Rane na nogicama???

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Rane na nogicama???

PostPostao/la angel_ri » sri sij 02, 2013 23:36 pm

Bok, ja sam nova na forumu, imam zecicu, staru malo vise od godinu dana i do sad skoro nikakvih bitnih problema nisam imala. Zeko nije steriliziran i dosta cesto se tjera onako sa promjenama raspolozenja, kuglicarenjem i mokrenjem po svuda...
Ono sto me jako zabrinulo su rane na straznjim nogicama koje su joj se pojavile pred 15-tak dana i nikako da potpuno zarastu. Rijec je naime o razderotinama na djelu "potkoljenice" na obje straznje nogice. Ona to stalno lize i gricka tako da to nikako da se smiri :sad:
Bila sam i kod veterinarke koja kaze da je vjerojatno rijec o nervozi zbog tjeranja te da si je to vjerojatno sama napravila- :blink: to mi je malo cudno...? zar su stvarno sposobni takvog samoranjavanja?? jer inace je normalni veseli zeko!
U pet shopu pak su mi veterinarke rekle jos 2 moguce stvari: 1. u to vrijeme promjenila sam joj zahod- tj. stavila sam joj umjesto piljevine one drvene brikete iz dm-a koje svi preporucuju jer ne smrde i ne raznose se naokolo- e sad- dal je to alergija na to? U medjuvremenu sam makla i vratila piljevinu...
2. zadnja varianta je i neka potkozna upala kostiju...

Molim vas ako itko ima kakvog iskustva s takvim cim nek mi pomogne jer sam na cudu! Nisam bila pobornik sterilizacije ali ako je to jedino rijesenje onda ok... :zeko10:

Btw. probala sam joj stavljat i ovratnik i zamotat nogice da ih ne cese, al ona to sve jako brzo strga sa sebe...

Help
angel_ri
Kunić
Kunić

Re: Rane na nogicama???

PostPostao/la Lady Stardust » čet sij 03, 2013 0:06 am

Gdje su tocno ranice? Da li mozda strajfa nogicama po gajbi kada ulazi i izlazi?

Nije nikakva potkozna upala kostiju, to je glupost, meni se vise cini kao neka mehanicka povreda koja s ponavlja a i sada ju smeta pa si lize i ne pusta na miru. Nije niti alergija na brikete, svi ih imaju i nikad problema, mozes joj vratiti i maknuti piljevinu (u DMu je skupa, kupi u Bauhausu/Baumaksu ili je javi cirama Simba - a ce te uputiti gdje se kupuje na veliko)

I zaboravi okovratnik to ce ju samo izluditi, a i zamatanje nije bas neka sreca.

Slikaj ako mozes pa cemo vidjeti sta dalje a ako treba budu cure iz Rijeke bacile oko i u zivo
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la angel_ri » čet sij 03, 2013 21:43 pm

hvala na brzom odgovoru!
ovako, ranice su bas na "potkoljenicama" znaci ne na sapicama di su prstici nego onom malo kosom dijelu u nastavku bas po cijeloj duzini.
Mislim da nije mehanicka povreda jer nema nista ostro na sto se mogla ogrebat, bas sam gledala i rub kaveza je zican al je oblozen i zasticen...
Danas mi se cini malo bolje al jos uvijek nije to onaj moj divlji zeko koji jurca po sobi, drma kavez i gura nos svugdje, sad skoro cijeli dan sjedi u kartonskoj kutiji i mrdne samo pojest ili ako ju uzmem mazit....
Danas ju nisam uspjela slikat al cu jos pokusat...
angel_ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet sij 03, 2013 21:56 pm

moguce da je rijec o zuljevima na nogicama
ako se ona cesto treba svakako bi ju trebalo dati sterilizirat da se ne muci..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la angel_ri » pet sij 25, 2013 10:07 am

Bas kada sam mislila da je sve krenulo na bolje, nogice pocele cijelit (mazali smo bepantenom) i radile se krastice, u roku od 2 dana opet je sve razcohala, a sad joj se upalio i mali prsic na prednjoj sapici! :zekoo8:
to ovako izgleda http://mojkunic.com/index.php?p=2_19 i mora da je pododermatitis ali ne zam od cega! Ona ima svoju gajbicu sa normalnim plasticnim dnom, ne resetkama pa da bi ju to smetalo, a cijeli dan je pustena po kuhinji po kojoj su ravne plocice i nekoliko kartonskih kutija u kojima se obozava skrivat, izlezavat i demolirat ih! Nekoliko puta sam pokusala sa rucnicima, tepisima itd al to sve zavrsi u komadicima....
Je netko imao takvih problema pa da mi zna rec kako joj pomoc?
Motanje nogica traje jako jako kratko, a kad joj i ovratnik stavim sjedne se nasred kuhinje i gleda paralizirano u strop valjda od muke :(
angel_ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet sij 25, 2013 11:33 am

Jadna mala zekica :sad: nadam se da ce biti bolje a i neko ce ti iskusan, svakako ovde na forumu dati dobar savet.
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la malisa.simba » pet sij 25, 2013 11:44 am

ajoj zlato malo :sad: držim fige da napokon uspijete riješiti taj ružni problem :sad:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ina » pet sij 25, 2013 14:11 pm

Ako je jako upaljeno mazati s Betrion masti. Od kud si? Ja imam viska masti.
Ako nije jako upaljeno mazati s Flogoderm masti. Znam da je tesko motati. Jesti probala s onim mrezicama? Namazes, stavis gazu i preko toga mrezicu navuces. Mrezicu kupis u ljekarni. Ja sam kupovala velicinu koja je za prst.
Ako to ne pali, namazi i drzi zeku 10 min da se krema upije.
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la angel_ri » pet sij 25, 2013 15:55 pm

Ma imam ja betriona i svega najmanji problem je nabavit lijek, samo su mi svi rekli da zecici bas ne podnose antibiotike dobro i da joj moze napravit vise stete ako to polize nego koristi pa se nisam usudila.
A ovo sa mazanjem i drzanjem da se upije jedino uspjeva, al je i to kratkog vijeka, jer ju ne mogu drzat u krilu cijeli dan....
Popodne idem kod vetrinara opet pa cemo vidjet...
angel_ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » ned sij 27, 2013 13:38 pm

Kako je zekica? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la angel_ri » ned sij 27, 2013 19:58 pm

A brizno, jucer je pocela dobivat antibiotik tako da se sad mucimo sa nagovaranjem da proguta tableticu. I na probioticima smo jer kakamo jako mekano i onda se u to naravno uvaljamo sa bandazama i svime pa zavrsimo na pranju i tako stalno.... Nogice su bolje, oporavljaju se, ali taj prstic na prednjoj sapici ne izgleda dobro. Ako se ne pocne smirivat kroz dan, dva mislim da ce trebat operirat prije nego se prosiri dalje :zekoo7:
angel_ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » ned sij 27, 2013 20:40 pm

tabletu smrvi u prah..prah pomjesaj s malo soka od mrkvice za bebe (frutek, hipp)..navuci u spricu i tako joj daj..kad god zeko dobiva antibiotik trebao bi dobivat probiotik..pogotovo ako je rijec o oralnom antibiotiku..tako da nastavi davat probiotik dok god dajes antibiotik
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » uto sij 29, 2013 14:51 pm

Po nicku pretpostavljam da si iz Rijeke. Kod kojeg veterinara ideš? Ako hoćeš netko od nas će proći do tebe da pogleda zekicu i da vidimo kakve su to rane (vjerujem da su žuljevi) pa da znamo što dalje. Ako su žuljevi u pitanju nepotrebno je šopaš antibioticima
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la angel_ri » sri sij 30, 2013 15:39 pm

iz rijeke sam da, idem kod Darka u Njusku. Nisu zuljevi, bas je dermatitis, pocela je reagirat na antibiotike konacno, crvenilo i oteklina na prednjoj sapi su se smirile a na donjem dijelu prstica je ko velika tvrda krasta koja vidim da se pocela odljepljivat pomalo pa ce valjda uskoro past kad zacijeli ispod, jer danas je vec jedna takva malena pored odpala. Straznje nogice su nam isto malo bolje, nema vise ranica, sad je samo suha friska tanka kozica, al jos mazem i motam da se ne otvori opet. Danas sam nekako optimisticna, nadam se da ce stvarno krenut na bolje! :zeko1:
hvala na ponudi, prihvatit cu je rado ako ovo ne bude bilo ok, javljat cu kako smo!
angel_ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet sij 31, 2013 6:21 am

Ma bice zekica dobro :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.