kaka i piša pokrevetu...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

kaka i piša pokrevetu...

PostPostao/la tinno1986 » sub ruj 04, 2010 22:05 pm

znači ovako...kad smo tek kupili zeku kad bi ga puštali na krevet stavili bi mu i wc i dekicu gore i nekad je iso al večina okolo....odmah se u početku naučio na wc u gajbi čak kad izađe van ngdje ne kaka nego uđe nazad na wc pa opet van....ali svaki put kad bi ga stavili na krevet ili sad u zadnje vrijeme kad je počeo sam skakati odmah počne ispuštati kuglice...dok na primjer na kauči niti jednu ni nigdje po kući...mislili smo da je ostalo miris ali smo sve oprali a do madraca nije promoćilo i opet isto... zna li ko kakav razlog..jer mu je sad teško zabranit skakati gore... :lud:
tinno1986
Zečić
Zečić

Re: kaka i piša pokrevetu...

PostPostao/la virion » sub ruj 04, 2010 22:45 pm

Ako su samo kuglice, onda je to najvjerojatnije obiljezavanje prostora. Krevet je njegov, ma sto vi mislili o tome. :D
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la kristinans » ned ruj 05, 2010 10:24 am

To je i moj zeka radio na krevetu u pocetku,piskio i kakio svuda po krevetu.kada je shvatio da ga vise ne pustam da setka po mekanom i bio je u kavezu 2dana bez pustanja,nakon toga je verovatno shvatio i sada kada ga pustim u stanu ili na krevet nikad nece to da uradi samo se unervozi vrti se u krug i pustim ga na wc njegov obavi nuzdu i ponovo se vrati na krevet :zekoo3: :D
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frances » ned ruj 05, 2010 17:47 pm

obilježava.
nama je 2-3 tjedna kugličario po krevetu i onda je samo prestao :)
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vedi08 » sub ruj 11, 2010 12:46 pm

moja gospodica i dalje cim je na krevetu duze od 5 min obavi sto treba i na krevetu iako vise ne piski nigdje van wc-a, krevet je ostao obiljezen, i nema tu pomoci meni se cini, mozda jedino one plahte nepropusne za bebe :rolleyes:
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frances » sub ruj 11, 2010 16:26 pm

po noći smo stavljali onu podlogu za bebe ispod plahte, a za po danu smo ceradu stavljali preko kreveta (kupiš u nekom vrtnom centru) i onda joj nije ni bilo zanimljivo pentrati se baš po krevetu..
ali frank je sve morala obilježiti. cijeli stan.
i onda je samo prestala..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kristinans » pon ruj 20, 2010 20:47 pm

ovo mi je vec zabrinjavajuce.ranije je non stop piskio i kakio svuda po sobi sada nema ni jedne kuglice koliko god da je izvan kaveza cak i par sati.da li je to normalno ili?a cim ga vratim u kavez trci na wc :huh:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mare » pon ruj 20, 2010 23:55 pm

kristinans je napisao/la:ovo mi je vec zabrinjavajuce.ranije je non stop piskio i kakio svuda po sobi sada nema ni jedne kuglice koliko god da je izvan kaveza cak i par sati.da li je to normalno ili?a cim ga vratim u kavez trci na wc :huh:

a jel moze sam ulazit i izlazit u kavez? ono da ako mu se ide ma wc udje i obavi sto treba? Moj Marko je bio samnom u busu oko 8,5h i nije ni piskio ni kakio u transporter,al cim smo stigli postavila sam mu wc i onda je isao...tako da pretpostavljam da je i ovo s tvojim zekom oke :wink:
<3 marko <3
Mare
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » uto ruj 21, 2010 0:08 am

kristinans je napisao/la:ovo mi je vec zabrinjavajuce.ranije je non stop piskio i kakio svuda po sobi sada nema ni jedne kuglice koliko god da je izvan kaveza cak i par sati.da li je to normalno ili?a cim ga vratim u kavez trci na wc :huh:

Zivis san svih onih koji imaju problema sa piskenjem posvuda i jos se bunis ;D :D ....ako obavlja nuzdu u wc nema brige...bilo bi brige da je uopce ne obavlja...al je jako vazno da do wc-a moze i sam....da ne trpi i ceka da ga ti stavis.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » uto ruj 21, 2010 15:44 pm

Hehehe :D hvala ako je tako ali ponekad pomislim da trpi i nece da kaki van,samo dodje gurne mi ruku da bi ga vratila nazad,jer u kavez ne moze uci sam.pino sam pogresila pri kupovini kaveza nisam znala da je bolje da je otvor sa strane a ovo je otvor na vrhu.a kad odvojim zicu od plastike onda mi napravi haos po sobi i tek tada se izinati pa kaki svuda. :lud: ipak je dobrica bojala sam se da ce biti jako opasan ali nije :D
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri ruj 22, 2010 20:14 pm

Stavi mu vanjski wc da siroti moze obavljat nuzdu kad je vani kad vec ne moze sam uc u gajbu..bilo bi super da kupis novu gajbu jer te s gore otvorom nemaju smisla..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » čet ruj 23, 2010 10:07 am

da da naravno ako ne kupim napravicu sama pocinjem skupljati materijal. :D to sam kupila na brzinu kavez i znam da je nepraktican skroz...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet ruj 23, 2010 18:45 pm

Super..eto dok ne napravis gajbicu obavezno stavi van jedan wc :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Dubica » pon ruj 27, 2010 15:26 pm

Malo sam čitala postove i vidim da nas ima dosta sa sličnim problemom.Imam zečicu staru 6 mj.Nisam je naučila da piški ni u wc-u u gajbi,a ne mogu je naučiti ni da ne piški po trosjedu.Što da radim????Imam osječaja da joj je to na trosjedu kao neko obilježavanje.Dođe mi da je ......,ali je toliko umiljata da ne znam kako da joj bar pokažem da je to loše što je učinila.Pomagajte!!!!!!Hvala!
Dubica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto ruj 28, 2010 15:21 pm

Meni je sterilizacija zekice bila jedina stvar koja je pomogla..nakon sterilizacije vise se nikad nije popiskila nigdje izvan gajbe (i svog linoleuma pokraj zecjeg wc-a).. s tim da sterilizacijom uklanjas vrlo veliku vjerojatnost da zekica dobije tumor maternice..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan