Dnevni menü za kunića

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Dnevni menü za kunića

PostPostao/la proserpine » uto vel 19, 2013 10:56 am

Da li je dovoljno kuniću davati osim suhe hrane i sijena, mozda 4 puta sedmicno malo mrkve i jabuke. Ja bih da svom Baniju prosirim meni, ali nikako ne znam sta da mu dajem osim mrkve, koje povrce?
Prije sam imala obicaj da mu dajem persun i celer, ali zadnji put je imao probavnih tegoba i ne znam da li je zbog toga, pa sada izbjegavam (pisala sam u zdravstvenim raspravama).
S obzirom da ne treba davati mnogo mrkve, ponekad ga ostavim par dana samo na sijenu i suhoj hrani, ali nekako mi zao bude, sve mislim da je gladan :sad:
Imam suhe metvice, koprive i maticnjaka i to mu isto dajem s vremena na vrijeme, pa me interesuje da li bi smetalo kada bi mu svaki dan davala po malo toga?
Imam takodjer i susene hajducke trave, pa smije li se to davati suho ili samo svjeze?
I da, odavno me interesuje da li smiju jesti biljku tzv. konjogriz, jer je ljeti ima u izobilju... evo slika:

http://www.val-znanje.com/images/storie ... dopija.jpg

Kako bi ustvari izgledao idealni dnevni meni za kunica? :wub: :zeko2:
proserpine
Zečić
Zečić

Re: Dnevni menü za kunića

PostPostao/la Jura » uto vel 19, 2013 11:51 am

Hef dobije:

- doručak: žlica suhe hrane cuni rebalans / cuni fit (prije je jeo cuni pro, ali više ga nema)
- sijeno: .....
- poslijepodne: list crvenog radića, kolutić-dva mrkve, malo celera, peršina i sl. Kad je sezona dobije svježi list mrkve, celera i sl. Sad je zima ,pa stalno imamo posijanu pšenicu koju s guštom pomlati. Kad nije zima, puštam ga u vrt, pa tamo pase list jagode, travu, maslačak.
- sijeno: ......
- ponekad dobije kolutić banane ili jabuke
- večera: žlica suhe hrane cuni rebalans / cuni fit

ja mu dajem svakodnevno malo svježe hrane i nastojim da to bude raznovrsno i uvijek više različitog povrća. ...po malo od svega.
Čim se pokaže da gubi interes za sijeno ili ga pojede manje, ukidam mu sve redom dok ne smaže svo sijeno.

Do sad nije bilo problema izuzev jednog manjeg začepa uzrokovanog linjanjem.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » uto vel 19, 2013 12:46 pm

Imas cijeli popis povrca i bilja koje je dopusteno davati u "Prehrani" pa pogledaj pa probaj nesto od toga,sve ti pise.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » uto vel 19, 2013 14:14 pm

Jura je napisao/la:Hef dobije:

- doručak: žlica suhe hrane cuni rebalans / cuni fit (prije je jeo cuni pro, ali više ga nema)
- poslijepodne: list crvenog radića, kolutić-dva mrkve, malo celera, peršina i sl. Kad je sezona dobije svježi list mrkve, celera i sl. Sad je zima ,pa stalno imamo posijanu pšenicu koju s guštom pomlati. Kad nije zima, puštam ga u vrt, pa tamo pase list jagode, travu, maslačak.

ja mu dajem svakodnevno malo svježe hrane i nastojim da to bude raznovrsno i uvijek više različitog povrća. ...po malo od svega.
Čim se pokaže da gubi interes za sijeno ili ga pojede manje, ukidam mu sve redom dok ne smaže svo sijeno.

Identično! S tim da moja bananu dobije mali komadić svako jutro, i poneku brusnicu navečer, a imam i osušenog lista maslačka, pa joj ubacim.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la proserpine » sri vel 20, 2013 21:06 pm

Hvala na odgovorima :blush: :zeko1:
proserpine
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zečica Miffy » sri vel 20, 2013 21:38 pm

Miffy je još mala, pa papa šačicu suhe hrane za doručak i večeru, a preko dana ima sijena koliko hoće :D
Tu i tamo dobije mali bombončić, ali ne svaki dan. Zanima me smijem li joj davati one "grančice" sa sjemenkama da gricka ili da još pričekamo s time?!
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri vel 20, 2013 22:13 pm

a te "grancice sa sjemenkama" su ti junk food..i ne preporucuju se uopce davati
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zečica Miffy » sri vel 20, 2013 22:27 pm

Znači osuđena je na dva obroka i sijeno do daljnjega :hm:
Ima li jos nesto sto joj mogu ponuditi?!
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet vel 21, 2013 1:12 am

Zakaj osudjena? a sta joj fali? pa sijeno im mora ionako biti osnovna hrana...ako su drugi zecevi izdrzali,i ona ce :wink: ...slatkisi se ne prepocuruju ni odraslim zecevima,ni ti drops bomboni,vise stete nego koristi organizmu,sami umjetni secer i dodaci pitaj boga kakvi.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zečica Miffy » čet vel 21, 2013 12:51 pm

Nemam pojma...ja bih joj sad već uvela malo raznovrsniju prehranu :wub: bojim se da joj je ovo dosadno za jesti :P no, to je samo moje mišljenje, njoj sigurno ništa ne fali :zeko3:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la malisa.simba » čet vel 21, 2013 13:07 pm

možeš joj dati i koju sušenu grančicu za grickanje, ako je imaš di ubrati :)
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zečica Miffy » čet vel 21, 2013 13:12 pm

To već papamo :D kupila sam u Pet centru, dok ne nađem provjereno stablo i ne posušim grančice :happy:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lilo » sub vel 23, 2013 16:52 pm

konjogriz smije...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Anby » sub vel 23, 2013 19:13 pm

Jura je napisao/la:Hef dobije:

uvik me fascinira razlika menija malog i velikog zeke... kad ovo gledam tvoje, mislim se kako bi se moja Andja osusila da samo ovo pojede ;D ;D

(da me ne bi netko krivo shvatio, kad kazem mali i veliki zeko, ne mislim na zeku od 2-3 mjeseca i onoga od godinu dana, nego na razlici u vrsti, moja Andja je veliki zeko i ima 5 ipo kila :D )

upravo tamani zobene pahuljice, koje sam joj nedavno uvela u prehranu i by the way, vitaminka joj je sada super od njih... pa eto, za one koji ne znaju, zobene pahuljice mozete davati i zekanu, naravno ne pretjerivati... (zobene pahuljice koje i mi ljudovi jedemo za dorucak)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » sub vel 23, 2013 21:05 pm

E super da znam da moze to i zveko da ruca :D
markiza
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.