vrsta zeke?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: vrsta zeke?

PostPostao/la cupili » pon vel 14, 2011 17:56 pm

Preslatki mali patuljčić :)
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mary » sri vel 16, 2011 23:05 pm

Beo je napisao/la:Baš tema za mene i mog kunića... :D

Koja je vrsta da li neko zna ?
Sada ima otprilike 3 mjeseca...i zove se Beo... :zeko3:

slika

Uploaded with ImageShack.us

Patuljasti sigurno ! Bas je divaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan :zekoo11: :zekoo11: :zekoo11: :zekoo11:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bunnyema » ned vel 20, 2011 0:14 am

Jedno veliko pitanje.. S obzirom da mi je jos uvijek nekako cudno i upitno sto je moja Ruckica cesto istrazujem po webu i nailazim na sve vise zbunjujucih informacija. Ok, lisicasti kunic po domaci, ali je li moze netko napisati i ukratko opisati svaku vrstu patuljastog kunica?
Sad sam gledala podatke za Crnu francusku angoru i gledam slike i sve samo ko da rucak gledam na njima, identicno sve, pa cak i opis boja ociju,krzna, sve..
Prije sam naisla na Jersey Wooly Rabbit.. Isto gledam slike i to je isto lisicasti po domaci ali je fakat isti kao i Rucak.. Zbunjena sam totalno. Ima li neki uzgajivac koji moze razjasniti razlike i vrste?
P.S. citala sam na zecovi.net o vrstama, no i dalje sam zbunjena..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Malena maza » ned vel 20, 2011 1:22 am

Ti si svoju barem ''pronasla'' na slikama, a moja Pupa ne slici ni na jednog zeca sa slika. :blink: Rucak mi najvise lici na lisicastog, po slikama na ''zecovi za neznalice''. Ali toga mozes vidjeti samo na izlozbama pa sigurno nije to. Vjerovatno je neka mjesanka jer ona ima tu dlaku dugu tako, za razliku od moje Pupe.
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la korkich » ned vel 19, 2012 20:42 pm

Pozdrav, tek sam se učlanila na forum :) imam pitanje ako mi možete pomoći. imam zeku oko godinu dana, al ne znam koja je vrsta. evo slikica pa ako tko može pomoći bilo bi mi drago :)

slika
korkich
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zec Vice » ned vel 19, 2012 20:55 pm

lavljoglavi patuljasti,čini mi se :)
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la korkich » pon vel 20, 2012 0:33 am

aaa, hvala :) e i imam još jedno pitanje ako nije problem. Ne znam puno o zekama jer sam zeca dobila na poklon i čitam ovako dosta po forumima, obrazujem se :) uglavnom, moj zeko je totalno promjenjljiv, jedan dan je ludilo mazi se dođe kod mene bez ikakvih problema, a drugi dan reži, bježi, stisne se u kut, baš ko da se boji na smrt, a uvik mi je isti pristup. I isto kad je u kavezu kad ga spremin u stan preko noći (inače po danu stoji na balkonu velikom zatvorenom), čim se približim kavezu, podignem kavez, odma počne režat, puhat, ne znam ni ja više koji su to zvukovi, pa mi ga bude milo, ne želim da se mene toliko boji. Stvarno imam previše strpljenja s njim, ne silim ga na ništa, čekam da sve sam on postupno, al kao što sam rekla, par dana je super, i onda iz čista mira živčan. uf, jesan se napisala :)
korkich
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » pon vel 20, 2012 9:43 am

Cek malo, ti imas zeku vec godinu dana? Ovo su pitanja koja postavlja neko ko je tek dobio zeku :rolleyes:

Sa zecevima moras polako, ne smijes ih ni na sta prisiljavati. Ako ti je kavez na podu, samo mu otvori kavez i pusti da sam izidje, nemoj ga ti izvlaciti..mozda se boji visine i nacina na koji ga podizes. Samo strpljenja..hrani ga povremeno iz ruke, lezi na pod i cekaj da ti sam pridje...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la korkich » pon vel 20, 2012 13:25 pm

ma pročitala sam ja sve i znam sve o higijeni, o hranjenju, sve te stvari, jedino mi to nije bilo jasno zašto reži u tim situacijama. ne prisiljavam ga na ništa, stanem kraj njega i čekam da on meni dođe, nit ga vadim iz kaveza ni ništa. nego kad on sam uđe u kavvez ja ga zatvorim navečer kad idem spavat i uzmem kavez da ga unesem u kuću i on onda počne režati, kao da se boji strašno, a ne znam zašto, samo ga unesem u kuću, nit ga ja stavljam u kavez nit išta.
korkich
Kunić
Kunić

PostPostao/la miro » pon vel 20, 2012 14:47 pm

pa strah ga je.zamisli da si na njegovom mjestu,kako bi se ti ponašala?
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » pon vel 20, 2012 17:51 pm

korkich je napisao/la:aaa, hvala :) e i imam još jedno pitanje ako nije problem. Ne znam puno o zekama jer sam zeca dobila na poklon i čitam ovako dosta po forumima, obrazujem se :) uglavnom, moj zeko je totalno promjenjljiv, jedan dan je ludilo mazi se dođe kod mene bez ikakvih problema, a drugi dan reži, bježi, stisne se u kut, baš ko da se boji na smrt, a uvik mi je isti pristup. I isto kad je u kavezu kad ga spremin u stan preko noći (inače po danu stoji na balkonu velikom zatvorenom), čim se približim kavezu, podignem kavez, odma počne režat, puhat, ne znam ni ja više koji su to zvukovi, pa mi ga bude milo, ne želim da se mene toliko boji. Stvarno imam previše strpljenja s njim, ne silim ga na ništa, čekam da sve sam on postupno, al kao što sam rekla, par dana je super, i onda iz čista mira živčan. uf, jesan se napisala :)

nesto mu vjerojatno smeta.
kako su i teritorijalni mozda brani svoj kavez:D
mozda se i ljuti jer ga zatvaras
pokusaj vise vremena provoditi s njim i pokusaj mu (ako imas mogucnosti) omoguciti da bar malo boravi i u drugim dijelovima stana, slobodan, bez kaveza - kako bi se priviknuo i na tu okolinu:)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la korkich » pon vel 20, 2012 19:16 pm

on je meni cijeli dan vani na velikom balkonu, zatvorenom balkonu, provodim vremena s njim, sjednem na pod pa nešto radim i onda on dođe pa se mazimo, naravno pričan s njin (nekad i nesvjesno :)) i zatvaram ga samo noću i unesem u kuću i tad reži. da se nije malo razmazija? :) navika gospodin cili dan trčat po balkonu, hihihiih, mislin nije to neki problem, samo ne želim da radim nešto krivo, ne želim da njemu nešto ne valja, eto, a pitam vas jer možda radim nešto krivo da ni ne znam :(
korkich
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » pon vel 20, 2012 19:51 pm

kristinans je napisao/la:
marichui je napisao/la:evo nova sam ovdje pa bi me zanimalo
koja je ova vrsta kunića, možda nabavim jednog a ovi su mi najlijepši :D
http://api.ning.com/files/xJW1ymbmN*str ... header.jpg :zeko3:

Iskreno ja sam takvog trazila i trazila i nema ih nigde :sad: nema takve boje svih ima samo te nema. Zelim drustvo mom Peki pa trazim i ja takvu zecicu...ne razumem se naj bolje ali mislim da je to obican patuljasti kao i svi ostali kratkodlaki samo sto tu ima boju zaista ne znam ali su mi preeeeeslatkiiiii :D

Ovo su novozelandski kunići,nisu patuljasti nego su bebe još!Kupiti se mogu kod uzgajivača ili na izložbama.
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zekili » pon vel 20, 2012 23:17 pm

korkich je napisao/la:on je meni cijeli dan vani na velikom balkonu, zatvorenom balkonu, provodim vremena s njim, sjednem na pod pa nešto radim i onda on dođe pa se mazimo, naravno pričan s njin (nekad i nesvjesno :)) i zatvaram ga samo noću i unesem u kuću i tad reži. da se nije malo razmazija? :) navika gospodin cili dan trčat po balkonu, hihihiih, mislin nije to neki problem, samo ne želim da radim nešto krivo, ne želim da njemu nešto ne valja, eto, a pitam vas jer možda radim nešto krivo da ni ne znam :(

ne bih rekla da to ima veze s razmazenoscu..nego je mozda cak i usamljen na tom balkonu, pretpostavljam da ti nisi tamo cijeli dan s njom, nego da povremeno svratis? imaj na umu da kunici vole drustvo
ti takoder navecer em kaj ga odnes s njegovog teritorija, em kaj ga zatvoris
a zasto ga uopce zatvaras i selis, ako mu je na tom balkonu ugodno i ako je slobodan?
mislim imas neki razlog?
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la korkich » uto vel 21, 2012 17:02 pm

a zatvaram ga jer ne bi tila da priko noći je slobodan, jer ga ne čujem ako nešto grize i uglavnom ga imam pod kontrolom, a selim ga zato što navečer postane hladno. Ostavila sam ga jednom al sam vidila da su mu uši hladne pa sam pretpostavila da mu je hladno, možda i tu griješim :)
korkich
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan