Zeko_Jurica je napisao/la:ja i moj debeli zec je napisao/la:...
uostalom sta se upala pluca ne dobiva od virusa ili bakterije? isto kao i prehlada? ne mozes dobiti upalu pluca jer je vani bilo hladno...vece su sanse da ces ju dobiti ako si se smrznuo vani jer ti je od hladnoce pao imunitet i onda ako dodes u kontakt sa virusom ili bakterijom organizam ce se sam teze boriti protiv toga...ali ne mozes dobiti upalu pluca od toga sto ti je bilo hladno...tako je bar kod ljudi koliko ja znam...
ista je stvar i sa onim da ne izlazis sa svjeze opranom ili neosusenom kosom van jer ces dobit upalu mozga...ili bez sala upala grla, goli bubrezi upala bubrega, gola prsa upala pluca bla bla sve su to gluposti...
Btw. ako goli bubrezi ne znače upalu bubrega, da li mogu šetati po vani u kratkom kaputiću golih bubrega, bez da to ostavi posljedice na bubrege? Ili sjediti vani na hladnoj klupici, bez da to zasmeta moj mjehur? Nemam veze s medicinom, ali nam iskustvo ipak govori da to nisu baš gluposti. Inače bi svi mogli sada u kratkim rukavima izaći u šetnju, bez ikakvoga utjecaja na naše zdravlje - nije mi baš jasno?
naravno da ne, oslabit ces si imunitet prvenstveno a nakon toga ces promrznuti i nakon toga se mozes smrznuti...ali ako si vani u kratkim rukavima pol sata vrlo vjerovatno ti nece biti nista osim sto ce ti trebat jos sat vremena doma da se zgrijes...to naravno ovisi od osobe do osobe, ja sam recimo osoba sa jako losim imunitetom i kronicnim bolestima tako da za mene moze bit lose definitivno, ali za nekog normalnog nije nista strasno...
isto tako ovisi i od zeca do zeca...koliko sam ja skuzila po postovima...
edit: i mozes setati vani u kratkom kaputicu golih bubrega bez da to ostavi posljedice na bubrege (to sam i ja nedavno saznala) i od sjedenja na hladnom ces prije dobit hemeroide nego upalu mjehura...iskustvo ti govori ono sto ti zelis...to je kao kad zuris negdje i onda ti se cini da se sve urotilo protiv tebe, a kad krenes prerano onda ti se cini da si nekako prebrzo dosao...isto tako kad dobijes upalu mjehura prvo sto ces se sjetiti je kako si sjedio/sjedila na hladnom, a kad si zdrav ne pomisljas koliko si puta u tom tjednu sjela na hladno...
Lilo je napisao/la:ja i moj debeli zec je napisao/la:znam vec unaprijed da ce se sada na mene obrusiti milijun starih i mudrih clanova i milijun novih i nadobudnih s time da zapravo zelim samo sebe razveseliti, da ne volim svog kunica i da mi nije stalo i ako vas to veseli slobodno. smatram da svatko od nas ima pravo na svoje misljenje i svoje stavove i lijepo sam zamolila da mi netko logikom objasni da sam u krivu i ako se to dogodi ja cu priznati svoju pogresku i poslusati savjet, ali u suprotnom necu biti jedna od onih koja slijepo prati sve ostale zato sto se boji osude...
kužim da se ovdje vodi rasprava al ne kužim o ćemu ovaj dio posta govori...?ne vidim da te itko napada,ni stariji ni mlađi ćlan,a nevidim ni da te itko za išta osuđuje....

napisala sam da znam vec UNAPRIJED, dakle nitko me nije jos napao, ali to je ono sto inace radite kad se netko ne slaze s vasim misljenjem...to je recimo nesto sto mi se ne svida na ovom forumu iako mene jos nitko nikada nije napao, primjetila sam da se to jako cesto dogada novim clanovima koji dodu sa pitanjima, glupa ili ne pitanja opet nije razlog za burne reakcije...mislim da su te reakcije svima ocite i dobro poznate, samo sto se nitko ne usudi nista reci...naravno nije rijec o svim clanovima, ali zna se koji burno reagiraju...
Jura je napisao/la:i ja umirem od želje da malog vraga pustim na snijeg, ali frka me. Osjetljivo je to stvorenjce. Jedan dan mu je u spavaoni zaštekalo grijanje i temperatura je pala za deset stupnjeva. Mali je dva dana kihal ko lud.
Bilo bi ga gušt gledati u snijegu, ali ne fala. Možda ga pustim na par minuta kad zatopli i počne se topiti snijeg. Da ga sad izvedem van, to je razlika u temperaturi više od 30 stupnjeva, pa to je i za mene šok, a di neće njemu biti!?
dobro kod nas nije tolika razlika u temperaturi...tocnije razlika dns je bila kojih 15 stupnjeva...bas na razliku od 30 ga ne bi furala...ne mislim ni na 15...
dHarma je napisao/la:Prosto ja ne bih preuzela taj rizik da zbog 2o minuta njegove igre na snegu posle mora da prima injekcije svaki dan..
Pre svega znam svog zeca i znam da reaguje na promene temperature.. Znalo je da se desi da kad idemo kod veta i napolju je hladnije (bez snega) i da pored toga sto na sebi ima prslucic i sto je transporter prekriven + idemo kolima njemu nosic krene da curi..
Isto tako skoro smo bili u selu gde je temperatura u kuci malo manja od one na koju je navikao isto je krenuo nosic da mu curi i da kine tu i tamo, da ne spominjem da je krenuo da se linja posle toga kao nenormalan.
Nekako mi je draze da znam da je njemu ovako lepo i da ga ucinim srecnim u kuci nego da ga pustim napolje i tako rizikujem da se razboli.. Opet kazem 2o minuta srece u odnosu na 15 dana (ako ne i vise) antibiotika i svih mogucih komplikacija koje idu uz to nisu vredne rizika!
nece ih primati do kraja zivota...kao sto sam rekla ako se razboli osjecat cu se uzasno, rijesit cemo to i nece vise ici na snijeg...ali moje mi iskustvo sa prijasnijim kunicem govori da se to nece dogoditi...a Biggie ima i puno vise krzna po trbuhu i guzi od Debelog...