Pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PostPostao/la monika.lovakovic » sub ožu 05, 2011 13:08 pm

Hej,nova sam ovdje i hitno mi je potrebna vaša pomoć.Jučer mi se okotila patuljasta lavljoglava kunica koja ima 1 god i ovo joj je prvo leglo,okotila ja dva mrtva bebača....može li se njoj išta dogoditi iako se sad ponaša normalno i normalno jede? smijem li ju ponovno pariti? Hoće li ponovno biti mrtvih? Zašto su samo 2 okoćena iako ovdje piše 4 i više? Mužjak je njezine veličine patuljasti ovnoliki??? Help...... :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
monika.lovakovic
Kunić
Kunić

Re: Pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PostPostao/la mala_zečica » sub ožu 05, 2011 13:15 pm

parila si patuljastog ovnolikog sa lavljoglavim????? gle nemoj se naljutit al... di ti je bila pamet??? vodi malu kod veterinara da slucajno nije još koji ostao u njoj.. mogla bi i bez nje ostat.... kunici razlicitih vrsta se ne smiju pariti!!!
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la monika.lovakovic » sub ožu 05, 2011 13:22 pm

hej,ali iste su veličine....patuljasti su oboje....vet mi je rekao da se smiju pariti....
monika.lovakovic
Kunić
Kunić

PostPostao/la bunnyema » sub ožu 05, 2011 14:21 pm

Inace,ne znaju svi veterinari o cemu pricaju.. Predlazem da razdvojis zeceke da se ne pare ponovno, odvedes hitno curku na pregled da nije jos koji u njoj. Njima ti srastu koscice dok navrse 1. godinu i onda ne mogu bebe proci van ili pak produ ali su zgnjecene. Mogla si ostati ne samo bez beba vec i bez mame.. Koji veterinar je u pitanju i od kud si?
Evo citat:
DOBNA GRANICA ZA PRVI OKOT

Ovnoliki: min. 8 pa do max. 12 mjeseci

Obični patuljasti: min. 6 pa do max. 12 mjeseci

Znači 6 mjeseci se smatra da je zekica navršila 6 mjeseci.

I vodite računa da će vam u dućanu najčešće reći, da je zeko (kojeg kupujete) stariji nego što ustvari je. Uglavnom ih prodaju već s 3 tjedna - nažalost - pa uzmite to u proračun.

Još nešto: dosta zdravstvenih problema su nasljedni (posebno u vezi zubića/čeljusti), pa ako neznate ništa o roditeljima zeke kojeg namjeravate pariti, igrate se sa životima budućih beba!

Obični se ne smiju pariti sa ovnolikima !!!
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la monika.lovakovic » sub ožu 05, 2011 14:24 pm

Ja sam njih držala odvojeno,no došlo je do bliskog susreta i nisam znala da li je uopće trudna....onda sam u pet centar poslala poruku da pitam...oni su mi odgovorili da nije problem što su različite vrste ako su pripližne velićine...a jesu.... :sad:
monika.lovakovic
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub ožu 05, 2011 14:26 pm

Nakon dvije okocene mrtve bebe razmisljas o ponovonom parenju...ne nemoj to vise raditi.
Zenka u pravilu nebi smjela imati potomke u toj dobi,do godine dana se preporucuje.
Nije svaki veterinar strucan za kunice a pogotovo ovi iz pet centra. Kastriraj decka da se mogu neometano druziti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la monika.lovakovic » sub ožu 05, 2011 14:28 pm

ok...hvala.....samo da se mami ništa ne dogodi........ :blush:
monika.lovakovic
Kunić
Kunić

PostPostao/la bunnyema » sub ožu 05, 2011 14:29 pm

onda ovako, curku definitivno na pregled odmah! Ako je koji u njoj nece dobro zavrsiti. Nadam se da nisi bacila bebace vec uzmi i njih kod veterinara.. Ako je sve to bilo jucer mozda je vec kriticno..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub ožu 05, 2011 14:30 pm

Pa bas zato da se mami nista ne dogodi nemoj je vise dovoditi u tu opasnost....bio je slucaj na forumu da je kunica nakon godine dana okotila isto mrtvu bebicu i to carskim rezom jer njima u toj dobi pocinju srastati kosti zdjelice i zato se to ne preporucuje.Mozes vrlo lako dovesti i majku u smrtnu opasnost a cemu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » sub ožu 05, 2011 14:31 pm

Ne znam odakle ste ali pogledajte popis preporucenih veterinara,mozda vam i pomogne u izboru.
viewtopic.php?f=5&t=84
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la monika.lovakovic » sub ožu 05, 2011 14:34 pm

Ma znam...nije mi ni bila namjera pariti ih...ali dogodilo se slučajno kad ja nisam bila doma....a moji ih nisu uspjeli sprječiti....inače imaju odvoje ne apartmane....igraju se jedan po jedan po kući...da ne bi došlo do parenja...al eto...loša početnička sreća---- :sad:
monika.lovakovic
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub ožu 05, 2011 14:35 pm

Pitala si dal ih mozes pariti opet pa ti se zato govori.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la monika.lovakovic » sub ožu 05, 2011 14:38 pm

Hvala svima....nikad više se neću dovesti u ovu situaciju..... :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
monika.lovakovic
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub ožu 05, 2011 14:40 pm

Cekaj a zasto muzjaka nebi kastrirala pa da se njih dvoje neometano druze? ovako se gledaju samo iz daljine ili svaki izlazi sam....zar ti nebi bilo ljepse da se druze zajedno,da imaju partnera svoje vrste?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » sub ožu 05, 2011 14:40 pm

Pitala si
monika.lovakovic je napisao/la:smijem li ju ponovno pariti? Hoće li ponovno biti mrtvih?

Ovo sve govori.
Da ne bi stvarali diskusiju bez potrebe,ocigledno si razmisljala ponovo je pariti, pa nemoj. Ne smeju se pariti ovnoliki i lavoglavi, narocito ako je muzjak ovnoliki moze biti gore nego da budu mrtve bebe, da ih mama ne moze izgurat i sl.pa biti operacija itd.
Dakle, muzjaka na kastraciju obavezno a nju sada nemoj dodatno stresirati, nego ih drzi odvojene dok ne prodje pet nedelja od kastracije muzjaka.
To je to. Nema vise parenja a ako hoces zdrave i sretne zekace, muzjaka kastriraj sto pre.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan