NAVIKE KUNIĆA

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

NAVIKE KUNIĆA

PostPostao/la cuki23 » sub sij 14, 2012 20:28 pm

Pošto se tek upoznajemo sa zajedničkim životom kunića imam jedno pitanje...zekica je sa nama 2 i pol mjeseca i tokom dana od negdje 12,13 do 19,20 ode ispod kreveta i ne izlazi,kokica poza,blago ispružena ili izvaljena i ćorka...pošto sad počinje uvođenje svježeg to se prekine negdje oko 16 kad joj ispod kreveta dam komadić i malo sijena. da li je to normalno da tako dugo vrijeme spava,da li je to ono što piše u opisu "većinu dana vaš kunić će drijemati"?kakvi su vaši kunići tokom dana?
cuki23
Zečić
Zečić

Re: NAVIKE KUNIĆA

PostPostao/la dajana_os » sub sij 14, 2012 22:36 pm

Sasvim normalno, nas je imao naviku drijemati od 12 do 18h svaki dan sa pauzom sa malo pojesti oko 15:30-16h!
dajana_os
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned sij 15, 2012 4:55 am

Normalno je,poznata je stvar da su kunici najaktivniji ujutro i navecer...u medjuvremenu je spica ispod kreveta ;D
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la virion » ned sij 15, 2012 13:10 pm

Mene je na pocetku zabrinuo jer nije bilo kuglica u to vrijeme... Medjutim, to je najnormalnije... Mora se posteno odmoriti za nocne tulume! :D
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la cuki23 » ned sij 15, 2012 16:57 pm

I ja sam to u početku gledao i razmišljao,ali kad vidim da je iz dana u dan to tako onda sam shvatio da je to tako,već sad više ni ne trebam suhu hranu da dođe na večeru,sad znam da oko 20h dođe sama dok se istegne i opere,kao da ide van...a onda napad na sijeno,sinoć je jela od pola devet do jedanaest,a onda divljanje...a i sve više pojede negdje u doba ručka,ja dam neku mrvicu,sad smo na degustaciji celera par dana,pa onda još mrkne malo sijena i opet u hlad...sad još jedna nedoumica,to valjda kak ju puknu hormoni,jedno tjedan dana nije grizla tepih na kojem leži ispod kreveta,a danas je opet počela,pa sam ga maknuo i stavio dekicu od fleecea,jer je mekana,a nju samo rastura,ne jede...i onda kad sam je pustio da malo grebe i grize to,iza toga je uslijedio zecoples,pa mi je nekako da joj ne uskratim gušt,ne znam.jer ispod je laminat,a on je hladan,kad maknem deku jer grize onda cijelu noć bude na vagi,a tamo se ne može ispružit.kakva su vaša iskustva s time što da stavim,s čime da probam?
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pon sij 23, 2012 17:41 pm

ja mu nis ne stavljam na pod jer isto tak grize i grebe, samo sto on to sto odgrize i pojede...ak ti ostanu rupice na deki a nema komadica nigdje znaci da jede i nemoj joj to onda vise stavljati jer ce se zacepiti pa ces imati ozbiljnih problema...

ima tepih po sredini sobe (i sad kako je kastriran ima dekicu u kavezu zbog ranice), a moze se popeti i na kauc i krevet ako mu je dolje hladno...tebi je mozda na dodir hladan laminat ali nemoj zaboraviti da ona ima i krzno i da joj ne pase ne bi ona lezala ni na laminatu ni na vagici...brinu se oni za sebe jako dobro, nemoj brinuti zbog toga...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cuki23 » pon sij 23, 2012 19:11 pm

Za sada to ispada ok s tom dekicom,što se mene tiče kupit ću kad ovu rasturi drugu,jer ne jede,samo kad ju uhvati igra i žuta minuta,kopa,buši i onako prema naprijed gura,kao da zemlju vadi,hehehe...deka kao da je s ratišta...a i poslužila je sad dok se linjala jer su dlake ostajale na njoj.,nije ih bila puna soba,pa bi to ja nekoliko puta kroz dan pokupio.
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pon sij 23, 2012 21:48 pm

bitno da ne jede :) onda nek se ona zabavlja koliko ju volja :) a i tebi je lakse onda s dlakama hehe
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la yumyumblueberry » pet vel 03, 2012 23:38 pm

Moj Fluffy kad čuje razvlačenje kutne garniture (kad dečko i ja idemo spavati) skače okolo sav sretan jer će se konačno moći negdje zavući! Jedno vrijeme smo mu dopuštali, ali kad smo vidjeli da kuglica ima za pognojiti cijelo polje, počeli smo zatvarati taj otvor ali zauzvrat smo mu napravili prolaz iza! mustra jedna! Tu i tamo bi znao odjednom istrčati do svoje posudice! :rolleyes:
"baby don't cry, gotta keep your head up, even when the road is hard, never give up..."
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

PostPostao/la cuki23 » sub vel 04, 2012 12:57 pm

Ma ona ispod ima neku sigurnost,svoj mir,svoju dekicu za kopanje i tamu što joj preko dana jako odgovara,a ima i 2 tunela i grančica,češera,pravo svoje igralište na kojem zna da joj nitko neće smetati...to možda malo smeta kod zbližavanja kod nekoga tko je nestrpljiv,ali ja osobno mislim da je taj njezin mir i kutak neophodan,a onda kad se u njemu skroz opusti,širiti će taj krug na cijelu sobu i na nas.jer ipak,s nama je tek četiri mjeseca.isto tako se zna ispaliti kroz tunel do gajbe,kao metak. ;D
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la yumyumblueberry » sub vel 04, 2012 14:04 pm

Jako su smiješni kad istrče odjednom iz svoje jazbine! Moj obožava jednu veliku ukrasnu kutiju, zaleti se i prokliže preko kutije :hop: sunčeko moje pufnasto
"baby don't cry, gotta keep your head up, even when the road is hard, never give up..."
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan