Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela
ars je napisao/la:Meni je na pakiranju pisalo ovo (i super je, nama je pomogao):
Način pripreme Vidac: 2 žličice biljke vidac preliti s 2 dl kipuće vode, pustiti da odstoji poklopljeno 15 minuta uz povremeno miješanje, procijediti. Piti 3 puta dnevno po 1 šalicu čaja. (to ti ne treba, to je za piti)
Način pripreme čaja za obloge: 1 žličicu biljke vidac preliti s 2 dl kipuće vode, pustiti da odstoji poklopljeno 5 minuta uz povremeno miješanje, procijediti. Uvijek pripremiti svježi čaj za obloge. - ovak sam ja radila.
Kapala sam direktno u oko sa blazinice kojom skidam šminku, otvorila bih joj sa dva prsta kapak i direkt unutra, ispod gornjeg ili donjeg kapka.. moja je bila mirna, ali možda će ti trebati pomoć ako se zeko neće dati, da ti ga netko pridrži dok ti manevriraš. Jako je važno da ako blazinica natopljena čajem dođe u kontakt s okom da uvijek uzmeš novu blazinicu da ne bi slučajno prenijela bakterije.. znači mora biti što je moguće sterilnije. Ako ne dolazi u dodir s okom onda ne moraš mijenjati.. Na kraju kapanja joj možeš malo pobrisati unutrašnju stranu oka i kapke (isto mijenjati blazinice stalno).
Radila sam to tri puta dnevno, svakih par sati.
R.R. je napisao/la:ako nema crvenila, vidac nece pomoci jer on ne moze zaustaviti suzenje nego samo blagu upalu. ako oko suzi, obicno ga nesto pritisce ili iritira iznutra, recimo korijen zuba koji raste prema unutra jer se zubi ne trose, ili nekakva unutarnja upala, apces, gnjoj...mojim zecicama oko zna suziti nakon kihanja, ili kad je vrijeme za korekciju kutnjaka.
ja bi na tvom mjestu zecu kod veterinara pregledao zadnje zube, a ne samo prednje. i zatrazio misljenje drugog veterinara ako je moguce, jer mi ce cini da tvoj veterinar pokusava izlijeciti posljedicu a ne uzrok. mozda nisam u pravu, ali tako ja gledam na te stvari.
captkirk je napisao/la:Da, bili smo kod dr. Ofnera. Flipi je korekciju zubiju imao točno prije dvije godine. Koliko mi je poznato, potrebno je uspavljivanje! Koliko rizika ide s tim? Uglavnom, nešto trebamo poduzeti jer ovo ne prestaje, a posebno je intezivno zadnjih nekoliko dana. Ponavljam da nema viditi ni crvenila ni gnoja, samo čista suza koja kvasi krzno oko oka!
Natrag na Zdravstvene rasprave
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.