Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Nemoj ga na ništa siliti, pusti da stvari idu svojim tempom. Trebat će mu vremena da se opusti, ali bude. Ja isto imam zečicu koja kad je došla k meni bila totalno asocijalna, vidjelo se da nije baš imala kontakta s ljudima. Bježala je u najmračniji kutak kaveza čim bi samo prošla kraj njega. Ona je sad skroz druga priča, ali još uvijek nije tako mazna kao dečko kojeg imam. Probaj se umiliti s hranom, kod nas je to upalilo. Prije nego sam joj dala zdjelicu s hranom bi joj uvijek iz ruke dala jedan onaj krupniji komadić i držala pred njom dok god ga nije uzela, a onda bi dobila zdjelicu. Sad svaki put kad idem k njoj rukama diže se i šnjofa mi prste, očekuje hranu.

normalno je da je uplasen jer mu je sve novo kad je dosao kod tebe a jos ako je istraumiran od proslih vlasnika sigurno mu nije lako
ali ti moras da budes strpljiva i da sve polako sa njim radis. Izbegavaj da ga drzis ako se toliko plasi, samo ga mazi i gledaj da kad si pored njega budes u ravni sa njim, znaci da legnes pored njega i tako ces mu najpre strah odagnati, pocece da se oslobadja. Pruzi mu bezrezervnu ljubav a videces on ce ti to stostruko vratiti. Zelim ti da uzivas sa svojim zekom i poljubi ga puno puno puno umesto mene

malisa.simba je napisao/la:i otvori mu temu u slike,filmići, priče pa da upoznamo malu beštiju
da ne bude posle da samo ja insistiram na slikama
Bravo malisa.simba citas mi misli

... danas sam opet primjetila da kaka na 2 hrpe u kavezu ali da piški samo na jednoj. jel to slučajno ili možda znak da je prije bio naučen na wc? i nigdje mi nije po sobi piškio. pa sam malo zbunjena

ako je veći zeko moguće da je već stekao naviku piškenja na samo jedno mjesto. ma i ako je manji, oni su čiste životinje i ne vole gaziti po vlastitom urinu. Kažem, samo im se zna "omaknut" na drugim mjestima, jer im je to i način obilježavanja teritorija. jesi mu nabavila wc? i pročitaj si detaljno o prehrani kunića ovisno o tome koliko je star. 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.