Problemi s novim zekanom :(

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Problemi s novim zekanom :(

PostPostao/la Lori7 » pet sij 11, 2013 11:52 am

možda bi ga trebalo kastrirat ali ako samo zbog obilježavanja prostora ne treba se za to izlagati kunića dodatnom stresu. Nikako ne treba kastrirati kunića samo zato da bude "uredniji" i "mirniji". kunić ne postane mirniji, a urednost ipak je nešto što ih se dade istrenirati. Za to je potrebno samo da vlasnik ima vremena, strpljenja i volje. Istina je da kunić prestaje obilježavati, međutim treba razlikovati običnu neurednost i ponašanje vezano uz spolni nagon .
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la marina.fifi » čet sij 17, 2013 21:25 pm

pozdrav svima :)

ja sam nova na forumu i ne snalazim se bas hahaha :belj:

nedavno smo ja i decko kupili patuljastog ovnolikog zeku, Medu :)

[img]file:///C:/Users/Marina/Desktop/537312_3884475605042_815019429_n.jpg[/img]

kad je tek stigao kod nas bio je malo povucen prvih par sati :) i onda se skroz opustio ...prvih tjedan dana nismo ga vadili iz kaveza dok se ne snade malo i ne privikne na nas...i kad se napokon oslobodio, poceli smo ga pustati po stanu i on je bio jako jako veseli zeko ....medutim, kad smo ga kupili tek kupili smo i neko sijeno, malo skuplje , mirisno ugl ja bi ga jela kako dobro izgleda ( nemojte me krivo shvatiti :D) i to sijeno je on jeo nenormalno...jucer smo mu kupili drugo sijeno,jeftinije, i ne tako primamljivo :blink: na piljevini mu je ostalo malo starog sijena, i radi nesto sto nikad nije, jede to sijeno sa piljevine... a ono sto mu gore stoji ni ne prilazi mu :lud: i sad cudno se ponasa..prvo je bio stajao na mjestu cijeli skupljen i tresao se, ajmo reci kao da stuca...prestane to, dode u kavez i legne skroz na bok i opet tako malo trza , cuje otvaranje vrata skoci i opet stane u polozaj loptice ....i uglavnom cijeli je cudi...pa ako mozete pomoc, sto mislite jel on to u depresiji zbog svog starog sijena ili? :sad:
marina.fifi
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet sij 17, 2013 21:57 pm

Pozdrav i dobrodosli! Sijeno je za zivot kunica neophodno vazno i ako ga zeko ne jede moze doci do raznih komplikacija..ne znam odakle ste pa mi je tesko savjetovati vam gdje da kupite kvalitetno sijeno..svakako cete morati nabaviti ono koje je jeo prije i zaboravite ona jeftinija sijena jer ih vecina kunica nece jesti jer su lose kvalitete..kunici nisu nesto skupi za uzdrzavanje pa ne bi smio biti problem nabaviti sijeno koje voli..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la marina.fifi » pet sij 18, 2013 3:51 am

u rijeci smo , i Medu i sve sto mu je potrebno kupili smo u Pet Shopu... I prvo sijeno je bilo pakirano u smedu papirnatu vrecicu (na njoj je pisalo domace sijeno) i Medo je jeo to sijeno kao lud, al sad ovom ni ne prilazi :/ znaci povratak na staro? :wub:
marina.fifi
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet sij 18, 2013 5:53 am

Definitivno povratak na staro
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la malisa.simba » pet sij 18, 2013 10:48 am

povratak na staro, zeko mora papati sijeno. ili nadji na njuškalo, burzi ili sličnim stranicama osobu koja dobavlja u Rijeku domaće sijeno. Moj isto nije pretjerano uživao u kupljenom, ali u domaćem bi se valjda ugušio :zeko7:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la marina.fifi » pet sij 18, 2013 11:52 am

Ma moj se gusio u tom kupovnom, kao sto sam navela sijeno tako dobro mirise da ga se osjeti po cijelom stanu :)
Hvala vam puno!
I da stavila bi vam sliku zeke al neznam, prvi put se koristim forumima tako da :/

I zahvaljujuci vama saznala sam da je curica :) :zeko7:
marina.fifi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lori7 » pet sij 18, 2013 19:37 pm

viewtopic.php?f=11&t=4143 ovo ti je stranica na kojoj piše kako postavit slike, što se tiče toga što je curica iz vlastitog iskustva znam da je jako lijepo imati ženkicu, manje se plaše (ali ovisi i o karakteru), ali ćeš morat razmislit o sterilizaciji :wink:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la marina.fifi » pet sij 18, 2013 20:55 pm

a neznam, jos mi je mala :/
Mislim da su me zeznuli ovi u pet centru, kad smo ju kupovali rekli su da ima 2 mj...mislim ja i decko smo znali da nema al htjeli smo zeku tako da smo ju kupili...par dana poslije, prijatelji kupe zeku 2x manjeg i zenska im isto rekla da ima 2 mj...sad ne vjerujem da je tolika razlika u tome sto je moj ovnoliki a njihov obican patuljasti :/ i uopce od kojeg doba se tjeraju i to? :rolleyes:
marina.fifi
Kunić
Kunić

PostPostao/la marina.fifi » pet sij 18, 2013 21:22 pm

slika

Uploaded with ImageShack.us

evo je ako sam uspjela :))
marina.fifi
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet sij 18, 2013 23:07 pm

Joj zeko ti je presladak :luv: ali otvori mu posebnu temu u Slike,filmici,price...i postavi vise slikica, jer ovo pripada drugoj temi :wink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la marina.fifi » pet sij 18, 2013 23:50 pm

ahhahaha okej, ne slusim se inace forumima pa ono :)) hvalaa! :zeko3:
marina.fifi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lori7 » sub sij 19, 2013 7:51 am

sa tri i pol mjeseca postaju spolno zreli... mi kad smo kupovali kuniće (uzeli smo dva lavljoglava) rekao nam je da su mladi al da on točno nezna kolko su stari :lud: bili su srednje veličine, nisu ni poslije puno više narasli, al po ljetu smo dobili bebe, koje sad imaju 4 mjeseca i još uvijek su manji nego što su ovi bili iako tu puno utječe što su ovi moji bebači stalno bili s majkom i dugo sisali, a ovi u pet shopu se prebrzo prebace na kupovnu hranu i narastu veeriki ;D
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » sub sij 19, 2013 7:52 am

preslatka ti je malena :zeko3:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la marina.fifi » sub sij 19, 2013 13:59 pm

Aha, ma brinem jer neznam do kad davat junior hranu, kad da kupim one minerale za zube i to ..

E hvalaa :)) :zeko8: uostalom, koji zeko nije lijep :))
marina.fifi
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan