Noć-Vani ili Unutra ?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Noć-Vani ili Unutra ?

PostPostao/la Leonarda » sub pro 01, 2012 20:09 pm

Htjela bih vas pitati,pa bih voljela da sve koji vide ovo pitanje,da na njega odgovore:)
-Da li vi vaše zekane preko noći držite u kavezu ili van kaveza u stanu ?

Pošto ja i zekan živimo u stanu,a imamo malo mjesta,on ima svoj kavez i spava u njemu preko noći.Ali bojim se da mu je to premalo prostora pošto oni malo spavaju preko noći,a više po danu.Ja bih ga rado pustila preko noći van kaveza,ali roditelji se boje da će izgristi kabele,da će nešto srušiti...znate već kako su zekani nestašni :D Ali ja se ne bojim za njega ;)

Paa,zanima me vaše mišljenje i odgovor.
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

Re: Noć-Vani ili Unutra ?

PostPostao/la Pahuljica_Ri » sub pro 01, 2012 21:21 pm

Moj je zeko pušten cijelu noć. Zatvaram ga jedino kad me nema doma. Po noći zatvorim vrata od sobe, tako da ne može izać, kablove sam zagradila. Prvu noć kad sam ga pustila izvan kaveza sam slabo spavala od brige da mi ne bi nešto izgrizao, ali bio je miran ko bubica, zavuko se ispod kreveta i tamo ostao do 5 ujutro, pa otišao jest. Ne stvara mi nikakve probleme, preko dana spava, a uvečer je aktivan. Često mi po noći skoči na krevet, pa leži do mene. Inače mami nisam ni rekla da je pušten cijelu noć, ona misli da ga pustim ujutro. :D Mislim da ti neće stvarat probleme, samo zagradi kablove. :wink:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Leonarda » ned pro 02, 2012 10:13 am

Haha,hvala puno si mi pomogla :) i dala si mi ideju to oko puštanja:D

Mislim da ću i ja svog poćeti puštat preko noći :nowink:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » ned pro 02, 2012 10:19 am

Ako imas vrtiguza ko sto je moj zveko :hrco: onda je bolje da ga nocu zatvaras moj zeko je aktivan 100 na sat :hopic: :kek2: po danu nekad kunja i lezi i nekad se to desi celi dan ali zato rano ujutru i narocito uvece nema mira ni sekunde, ja ga ponekad pustim po noci ali on je nemoguc :D skace po svuda vodi trke po hodniku :paso: onda udje kod nas u sobu i obozava da skace po nama :zekohopc: :zubko: a pogotovo da sedi meni na glavi neki minut pa opet jovo nanovo skakanje po svuda :D tako da onda samo vikendom ga pustim po noci jer onda znam da ujutru mogu da spavam duze jer se on negde oko 9h primiri ali preko radne nedelje nema spavanja sa njim ako je nocu pusten :tired: jer je stvarno hiperaktivan, i po kavezu skace ali opet je to van nase sobe pa se moze i zaspati
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » ned pro 02, 2012 10:30 am

Mi smo išli postepeno. Na početku je bila zatvorena dok smo na poslu i po noći. Onda sam po danu pratila šta radi i šta dira-grize, pa smo s vremeno zaštitili kablove (ne sve, ali većinu), ogradili s mrežicom kućno cvijeće, zaštitili kutove od zidova, maknuli časopise i sl. Onda sam je počela puštati vani sve više i više i vidjela da više ništa ne dira i da joj se ništa ne može dogoditi. Sad već mjesecima nije bila zatvorena ni minute. Jedno vrijeme sam je zatvarala samo kad bi prala pod jer je trčala po tome i lizala nogice, a sad i to radim za vrijeme dok spava. Uglavnom, stalno je puštena, po noći spava ispod našeg kreveta, a ujutro skače po nama i traži papati.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Leonarda » ned pro 02, 2012 10:54 am

Slatko:) Okej hvala vam puno ste mi pomogli :zeko3:
Samo imam jedno pitanjce,nije da je prigodno za ovu temu ali hitno mi treba.
Želim svom zeki kupiti kutiju i staviti unutra pijesak da se igra s njim i kopa ga,ali neznam kakav pijesak.Je li neki obični ili onaj za mačke ? Imate li vi iskustva s tim? :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned pro 02, 2012 16:11 pm

Radije mu stavi zemlju unutra pa neka kopa to kao sto rade i u prirodi...pijesak ne jer ako mu slucajno padne na pamet da proba,moze se zacementirat u crijevima,zelucu,gdje vec. zato se ne preporuca ni pijesak u wc-u za zekane.kupi obicnu zemlju u ducanu i nabacaj mu to i uzivat ce. ali racunaj da ce vjerojatno i izbacivat van.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » ned pro 02, 2012 23:25 pm

Moji su zatvoreni kada spavam i kada me nema kod kuce
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » čet sij 31, 2013 16:29 pm

Moj nikako, stalno je vani.
Ispočetka je noću bio zatvoren al kad sam vidjela one okice... :kmeee: gotovo je bilo, totalni sam sucker na njega, šta ću :D
Ugl prvo je vrijeme znao spavati s nama u krevetu, sad sve rijeđe i rijeđe, bude u dnevnom, zavuče se di mu paše, tamo mu je i kavez pa nema nikakvog problema. Imam sreće što je tako dobar zeko, niti jednu stvar u stanu nam nije gricnuo, ma ništa.
Evo jedne kako spava pored dragog, naravno najdraže mu je kod jastuka spavati :zeko8:
slika slika slika
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » čet sij 31, 2013 17:20 pm

:blush: Moji su preko noci zatvoreni, jedino ponekad barni kad se tjera neda se u kavez, pa ostane cijelu noc :blush:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la malisa.simba » čet sij 31, 2013 18:35 pm

i moj je u kaveziću preko noći jer ima neobičnu naviku skakanja na krevet na dio di su nam glave, a noktići su mu poprilično oštri :sad:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Alita » čet sij 31, 2013 19:08 pm

moji su cijelo vrijeme vani. Kad idem van, zatvorim vrata od hodnika samo, pa imaju moju sobu, hodnik i kupaonicu ako im se ide nekamo, ali uglavnom ostaju u sobi radi tepiha. Po noci smo svi skupa isto u sobici.
Njega sam, dok je tek dosao, po noci zatvarala ispocetka. Onda sam vidjela da je mali andeo, pa sam ga zatvarala u kavez samo dok sam bila vani. Onda je poceo piskiti po krevetu, pa sam pokusavala naci neki kompromis jer je uvijek sa mnom na krevetu spavao. S vremenom se smirio, no otkad je Neli dosla je opet nekad nestasan.
Neli sam pokusala priviknuti na kavez prvo po noci, no ona se tako bacala po njemu da nije bilo druge nego pustiti ju van. Ona doduse voli gristi sve sto joj dode pred capice, ali eto. Micemo sve iz dohvata uglavnom onda. Iako nas zna iznenaditi svojim dohvatom.
Bijou, kako stitite kuteve? Nedavno je pocela i kutove gristi.

Uglavnom, ovisi od zeca do zeca i od prostora i mogucnosti.
Njih cesto kad odem van, nadem u istoj pozi u kojoj sam ih ostavila :D
Alita
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet vel 01, 2013 8:14 am

Mi smo nasli kompromis :D Sad je zeko preko noci u njegovoj sobici sa kavezom i moze proci u kupatilo, tako da ima dve prostorije gde nema ni kablova ni nista, eto, preko noci samo zatvorimo kupatilo i onda nema prolaz do hodnika i drugih soba tako da ga vise ne zatvaramo :zeko2: Takoreci pusten je celi dan samo sto mu je po noci ograniceno kretanje :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » pet vel 01, 2013 8:45 am

Alita znam da nije pametno, ali stvarno sam je pratila da ne grize i to pa sam na kutove zidova zalijepila selotejp. Nije ga ni takla...došla bi do tog kuta zida i vidjela da ne može ugrist i odustala. Selotejp nikad nije dirala. Učinkovito!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pet vel 01, 2013 21:05 pm

Ja sam na nekom videu vidjela da su kutove zaštitili nekom mrežicom, slično kao kad omotaju biljku u vazi da je zeko ne jede. Samo ne znam kako su to učvrstili, nisam obraćala pažnju.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan