nisam nasao kaku ili mozda jesam

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

nisam nasao kaku ili mozda jesam

PostPostao/la Nikola1990 » čet ožu 22, 2012 10:15 am

Opet ja sa svojim mozda nebuloznim pitanjima ... :blush:
Kad sam cistio kavez nisam mogao da nadjem kaku, pa sam se zabrinuo. Moj zeka je patuljasti, i star je oko 2 meseca. I bas sam hteo sad da priverim gde kaki i nisam mogao da nadjem kaku :blink:
On je zivahan, pustam ga redovno iz kaveza, skakuce, ali nigde nisam video da kaki, ili da ima kake u piljevini... jel moguce da je tako mala kaka pa da mi je promakla. hvala
Nikola1990
Kunić
Kunić

Re: nisam nasao kaku ili mozda jesam

PostPostao/la altan » čet ožu 22, 2012 12:54 pm

nije moguce da ti je promakla..koliko dugo zeko ne kaki? cime ga hranis?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nikola1990 » čet ožu 22, 2012 17:11 pm

altan je napisao/la:nije moguce da ti je promakla..koliko dugo zeko ne kaki? cime ga hranis?

Imam ga vec 3 dana... samo piski, ali nisam nasao kaku. jutros sam ceprkao po piljevini da nadjem i nisam nasao. Evo ga na tepihu, skakuce... ali u kavezu je mirniji nego inace ili ja tripujem. Hranim ga samo sa CUNI JUNIOR, i ima domace seno...
i da naglasim da je u pitanju patuljasti kunic...
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » čet ožu 22, 2012 19:43 pm

u tri dana da nije nista kakio?! :huh: nemoguce! ja bi odmah pomislila na zacep, ali neka se iskusniji jave... je li se zeko linja? jede li sijeno? jede li hranu koju mu das? skakuce li okolo ili je bezvoljan? gura li stomak na pod, onako kao da ga pritisce?

prepipaj mu stomacic, nesmije biti tvrd ni napuhnut...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Nikola1990 » čet ožu 22, 2012 19:53 pm

Anby je napisao/la:u tri dana da nije nista kakio?! :huh: nemoguce! ja bi odmah pomislila na zacep, ali neka se iskusniji jave... je li se zeko linja? jede li sijeno? jede li hranu koju mu das? skakuce li okolo ili je bezvoljan? gura li stomak na pod, onako kao da ga pritisce?

prepipaj mu stomacic, nesmije biti tvrd ni napuhnut...

Nisam nasao kaku, uopste... Zeka dok je u kavezu stoji na jednom mestu, dremka, Miran je dok je u njemu, mozda ode da gricka nesto, ali miran je. A dok je napolju, trckara, opusteno. Juri mi stopala dok hodam. Sve je u redu. Stomak nije nadut, jede hranu , jede seno, gricka i piljevinu...Stomak ne gura, i ne linja se... dok ga mazim ne ostaju mi dlake njegove u ruci npr... Ali buni me to sto NEMA kake. Piski i sve je ok...osim toga. A daanas sam citao negde da oni jedu svoju kaku...pa sad zveram u kavez ceo dan da vidi da li to radi.
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » čet ožu 22, 2012 20:01 pm

Oni jedu samo svoje vitaminke i to ne baš svaki put. U svakom slučaju mora imati kuglice, bez njih nešto nije u redu.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » čet ožu 22, 2012 20:56 pm

Ma jedu ponekad i obicne kuglice kad im dodje ali ne bas tako cesto da ih ne ostavljaju za sobom....zbilja cudna situacija.....cak i kad hopsaju uokolo ih znaju izbacivat,barem moja....si siguran da nema neko mjesto na koje se istrpava u prostoriji u kojoj je kada je pusten a da nisi skuzio? moja recimo zna kakat ispod kreveta kad je tamo i drijema i to u kutu. Ja se nekako nadam da ti je ipak samo promaklo i da nije nista drugo jer bi ne kakanje toliko dugo bilo zbilja zabrinjavajuca situacija :huh:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nikola1990 » čet ožu 22, 2012 21:49 pm

nije on toliko dugo bio pusten van kaveza da bi imao neko mesto gde trpa, a i kad je van ja provodim vecinu vremena sa njim. Igramo se. Malopre sam se ponadao jer sam nasao male kuglice , ali to je bila hrana , bas je tvrda bila. a ja se ponadao da je kaka. Zeka se ne ponasa cudno, on nije miran skroz, nije nadut i jede ... gricka non stop nesto... iskreno se nadam da nisam video u piljevini kaku.
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la Nikola1990 » čet ožu 22, 2012 22:11 pm

i evo jos jedno pitanje... Sad sam video da mu na desnom oku, tj krzno oko desnog oka tvrdo, kao da ima krmeljcice... ne znam da objasnim, kao da je plakao pa se natopilo i stvrdnulo krzno. Nije bas drasticno, ali se razlikuje od levog oka... sta mu to moze biti?
Kad sam ga kupio bio je jedan mali zeka sa njim kome je pao imunitet i veterinar mi je rekao da je tom malom oko zakrzljalo i da je to simptom da mu je pao imunitet.
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » čet ožu 22, 2012 22:22 pm

Slikaj to i stavi sliku.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Nikola1990 » čet ožu 22, 2012 22:47 pm

Losa mi je kamera, bas. Nista se ne vidi dobro... nadam se da cu naci nesto slicno na netu pa da vam posaljem.
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » čet ožu 22, 2012 22:48 pm

cuj, zeko definitivno mora kakati, ja imam dva kunica doma i imam tonu kuglica, oni inace "kuglicare" nonstop... ako tvoj zeko 3 dana zbilja nije kakao-onda ti imas ozbiljan problem! ili su kuglice tako sitne da ih ti nevidis-ako jesu tako sitne onda opet imas problem-najvejrovatnije zacep, ili zeko definitivno ne kaki-tad imas debeli problem... jesi mozda provjerio kakva mu je guza, jeli zmazana?

zeke se inace mogu normalno ponasati, a da su bolesni... vecinom pokazu da ih nesto boli onda kada je kasno za reagiranje... koliko zeko dnevno pojede hrane i sijena? pije li vode?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Nikola1990 » čet ožu 22, 2012 23:13 pm

proverio sam guzu, sve je normalno... nije zamazana. Zeki stavim seno u kavez, ne obracam paznju koliko, samo da je uvek ima u izobilju. Pije vodu,cak ga i ja jurim sa onom pojilicom da pije, dajem mu neke vitamincice ukusom sargarepe i rucka cuni junior, tacnije ceprka po zdelici i trazi ono sto se njemu svidja.
Sad sam video da ceska sapicom ovo desno oko, verovatno mu smeta :((
Evo ga, scucurio se sad pored mene, greje se pored lap-topa, bas je lep... evo ga sad lize sapice i kao da se umiva. bas je blesa. Jel mogu nekako da mu sperem ove dlake sto su okorele malo oko oka?
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » pet ožu 23, 2012 6:58 am

Ovdje definitivno nešto ne štima, toliko dana bez kuglica, a sve ostalo je u redu. To je nemoguće, za bilo koju vrstu.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » pet ožu 23, 2012 10:15 am

slazem se sa Vini.

neka mu netko savjetuje antizacep terapiju za tako male zeke, ja bas nisam uracunljiva otkad mi andja ima apces, pogubila sam se totalno :lud:
Anby
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan