e da.....ja imam zeku od travnja....hehe....ali sada su joj nokti narasli ali ne znam kako da joj osisam nokte...nije bas miran zeko, a strah me da ju ne povrijedim......pomozite mi
Kao sto kaze zeko Simba bolje je da ti netko drugi to napravi za 1 puta. Ali evo ja cu ti reci kako ja to radim.
Imas u pet shopovima za kupiti posebne skarice za rezati noktice. Evo kako ja to radim. Prvo ga uzmem u krilo pa ga malo mazim i onda mu uzmem sapicu i odrezem jedan noktic, pa ga pomazim pa drugi noktic, i tako sve noktice skratim. Dragam ga da se ne uplasi i da ga smirim poslije kad mu sve noktice skratim onda mu dam neku poslasticu (bananu ili jabuku...). Samo pazi da ti se ne trzne zeko i da u odrezes prokrvljeni dio nokta a ako se to dogodi operi mu sapicu i nasprejas ranicu bivacin sprejem. Nadam se da sam ti pomogao.
To je i moja preporuka .
Samo nabavi škarice prije odlaska veterinaru tako da ti on odmah pokaže za ubuduće. Nije teško, a ovo sa poslasticom (brusnica ili slično) je dobra ideja za kasnije. Jer kad skuži što se radi, dobro je da zna što ga čeka nakon toga.
Kunić u dobi od 4 mjeseca još je uvijek "beba" i ne smiju mu se rezati nokti.
Preporučena dob za prvo skraćivanje noktića je navršenih 8 mjeseci života, i to samo ako ima potrebe za istim.
,,e moj zeko nema ima nepunih 5mjeseci, a nokti su mu jako dugački, grebe ko neki veliki baš se slijedeći tjedan spremamo veterinaru da to sredi, jer je postalo neizdrživo, ali ako kažeš da je još rano...
ja sam danas samostalno bez pomoci mame sekla stefanu nokte..bilo je jedna shapa izdrzhi, pa onda malo mazim pa druga itd venecuela nije za to problem na svu srecu..
ja sam kad je imalka 4 mijeseca bila prisiljena rezati jer su stvarno bili ogroomniiiii
ja ipak mislim ako su bas veliki da ih ipak treba odrezati,nece mu se nista dogodit zbog ranijeg sisanja noktica
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
renata je napisao/la:Kunić u dobi od 4 mjeseca još je uvijek "beba" i ne smiju mu se rezati nokti. Preporučena dob za prvo skraćivanje noktića je navršenih 8 mjeseci života, i to samo ako ima potrebe za istim.
Ja bi rekla da dob i nije toliko važna kod siječe noktića,čak dok su mali i više grebu. Ja sam Čupku rezala sa isto nekih 5 mj. i evo živ i zdrav Ali svatko ima svoje mišljenje...