AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

PostPostao/la kinez18 » pon ožu 19, 2012 11:04 am

Nisu njih dvojica ratoborni... Stipo je kao razigrano dijete... Kad vidi Uška sretan je i on ne pokazuje nikaku agresivu, on bi se igrao s njim i družio. Ali Uško se njega boji i kad mu ovaj priđe prelazi u ratoboran stav i čeka... Stipo nikad nije započeo borbu ili ga nećim izazvao ali zato uvijek i nadrapa. I kad mu dođe blizu kaveza, pokušava ga kroz žice "smazat".

Da se Stipo zna i hoće branit/pazit nebi se mi toliko brinuli al kad nije za borbu... Žao nam ga je...
kinez18
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon ožu 19, 2012 14:26 pm

a sto bi dobili time da je za borbu? 2 kunica koja se mlate dok jedan ne ubije ili kastrira drugog? njih treba obavezno odvojit i ne izazivat vraga pustanjem zajedno
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kinez18 » uto ožu 20, 2012 22:38 pm

Ajde nemoj se pravit pametan kad ne kuzis o cem pricam. Odakle ti da hocu borbene kunice. Nemoj sve shvacat doslovno sto pise. Nebrini se, moji kunici zive odvojeno, ne dolaze u kontakt jedan s drugim i zive bolje i sretnije od tebe. zato mi nemoj tu pisat gluposti jer sam u predhodnom tekstu objasnio sve.
btw, mogo bi Uška pustit na tebe.

Sve sto me zanima je, ne kako ih trenirat za borbu nego, kako unormalizirat Uška da više nema antipatiju i agresivnost prema Stipi.
Kako kunići nisu rođeni agresivni, onda postoji "lijek" tj rješenje za uška... a očito ovdje nema neko iskustva s tim osim s razvoji ih. a mi to ne želimo. Ima drugih foruma... Negdje cemo nešto saznat...
kinez18
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekili » uto ožu 20, 2012 23:21 pm

Suzivot dva kunica koji su nauceni na tucnjave nije nemoguce, no tesko je vratiti u normalu. Tesko u smislu da je potrebno raditi s njima i slazem se da je udomljavanje i razdvajanje uistinu zadnja opcija, tj nije opcija - s kunicima treba raditi!
Potrebno je raditi s njima svakodnevno, najbolje na nekom neutralnom podrucju, za njih novom - druga soba, nepoznata prostorija i sl. Minimalno vrijeme rada je 20 minuta dnevno, uvijek na neutralnom podrucju. Kada ne radis s njima moraju biti odvojeni, ako se tuku kada su skupa.
Svaki dan je potrebno koristiti druge situacije, preporuca se koristiti jednu relativno stresnu, kao sto je voznja autom kako bi ih to zblizilo i zavrsiti druzenje na "normalnom" podrucju, no uvijek za njih neutralnom, Na taj nacin ces osigurati kunicima da prijedu iz stresne situacije u normalnu bez da se tuku. Ukoliko se kunice odmah stavi na neutralno podrucje postoji mogucnost da ce zaboraviti da je ono uistinu za njih novo (da ce prevladati agresivnost) i postoji velika mogucnost da se pocnu odmah tuci.
Uvijek imaj bocu vode sa spricom kako bi prekinuo borbu, ukoliko do nje dode. Najbolje ih je zapravo pospricati prije nego dode doborbe (promatraj agresivni polozaj kunica prije nego sto se sprema na fajt).
Niti jedan od ovih prijedloga nece djelovati samostalno, nego u kombinaciji i nikada nece poceti djelovati odmah. Potrebno je biti uporan i raditi s kunicima svaki dan, najmanje 20 minuta.
Potrebno je poceti sa ekstremnim situacija i preci na manje ekstremne postupno, a sto vise radis s njima, napredak ce biti brzi.
Ukoliko zelis ubrzati napredak morat ces si osigirati veliki do vremena, kao npr tjedan dana neprestanog rada s njima u ekstremno neutralnim prostorima (druga kuca/stan).
Ukoliko je bilo koji od kunica stariji ili na neki nacin ugrozen potrebno je sa metodama ici lakse, kako bi se minimalizirao stres.

Preuzeto:
http://www.rabbit.org

Sretno..i javi napredak!:)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » sri ožu 21, 2012 19:16 pm

kinez18 je napisao/la: Da se Stipo zna i hoće branit/pazit nebi se mi toliko brinuli al kad nije za borbu...

super sto odmah napadas, a sam si napisao da se ne bi toliko brinuo da je i Stipo za borbu..i nigdje ne spominjes da su razdvojeni..s istospolnim kunicima nije se za igrat..nekim ljudima uspije postic da se ne tuku, a neki zavrse tako kao kunica korisnice bunnyema kojoj je druga kunica razrezala vrat..
evo buduci da ja "nemam pojma" pogledaj si ovdje
ars je napisao/la:
Evo kako se "slažu" dvije cure:

viewtopic.php?f=5&t=5472&p=153122#p153122

evo i dvije slikice, ako ti priča nije dovoljna:

http://img703.imageshack.us/img703/4228/dsc02124y.jpg

http://img153.imageshack.us/img153/3856/dsc02128oq.jpg

(vjerujem da se bunnyema ne bi ljutila što sam ovo stavila tu jer je i napisala cijeli taj post i stavila slike upravo zato da ljudi vide što se može dogoditi)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kinez18 » sri ožu 21, 2012 20:15 pm

Zahvaljujem "Zekili". Pokušat ćemo sve i necemo odustati...
A sto se tice komentara od "Altana" gle nema teorijske sanse da cemo dopustiti da se pokolju. U biti kad su zajedno uvijek netko nadzire njihovo ponasanje. Ovo sto nam se dogodilo (da je Usko ugrizao jako Stipu) to je bio trenutak nepaznje, tj.vrata su nam slucajno ostala otvorena....
<javimo Vam se kad rijesimo situaciju...Pozdrav
kinez18
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri ožu 21, 2012 20:34 pm

nisam ni rekla da cete dopustit da se pokolju..pokazala sam samo do kojih razmjera to moze ici tako da nisam sigurna da bih pokusavala ovo sto zekili preporucuje..to je naravno na vama..jedino sto smatram da nije bilo potrebe biti bezobrazan
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pet svi 11, 2012 12:48 pm

Cao opet ja sa pitanjima :nowink: Moj zeko nije agresivan ali sam primetila da akd hocu da ga pomazim ispod njuskice tamo gde mu je najlpese krzno sa donje strane on hce da me ugrize? :lud: inace obozava da se mazi i svuda mogu da ga diram ali tu neda jel zna mozda neko zbog cega? i jel to uobicajeno ili to samo moj zeko nevoli? :ljut:
Pozdrav svima :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » pet svi 11, 2012 13:17 pm

zeke ispod brade imaju zlijezde za obljezavanje i niti jedan zeko neda da se tu dira, nemoj vise ni pokusavati :nowink:
osim brade, mnogi ne vole da im se dira trbuh i zadnje sape...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pet svi 11, 2012 23:46 pm

Hvala na objasnjenju ;D necu ga vise maziti tuda al , istina, tu mu je najlepse krzno i mnogo je mekano :D inace za stomak nisam primetila da ne voli jer ja kad ga uzimam u ruke ja ga jednom rukom drzim za stomacic a drugom za guzu i nije se nikad bunio i kad ga mazim po stomaku nije se ljutio ali svakako ga necu ni tu dirati vise da ga ne uvredim :) Pozdravi od zeka i mene :zeko3: :zeko7:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » pet svi 11, 2012 23:59 pm

Fiffy je napisao/la:zeke ispod brade imaju zlijezde za obljezavanje i niti jedan zeko neda da se tu dira, nemoj vise ni pokusavati :nowink:

nije to bas kod svih tacno ;D
Spajkoslav obozava da ga neko mazi tu :)
prosto su svi razliciti neko vole neki ne..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » sub svi 12, 2012 1:10 am

Mislim da te pokusao "ugrist" zato sto si mu dodirnula brkove, to ih poremeti pa reagiraju refleksno :D Vole se oni maziti, ja mogu svoje maziti bilo gdje dok leze, pa i ispod brade, nebune se...samo nemoj direkt ici rukom na to mjesto, kreni sa mazenjem iza uha, pa na obraze, pa ispod brade,

sto dalje od brkova :D

tako ja pregledavam andji mjesto na kojem je bio apces, al kad joj nehotice dirnem brkove, sva se strese :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » uto svi 15, 2012 12:32 pm

Hvala :zekohopc: pokusacu, pa cu javiti jel imam prst za kucanje ili nemam ako mi ga zeko odgrize :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » čet srp 12, 2012 10:17 am

Evo opet ja sa pitanjima :P U gostima su mi na duze sestra,zet i sestric, oni obozavaju mog zeku i maze ga i ljube cak je i zeko uzvracao poljupcima mojoj sestri, al jutros kad ga je nosila iz kaveza do dnevne sobe imala je na sebi moj bademantil i on je ugrizao kroz njega za ruku. Srecom pa je njega obukla, jer verovatno kaze da bi je bolelo da je imala samo tanku majicu , posto je bas jako ugrizao. Ne znam sta je u pitanju? Davala mu je bananu al nije hteo da je jede, mada u poslenje vreme je slabije jede.Pustila ga je u dvoriste i on je veseo napolju i igra se. I sad ne znam zasto je gricnuo? Sta vi mislite? Da li je moguce da mu smetaju sto su tu vec neko vreme? Ili mozda zato sto je imala moju stvar na sebi pa je zbog toga ugrizao ili se mozda u njenim rukama dok se nosi ne oseca sigurno kao kod mene pa je mozda opomenuo da ga spusti ili sta vec moze da bude u pitanju? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zec Vice » čet srp 12, 2012 10:33 am

vrlo vjerovatno ga je kao , "na prepad" uhvatila i ponijela pa je zato ugrizao. nema veze sto je ona obukla nesto tvoje.a to sto nije htio jest je normalno jer ako ga je vec naljutila i prepala nece jesti dok ne dodje k sebi.. barem tako moj vice.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan