvoren pa ne moze do ovog)..Mo je anoreksicarka tako da ona jede sijeno kad ju pustim :lud: jos ju cesto puta i donesem pod taj stolic da bi jela..jer je madam lijena ic jest :lud:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » pet ruj 09, 2011 17:43 pm

ja sada mješam djetalinu i obično sijeno,iako je po meni,to isto,ali opet ne želim biti svojeglava,već raditi ono što je najbolje za mog zeku.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » pet ruj 09, 2011 19:10 pm

nije isto...djetelina je jedna biljka,sijeno je puno bilja u jednoj mješavini...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Iva » pet ruj 09, 2011 21:09 pm

Flekicaaa je napisao/la:ja sada mješam djetalinu i obično sijeno,iako je po meni,to isto,ali opet ne želim biti svojeglava,već raditi ono što je najbolje za mog zeku.

djetelina moze bit jakoo opasna za zeku,molim te nemoj pisat jedno a učinit drugo..jer ovde su svi iskusni :)
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 8:02 am

Lilo je napisao/la:nije isto...djetelina je jedna biljka,sijeno je puno bilja u jednoj mješavini...

a znam sada,a ja to miješam jer bijelka često odbija sijeno,iako je kvalitetno,domaće a ovako sada kada ubacim šaku djetaline,ona jede i sijeno i djetalinu.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la littlebunny » sub ruj 10, 2011 9:33 am

Iva je napisao/la:
Flekicaaa je napisao/la:ja sada mješam djetalinu i obično sijeno,iako je po meni,to isto,ali opet ne želim biti svojeglava,već raditi ono što je najbolje za mog zeku.

djetelina moze bit jakoo opasna za zeku,molim te nemoj pisat jedno a učinit drugo..jer ovde su svi iskusni :)

ne može bit opasna,al svejedno je treba davati u manjoj količini neg sjena.a ne moraš ti uvijek svaku svakom poklapati.
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 11:17 am

Nema veze svak ima svoje mišljenje,ali opet ive nije u redu ako me uopće ne znaš govorit tako nešto.ja sam ovdje došla u namjeri da napravim najbolje za svog zeku a ne u namjeri da GOVORIM JEDNO A ČINIM DRUGO... :nowink:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » sub ruj 10, 2011 11:21 am

Sve sto sadrzi puno kalcija je opasno u vecim kolicinama, pogotovo jer zeke takvu hranu bas jako vole. Kao i ljudi kad se navuku na junk food, bas nam je to najfinije, a nezdravo :) svjeza djetelina pogotovo moze biti opasna jer izaziva nadim, i to ne samo kod zeka nego kod mnogih domacih zivotinja. Moji nisu nesto ludi za njom, ali zato suseni maslacak i kopriva u sijenu izazivaju opcu eksazu :D opet, i to je puno kalcija pa opet pazim, susim posebno i povremeno ubacim u sijeno.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 11:23 am

ars je napisao/la:Sve sto sadrzi puno kalcija je opasno u vecim kolicinama, pogotovo jer zeke takvu hranu bas jako vole. Kao i ljudi kad se navuku na junk food, bas nam je to najfinije, a nezdravo :) svjeza djetelina pogotovo moze biti opasna jer izaziva nadim, i to ne samo kod zeka nego kod mnogih domacih zivotinja. Moji nisu nesto ludi za njom, ali zato suseni maslacak i kopriva u sijenu izazivaju opcu eksazu :D opet, i to je puno kalcija pa opet pazim, susim posebno i povremeno ubacim u sijeno.

da a moja jede sijeno samo ako ima djeteline u njemu.drugačije baš i ne voli,pojede sijeno,al jako malo,a ja želim da ag jede što više,pa ubacim dnevno koju šakicu,pola šake sušene djetaline
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » sub ruj 10, 2011 13:46 pm

trebaš pravilno rasporediti i suhu hranu....da bi se jelo ćim više sijena,ili promjeniti sijeno u kvalitetnije!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 18:02 pm

Lilo je napisao/la:trebaš pravilno rasporediti i suhu hranu....da bi se jelo ćim više sijena,ili promjeniti sijeno u kvalitetnije!

al kad nemam izbora,promijenila sam vrste sijena i dosad se ovo učinilo najboljim,jedino je koje uopće jede domaće.sada joj sve manje i manje djetaline ubacujem u sijeno i jede,nadam se da ću tako i prestati davati djetalinu
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la littlebunny » sub ruj 10, 2011 18:26 pm

pa ne moraš je izbacivati,nego davati više sijena a manje djetaline.
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la fidelio » sub ruj 10, 2011 19:12 pm

Sijeno, sijeno, sijeno. Kad je gladna, pojest će. Ljudi ih često razmaze sa suhom hranom pa žicaju i biraju što bi jeli. Moja je jutros oko 6 hodala za mamom na 2 noge ne bi li dobila suhu hranu iako sam joj ja oko 5 stavila friško sijeno.
Suhu hranu reduciraj - kasno popodne ili navečer tako da cijeli dan ima sijeno za jelo, uz naravno, dodavanje friškog.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sub ruj 10, 2011 19:18 pm

Ili kod mene obratno. Ujutro jedva dočekaju jadnici malo suhe hrane, onda oko 2 svježe, i navečer još malo svježe, a cijelu noć i jutro samo sijeno. Preko dana puno manje jedu općenito, valjda im je i vruće još, pa sam skužila da nema smisla da to sijeno stoji jer ga tek onda neće..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 19:21 pm

kužim..ars tako ću i ja,zvuči bolje,jer ujutro kad je pustim,trči zamnom i žica hranu :D
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan