Postao/la Lionesse » sub tra 05, 2014 17:05 pm
Pozdrav,
kunic mi je bio nesto bolestan, izgledalo je kao prehlada (curio mu je nos i kihao je), pa smo isli kod veterinara, on mu je dao inekciju i enroxil tablete od 15 mg, i to mu trebam davati 10 dana. (još 2 dana mu dajem). Na forumu su mi savjetovali da mu uz to dajem i linex, ali sam to počela davati tek od npr 5.dana davanja tableta jer sam to tek tada vidjela. Znači, tabletu izmrvim i pomiješam s malo malt paste ujutro, onda nakon 5-6 sati dajem pola kapsule linexa otopljenog u malo vode i dodam malo malt paste da ima neki okus (jer samo neće piti a ne znam što drugo). Naime, nije problem to da nema kuglica, jedan dan su bile smanjene ali sada to nije slučaj, ali su dosta crne boje i počeo je otkad mu se daju te tablete često ležati. puno češće nego prije, ne čini se bezvoljan, više kao stari ljudi npr, par min legne pa onda opet nešto radi, igra se itd. Ne leži zgrčen, nego onako s nogama iza leđa. Pa ne znam je li to nešto za što se trebam brinuti?
Usput, vidjela sam sada da se kunićima treba od 5.mjeseca na dalje davati malt pasta, ali ja sam ju počela davati i prije, ne često, npr 1x mjesečno i sada kada ima ovu terapiju.