S kunićima u inozemstvo

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

S kunićima u inozemstvo

PostPostao/la Guigi » pon lip 30, 2014 14:06 pm

Isprike moderatorima ako nisam našla najbolji thread za ovu tematiku osim u vidu pojedinačnih postova glede čipiranja i putovnica za naše jurilice. :)

Naime, kako sam se osobno interesirala za problematiku kako s kunićima preko granice - bilo turistički bilo ako se selite vani, kontaktirala sam veleposlanstvo Njemačke u Zagrebu te dobila slijedeće informacije koje mislim da će koristiti svima po pitanju ove problematike, iako mi konkretno iz Veleposlanstva nisu odgovorili specifično za kuniće :blink: :lud:

"U prilogu Vam dostavljamo letak ministarstva poljoprivrede koji se odnosi na putovanja kućnih ljubimaca, kao i letak Europske unije koji je također povezan sa navedenom tematikom i Vašim pitanjem.

Nadamo se, da će Vam isti biti od pomoći.

S poštovanjem

Mladen Unetić
Voditelj ureda predstavnika carine i carinske policije
Veleposlanstvo SR Njemačke
Zagreb
Ulica grada Vukovara 64
10000 Zagreb

Telefon: +385 1 611 05 07
Mobilni: +385 99 63 10 272
Telefax: +385 1 63 10 272u prilogu Vam dostavljamo letak ministarstva poljoprivrede koji se odnosi na putovanja kućnih ljubimaca, kao i letak Europske unije koji je također povezan sa navedenom tematikom i Vašim pitanjem.

Nadamo se, da će Vam isti biti od pomoći.

S poštovanjem

Mladen Unetić
Voditelj ureda predstavnika carine i carinske policije
Veleposlanstvo SR Njemačke
Zagreb
Ulica grada Vukovara 64
10000 Zagreb

Telefon: +385 1 611 05 07
Mobilni: +385 99 63 10 272
Telefax: +385 1 63 10 272"

Poslali su mi dva pdf dokumenta, evo i linkovi za iste:

http://europa.eu/youreurope/citizens/tr ... dex_hr.htm

i

http://www.mps.hr/UserDocsImages/publik ... 20%20jezik).pdf
Zadnja izmjena: Guigi; pon lip 30, 2014 14:57 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Guigi
Zečić
Zečić

Re: S kunićima u inozemstvo

PostPostao/la Bubica » pon lip 30, 2014 14:34 pm

A bas su te usrecili s tim…
Mislim da ti ovo vise moze pomoci: http://www.germany.info/pets#topic114
Ukratko: "There are currently no veterinary regulations for the private import of up to three pet rabbits to Germany."
A isti info sam nasla na vise razlicitih stranica...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Guigi » pon lip 30, 2014 14:54 pm

Pročitala sam jedno pet puta te letke i spominju se pitome vetrice a.k.a. laički rečeno tvorovi, ali ništa o kunićima, tako da baš su mi sve "objasnili"

Hvala ti za info :zeko3:

Guglala sam okolo pa sam na kraju našla da ipak ne treba ništa, ali zavisi u biti od carinika zato što je većina neupućena u cijelu stvar s kunićima, nije da baš često putuju preko grane.
Planiram otići kod veta njihovog u Bubu gdje inače idem s zekanićima, pa pitati i za svaki slučaj da mi daju potvrdu da su zdravi. Da me ne bi vraćali s granice, a s druge strane opet da imaju nekakav papir. Peripetije sačuvaj me bože... :zeko7: :dry:
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pon lip 30, 2014 14:58 pm

Mi smo za Altana imali samo potvrdu na kojoj je pisalo da je zdrav
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Guigi » pon srp 28, 2014 13:07 pm

Ekipica, imam još jedno pitanje. Svašta sam pročitala sad ovdje: http://foursoftpaws.yuku.com/topic/520/ ... 9Y6n_mSyAU

Koliko shvaćam, s kunićima se ne može u avion? Znam da sam se prije raspitivala za Njemačku (tražimo posao vani pa gledamo kako i zeke preseliti), no sad kad sam išla gledati za Dublin, sve aviokompanije koje lete iz Zagreba ka tamo ne dozvoljavaju unošenje kunića osim u cargo,a to se jako često događa da ne prežive. Možete mi reći je li to moguće da nema načina da ih se preveze avionom ili na neke duže relacije? Rasplakala sam se kad sam pročitala taj forum.
Nema šanse da svoje malene stavim u cargo, s druge strane, ne znam je li gore avionom ili 25h busom-autom :omg:
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pon srp 28, 2014 20:01 pm

Smiju li kunići u avion ili ne ovisi isključivo o aviokompaniji. Većinom ne smiju :sad: Ja bih ga rađe vozila busom, najrađe autom jer tada vidim što se s njim događa i mogu reagirati. Ako idete autom možete stati da se zeko protegne, nutkati vodom i hranom..u cargo ga se ne bih usudila staviti
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Guigi » pon srp 28, 2014 22:52 pm

Naravno da ih nikad ne bih stavila u cargo. Ni za živu glavu! Nego koliko sam vidjela, nijedna aviokompanija ne da zeke u kabinu. Ideja je onda autom pa u tri dana turu napraviti i prespavati, pa stati svaka 4h u kombiju da se protegnu i svašta ali i to me strah.
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bubica » uto srp 29, 2014 8:06 am

Apsolutno je bolje i 3 dana u autu, nego 2 sata u cargu!
Koliko znam, od europskih avioprijevoznika jedino ruski Aeroflot prima kunice u kabinu. Probaj vidjeti koje rute imaju, mozda ti se posreci…
Jednom sam od Croatia Airlinesa trazila objasnjenje zasto kunic ne moze u kabinu, a pas i macka mogu. Odgovor je bio: "Kunic je glodavac, a oni su poznati po tome da prenose bolesti". I kako dalje raspravljati s njima?
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Guigi » sri srp 30, 2014 16:37 pm

Bubica je napisao/la:Apsolutno je bolje i 3 dana u autu, nego 2 sata u cargu!
Koliko znam, od europskih avioprijevoznika jedino ruski Aeroflot prima kunice u kabinu. Probaj vidjeti koje rute imaju, mozda ti se posreci…
Jednom sam od Croatia Airlinesa trazila objasnjenje zasto kunic ne moze u kabinu, a pas i macka mogu. Odgovor je bio: "Kunic je glodavac, a oni su poznati po tome da prenose bolesti". I kako dalje raspravljati s njima?

Prekjučer sam im poslala upit i samo su mi rekli da kontaktiram njiov cargo, od Croat.A. jelte, ali su mi odmah rekli kao kunići ne dolaze u obzir u kabinu :ljut: :ljut: :ljut:
Tako da, kažem, ako baš dođe do toga, rađe tri dana ili koliko treba autom, pa platim nekome 1.500 do 2.000 eura (računala i cestarinu i sve i još dodala eto just in case troškove) pa da su nazad u kombiju, stanemo svaka 4h, pustim ih malo da protegnu nogice itd. nego da poginu u cargu. Mislim glupi su skroz. Ne prevozim konja niti slona za ime boga pa da ne mogu u kabinu. Ovo s bolestima se mogu samo nasmijati. Šta, mačke i psi ne prenose bolesti kao, a? :ljut: Da ne govorimo da ljudi najviše bolesti prenesu kad putuju okolo, tako da nek fuck off. Glupi su skroz i baš frustrirajuće da se čovjek ne može preseliti negdje jer kuniće tretiraju kao štakore koji prenose kugu... Grozno!
Hvala ti puno za ovu rusku avio kompaniju. :zeko3: Iako mislim da bi me i to brinulo, kako bi preživjeli kad uzletimo, kako bi se osjećali :omg:
Guigi
Zečić
Zečić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan