Sandrichka je napisao/la:da, ostvaruju profit, ali bolje da ga uzmem ja nego netko kome će se klinac bacati po podu da hoće zeku, a na kraju će završit na cesti

Sandrichka, napravi kako zelis, ali svejedno razmisli malo o tome. Postoji lanac uzgajivac-prodavac-kupac koji ne moze postojati bez jednog svog dijela i to je zatvoren krug. Trgovina zivim bicima je nesto veoma ruzno, jer neke stvari na ovome svijetu se ne bi trebale raditi zbog zarade. Sto je veca potraznja, uzgajivaci ce stvarati sve vise i vise zeceva, pa ce samim time vise njih zavrsiti na ulici ili u kanti za smece. Iako se netko nece sloziti, meni osobno je to isto kao trgovina ljudima. Uzgajivace i prodavace nije briga za te zivotinje, njih je briga samo za svoj đep, a kada se u zivotu susretnu profit sa jedne strane i necija dobrobit sa druge, profit nazalost uvijek pobjeđuje. Covjek bi se u zivotu trebao drzati nekih pozitivnih principa, i ne sudjelovati u necemu za sto je svjestan da nije u redu.
Ovo je najblaze receno, jer sam inace ljuti protivnik trgovine zivotinja (neki ce se sjetiti moje rasprave na ovu temu od prije nekoliko godina na jednom slicnom forumu o zecevima, gdje vise nisam clan).
Zecji zivot ne moze vrijediti 50-100 kuna, on je neprocjenjiv i ne moze se kupovati. Kod tih stvorenja treba prvenstveno imati na umu njihovu dobrobit, a tek nakon toga ispunjenje vlastitih emocionalnih potreba. Ako postoji ikakva mogucnost, razmisli o udomljavanju...uvijek ce biti nekakav neželjeni i odbačeni zeko koji treba svoj dom.