Topic podrske vlasnicima agresivnih kunica

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Topic podrske vlasnicima agresivnih kunica

PostPostao/la Sindenis » uto vel 08, 2011 16:49 pm

U pocetku sam mislila da sam jeidna koja ima agresivnog kunica i da sam definitivno nesto ja njemu napravila kad me ne voli. Drago mi je da sam vidjela da nisam sama, te bih zeljela da ovdje mozemo podijeliti svoja iskustva. Kako se vi nosite sa svojim agresivnim kunicem? Kako napredujete? Ili pak nazadujete?
Napisite i kako je vama bilo kad ste shvatili da imate malog pitbulla a ne dragog zeku peku...

Mene je moj sokirao kad me je prvi put ugrizao (do krvi). Onda sam mislila da sam sigurno ja nesto njemu skrivila kad me ne voli (Mukica je prava maza, a Hugo agresivac je nedavno udomljen i kastriran). No, pokazalo se da me jednostavno napada bez ikakvog razloga.. skace, grize, rezi - ja bjezim :sad:

Trenutno osjecam griznju savjesti jer mu ne mogu drzat kavez jednako cistim kao i Mukicin (nema sanse da ja gurnem ruku u njegov kavez dok on nije negdje zatvoren), a ne zna da moraju i kuglice ici u wc :rolleyes:

Pisite, kako je vama, sta radite s njima i kako napreudjete! :P
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

Re: Topic podrske vlasnicima agresivnih kunica

PostPostao/la Klio » uto vel 08, 2011 20:09 pm

Moj Krcko je agresivan zec ali znam da me voli i prava je mazuljica.
Kao prvo, mislim da ni ne smes da mu cistis kavez ako je on ikako u situaciji da moze da udje unutra dok ti to radis ili ako je unutra.
Isto tako, kuglice svi ostavljaju i u wc i van wc-a u kavezu.

Krcko je bio zeka koji nije hteo ni da se mazi niti uzme u ruku, ali me je neko ovde sa foruma pre tri godine posavetovao da budem strpljiva i da se trudim prvo da stekne poverenje u mene.
I naravno, iskreno, ja sam ga kad god sam mogla uzimala na silu da mazim onako brzo, onda je on video da je to nesto lepo i da mu se nista ruzno nece desiti, prvo je frktao a zatim poceo da skrguce i nakon nekog vremena besomucno da me ljuuuuuuuubi :zeko8:
Naravno sve do trenutka dok mu to odgovara a onda zavisi od njegovog raspolozenja ili samo frkne i ode ili frkne ujede me i ode.
Sada je dosadan koliko trazi mazenje i koliko se ljubi ali isto tako kada mu dosadi, retko samo ode, uglavnom je scenario predhodno opisan- frk ili griz i frk :zeko7:
E sada, drugo je sto sve druge napada i sto retko ko ko nije njemu, zbog nejasnih razloga, nesto posebno drag, zavrsi sa ugrizima do krvi.
Cak i mene jos uvek ponekada eto kada ja radim nesto sto mu se u tom momentu ne svidja.
Poenta je nauciti kako da izbegnes napad i ne zavrsis sa ugrizima ili modricama ;D ;D ;D
Kada mi ne uspe niko ne veruje da me je ZEC ugrizao!!!
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Sindenis » uto vel 08, 2011 20:54 pm

Najgore je sto ovaj mali skrguce svaki put kad ga mazimo. Zato mi je uzasno zao sto je takav mali agresivac.

Ja kraj Muki bez problema cistim njezin kavez, radim sta hocu, ona jos i pomaze. Znaci on bi trebao biti ili u drugoj sobi ili u drugom kavezu ili transporteru? Za takvu proceduru oko ciscenja kaveza ja imam vremena samo jednom dnevno, a on sere po cijelom kavezu. Sto nije tak strasno kad bi dozvolio da mu stavim te kuglice u wc.
Trenutno me je pokusao ugrist preko restetki kaveza pa je ugrizao brusnicu :zeko7: Pa onda jos jednu i jos jednu :zeko7:
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la warped » uto vel 08, 2011 21:10 pm

Nemojte me kamenovati, molim vas :D , ali postoji li neki uzorak da je npr. više zločestih zekana koju su kasnije udomljeni nego onih koji su od malena s istim ljudima? :hm:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la frances » sri vel 09, 2011 0:01 am

ajde da se i ja javim :)
frank nema obrazac ponasanja.
daklem, nekad joj mogu prckati po gajbici i ona je sva sretna i jedva ceka promjene i proucava sve sto radim.
nekad cim se priblizim gajbi rezi i napada i ne dozvoljava prilazenje..
nekad kad je zelim pomaziti ugrize me onako ludjacki i pobjegna, a opet ima momenata kad dodje i zica mazenje i to bi trajalo zauvijek da ja ne moram na wc ili negdje drugdje.
neznam, mi se uvijek isto ponasamo i nema naglih pokreta ili lupanja..
sjednem s njima na pod i nekad me grize i tjera nekad bi se mazila..
iako, mislim da napredujemo..

e, da, kod nje je sve to krenulo nakon sterilizacije i dolaska gvozdenija..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » sri vel 09, 2011 0:04 am

Sindenis je napisao/la:Najgore je sto ovaj mali skrguce svaki put kad ga mazimo.

Pisala sam ti o Krcku kada je bio mali. Sada obozava da se mazi i stalno trazi, gura se da se mazi, skrguce, lize... ali ako to ne uradis kada on hoce onda grize ili kada hoce da se prekine opet cesto ugrize...
Kao da mu je rezanje i grizenje sredstvo komunikacije i izrazavanja svoje volje.

Inace od tri kunica koje imam on je jedini agresivan i od malena je kod mene i nikada nece otici od mene!
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Sindenis » sri vel 09, 2011 8:40 am

warped je napisao/la:Nemojte me kamenovati, molim vas :D , ali postoji li neki uzorak da je npr. više zločestih zekana koju su kasnije udomljeni nego onih koji su od malena s istim ljudima? :hm:

Uistinu se nadam da ne, ali ne mogu reci da se i meni nije javila sumnja. Ali ovo je zadnji zec kojeg sam ja udomila, sljedeci ide iskljucivo od uzgajivaca i to beba.
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la frances » sri vel 09, 2011 9:52 am

mislim da to ne ovisi o tome..
pogotovo mislim da se taj zakljucak ne moze izvuci na temelju iskustava sa jednog foruma..
frank je udomljena, ali ona se je promijenila nakon dobivanja drustva i sterilizacije.

zivotinje cu nastaviti udomljavati jer smatram da frank samo trazi vise paznje i ljubavi od ostalih ljubimaca i to postujem.
zadnjih dana svaku slobodnu minutu provodim s njih dvoje i napredujemo.
3 koraka naprijed, dva nazad, ali jedan po jedan i stici cemo negdje :)
ovo je meni izazov i ja sam ga prihvatila, uostalom tako je i meni i njoj zanimljivije.
puno strpljenja i jos vise ljubavi i pretvorit cu ja nju u mazu.. :zeko3:
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » sri vel 09, 2011 12:50 pm

Sindenis je napisao/la:
warped je napisao/la:Nemojte me kamenovati, molim vas :D , ali postoji li neki uzorak da je npr. više zločestih zekana koju su kasnije udomljeni nego onih koji su od malena s istim ljudima? :hm:

Uistinu se nadam da ne, ali ne mogu reci da se i meni nije javila sumnja. Ali ovo je zadnji zec kojeg sam ja udomila, sljedeci ide iskljucivo od uzgajivaca i to beba.

+1 za ovakvo mišljenje, iz iskustva nažalost :sad: trenutno ne znam tko koga više plaši, nervira i izbezumljuje, ja njih dvoje ili oni mene, Duško se inati, piški po stanu što moxi navodno nikad nije radio, Lola jede slabo, ne daju se počešljati a vrijeme linjanja je pa ja umirem od straha i hvatam one dlake koje uspijem nabrzinu dok spuštam zdjelicu i izbjegavam ugrize, danas sam pregledavala Loli zubiće jer sam primijetila da nekad žvače u prazno, pa je 45 min nakon toga opet drhturila u kutu, ma koma... srećom pa je moxa super i dopušta mi da ju gnjavim sa kukanjem i jadanjem. ali mislim da Lola definitivno nije trebala mijenjati dom nakon onoga što je prošla, a za Duška ne znam, mislim da je on karakterno takav i da to ne ovisi o tome di je, al ja u mjesec dana nisam dobila nijedno prilaženje, njuškanje, ništa, a i spavala sam s njima na podu dva tjedna, tako da sve priče o sjedenju s njima dolje, slasticama jednostavno kod njih ne pale, reže kao psići, grebu i grizu di stignu.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fidelio » sri vel 09, 2011 12:54 pm

to ti ovisi o samom kuniću. Nisu ni svi ljudi isti :D

Moj prvi Fidelio je bio mala beba kad je došao i to od uzgajivača, pa je prema pojedincima iz moje obitelji bio agresivan jer su na početku bili malo grublji s njim. ta agresija bila je iz straha i to samo prema tati i sestri.

Moj najljepši Livio koji je došao veliki, ali koji je bio kod Lilo prvu godinu i kod Pudding drugu bio je dosta agresivan. Ja sam mjesecima bila u bedu zbog toga. stvarno sam mislila da me mrzi ( stalno se selio, pa mijenjao partnerice i ljude koji su ga hranili) i da je ljut na mene dok mi Pudding nije rekla da i je i kod nje znao gristi. Onda sam pročitala da je Bibikin Darko agresivan (mislim da su iz istog legla, ali nisam sigurna).
Nije se dao maziti, a bilo koji pokušaj pregleda/provjere stanja završio je ugrizima. za preventivno mazanje žuljeva sam se pripremala satima jer me znao gristi ko vrag i to do krvi.

S druge strane Bella koja je došla iz tko zna kakvih uvjeta, i za koju kažem da joj ponekad fali dlaska u glavi, ima svoje mušice - boji se svega, stano cvili.. ali me ugrizla samo za vrijeme lažne trudnoće kada sam mislila da joj trebam izvaditi dlaku iz usta. :dragonn-ccc-e: Ali ona je najveća maza koju znam i doslovno bi prodala dušu vragu za maženje.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri vel 09, 2011 13:08 pm

fidelio je napisao/la:to ti ovisi o samom kuniću. Nisu ni svi ljudi isti :D

o, za ovo se svakako slažem, svaka je životinja priča za sebe, kao i čovjek. al ipak, vjerujem da su kunići skloniji toj agresiji nakon više udomljavanja, možda i maltretiranja u nekim domovima, nego ostale životinje, jer imaju taj pojačan osjećaj da se moraju obraniti, i sebe i svoj teritorij. i kad im to postane važnije od suživota s vama ili ukućanima, dobijete kunića koji samo grize, napada, brani a povjerenje ne možete ni početi graditi kad su vas unaprijed osudili da ste vi "neprijatelj". ja ih razumijem potpuno, ali to je nekad nažalost tako.
sve moje životinje su udomljene, imam iskustva s tim, ali jedino sa ovima imam taj problem agresije.
Zoe, s druge strane, je bila agresivna ako ju ne bi mazili kad bi ona to htjela, a htjela je stalno :D
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri vel 09, 2011 13:31 pm

ars je napisao/la:o, za ovo se svakako slažem, svaka je životinja priča za sebe, kao i čovjek. al ipak, vjerujem da su kunići skloniji toj agresiji nakon više udomljavanja, možda i maltretiranja u nekim domovima, nego ostale životinje,

Ovo moze i ne mora biti tacno.
Potpuno potpisujem prvi deo, jer definitivno je svaki kunic prica za sebe. E sto se tice maltretiranja, i to zavisi kao i kod ljudi, dece, od karaktera kunica. Moja dva su udomljena i oboje su svasta prosli.
Bjanka je plasljiva ali polako uci da se mazi ali nimalo nije agresivna sem kada ima neke svoje trenutke euforije, Biberko je isto prosao svasta i samo je agresivan prema zivotinjama narocito kunicima, jer je kao beba imao jako negativno iskustvo. Ljubopitljivo slatko malo klupko koje je htelo da se mazi dobijalo je ugrize i batine i tako sada on uvek prvi napada sve kunice, dok ljude obozava iako je i od njih patio.

Krcko je od uzgajivaca i kupljen kao beba a opet je agresivan. Dakle, karakter je taj koji odlucuje a mi vaspitanjem i ljubavlju mozemo da ublazimo ili pjacamo njihove sklonosti i izgradimo navike suprotne njihovim losim osobinma koje ce ih malo raskraviti.

Ljubav i strpljenje. Traje ali se isplati. Poljupci i mazenje koje dobijam od Krcka ni jedno zece ne moze da da. Zaista se istom onom predanoscu mazi kojom i napada.
Takvi su prosto i to je to.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la warped » sri vel 09, 2011 13:49 pm

Inače, ja sam imala jednu mačku koja je bila kod nas od ranog djetinjstva, kupili smo ju u pet shopu a znate da su u pet shopovima u većini slučajeva životinjice premalene. Ona je bila maaaaazaaaa kakve sigurno osim nje nikad nije i neće biti na ovom svijetu. :zeko5: Nakon nje smo uzeli miciku koja je još uvijek kod nas, a prošla je 3 doma u svom kratkom životiću prije nego je stigla nama. Smiješ ju maziti samo kad ona to želi i to pod njenim uvjetima o lokaciji i trajanju prethodno navedenog maženja. :cool: Redovito nas naganja po kući, grebe, grize, napada... Ali uz sve to je ona ogromna mazulja koja nas stvarno voli. Ali da je agresivna - to definitivno. Znači agresivnost ne isključuje želju za maženjem. :)

Tak da mi se i na temelju osobnog iskustva (iako se radi o mački) čini da na agresiju utječe život prije nego su stigli k nama, pa makar u prethodnim domovima nisu bili agresivni niti na bilo koji način traumatizirani. Sve u svemu, slažem se s ars.

Ja se osobno nakon vaših iskustava bojim udomiti starijeg kunića (protiv samog čina udomljavanja nemam ništa, ali bih sada možda radije da to bude neki manji frajer), a bojim se uopće uzimati Csilli dečka da se ona ne promjeni nakon sterilizacije i dovođenja društva. Ne znam, sve je to baš nepredvidivo...
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » sri vel 09, 2011 13:55 pm

warped je napisao/la:. Znači agresivnost ne isključuje želju za maženjem. :)

Tak je. Štoviše, ja sam mislila da zbog toga što ih povremeno uspijem pomaziti, a Lola bi čak i krckala zubićima nešto postižemo, ali ništa od toga, jer sam par puta niti pola minute kasnije dobila ugriz, grebanje ili bježanje preko pola kaveza. Dok njima paše paše, al to ne znači da su te imalo prihvatili.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frances » sri vel 09, 2011 14:11 pm

ja se sa gvozdenijom druzim vec 4-5 mjeseci i do pomaka je doslo tek jutros.
on nije agresivan, cak ni nesto posebno strasljiv, samo je nepovjerljiv prema nama jako..
bas ono ekstra.
ali nakon 6 mjeseci sam dobila guranje njuskom :zeko3:
frank je cudljiva i bok. kod danice (bivse vlasnice) je navodno bila mazna, prekrasna sa svima, pa i sa djecom, kod nas nije :D
neznam.
sve zivotinje koje imam sam udomila, imala sam i neke pse na proputovanju, jos nikad nisam imala agresivnu zivotinju.
nepovjerenje mi se nekako podrazumijeva (opuste se u jednom okruzenju i dobiju nogom u dupe)..
ali kao sto rekoh meni je prekrasan svaki napredak i nebi to mjenjala ni za sto :)

e, da, poljupcu od gvozdenija se niti ne nadam :dragonn-ccc-e:
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan