Da li buka preopterecuje kunicu usi?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Da li buka preopterecuje kunicu usi?

PostPostao/la Zec Trixie ♥ » ned ruj 11, 2011 16:18 pm

Zdravo ja sam nina i juce sam imala rodjendansku zurku u kuci.Moj kunic se istrumirao..Da li je to zbog buke?? :zeko4:

Neznam bas nista o kunicima pa mi treba pomoc
Hvala unapred :zeko8:
Zec Trixie ♥
Kunić
Kunić

Re: Da li buka preopterecuje kunicu usi?

PostPostao/la sanjita » ned ruj 11, 2011 16:25 pm

Oni su plasljiva stvorenja po prirodi,pogotovo ako se nalaze u novoj okolini na koju se jos nisu uspjeli priviknuti...jel dugo kod tebe vec? oni su osjetljivi i na nove mirise,na preveliku buku....dali je on bio bas sa svima vama u istoj prostoriji ili? ako je vjerujem da mu nije bilo nimalo neugodno zbog novih ljudi i cijele situacije. kako se danas ponasa?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Trixie ♥ » ned ruj 11, 2011 18:59 pm

Ne taj dan sam ga prvi put dobila..Ima manje od 8 nedelja... :sad:
:zekoo8:
Zec Trixie ♥
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned ruj 11, 2011 19:06 pm

A onda naravno da mu je bio stres...budi uz njega,mazi ga,nemoj ga prislijavat na nista,ako zeli biti sam,pusti ga...cuj to je jos beba i k tome u novom okolisu. Bitnije je da znas sve o prehrani,procitaj linkove na "Prehrani kunica" obavezno. Tako mala beba mora jesti iskljucivo ono dozvoljeno. Znaci samo sijeno i suha hrana do 6 mj. starosti,i friska voda uvijek.

viewtopic.php?f=6&t=246

viewtopic.php?f=6&t=10
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Trixie ♥ » ned ruj 11, 2011 19:35 pm

Hvala na savetu...Ja sam citala o ishrani.Beba je i sada se mazi i sada je ok.Hranim ga suvom hranom i navikavam ga gde mu je wc.Pravilno ga nosim,ali neznam koliko da mu dam suve hrane na dan ?

:hopic:
Zec Trixie ♥
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » ned ruj 11, 2011 19:52 pm

bebi se daje tri puta dnevno po jedna supena kasika peleta...

koju hranu joj dajes i odakle ste?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zec Trixie ♥ » ned ruj 11, 2011 20:25 pm

Ja sam iz Srbije ali cela moja rodbina je iz Hrvatske pa su mi preporucili ovaj sajt..Ja mu dajem samo suvo povrce i slamu.. :zekoo12:
Zec Trixie ♥
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned ruj 11, 2011 20:27 pm

Kako mislis suho povrce? a peleti,.hrana?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » ned ruj 11, 2011 20:29 pm

kak mislis suvo povrce? zeko nesmije jesti nikakvo povrce do 6 mjeseca zivota, samo KVALITETNO SIJENO, ne baš pravu slamu, i osim sijena SUHU HRANU, PALETIRANU...i naravno uvijek SVJEZU VODU.

sa nepravilnom prehranom zeko ti moze imati zdravstvenih problema koje ces tesko rijestiti buduci da se veterinari malo razumiju u kunice...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » ned ruj 11, 2011 20:37 pm

polako curke moje...ja kad sam dosla na Zecove, nisam ni znala sta su peleti :rolleyes: ..polako, sve cemo djevojci objasnit, vjerujem da zeli najbolje svom zekanu :)

Tvoj zeko je jos mali i da bi bio zdrav i da bi trosio zube kako treba, najbolje je da mu dajes ovu hranu http://www.petnet.hu/product_images/105 ... _2,5kg.jpg
ako si iz Srbije, mislim da nije problem da pronadjes dobro opremljen pet shop, kladim se da ces naci tu hranu...nije skupa..mozda neka 3-4 eura... dajes pomalo, ali posto je beba, neka mu je ta hrana stalno dostupna... naravno, mora imati i sijena i vodu, kao sto su cure rekle.... povrce, pa makar i suseno je jos za njega prerano..ovu hranu treba jesti dok ne napuni 6 mj, onda prelazis na povrce :)
i jos jedna bitna informacija...ni u kom slucaju ne daji zeki ljudsku hranu tipa kruh, tjestenina, cokolada, cips, stapici..znaci nista, jer se zeko moze otrovati od toga...

svakako procitaj linkove koje su ti cure dale, uzmi si vremena, i sta god te zanima, slobodno pitaj :)
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned ruj 11, 2011 21:48 pm

Ma ok,ja sam samo pitala kakvo suho povrce,niti sam napala niti nesto slicno ;)...samo mi nije jasno o cemu se radi. A i nije grijeh priznati da se nezna sve naravno,tko zna sve u pocetku...a ne reći citala sam o ishrani pa mu dajem suho povrce ;)
Ni ja doduse neznam dal se suho povrce smije davati bebi,znam da se svjeze ne smije.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Trixie ♥ » ned ruj 11, 2011 22:16 pm

To sto vi zovete pilete ili kako god to se kod nas zove suvo povrce pa vas ja nisam razumela..Ja priznajem da ne znam sve ali znam kako se ta hrana zove..

:zeko2:
Zec Trixie ♥
Kunić
Kunić

PostPostao/la dHarma » pon ruj 12, 2011 6:22 am

Dobrodosla :wink:
Cini mi se da si pomesala nesto.. Ono na sta devojke misle je ova hrana
http://www.fressnapf.de/uploads/media_i ... ium_xl.jpg
I kod nas se to isto zove paletirana hrana.. Koju tacno ti njemu sad hranu dajes? :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zec Trixie ♥ » pon ruj 12, 2011 7:00 am

A znaci tako...Ja to nisam znala posto su mi roditelji rekli da je to suvo povrce..Pozz :zeko3:
Zec Trixie ♥
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cule » pon ruj 12, 2011 7:41 am

I ja sam iz Srbije, tacnije iz Vojvodine..ovde u pet sopu isto zovu peletirana hrana..nisu bas bog zna kako snabdeveni proizvodima za kunice, ali hoce da naruce kad ih zamolim..nisu imali ni WC, ni hranu kada sam ja dobila zeku, a prodaju zeke..imali su samo neku uzanu hranu u kojoj preovladjuje psenica, kukuruz i grisine, uzas..jedino jos nisu uspeli da mi nabave drvene pelete za WC, pa se snalazim tako sto mu stavim piljevinu i odozgo malo sena, pa mu se ne lepi vise za guzu..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan