Rascesljavanje kunica

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Rascesljavanje kunica

PostPostao/la altan » uto vel 01, 2011 21:09 pm

Mislim da je prerano mjesec dana nakon sto si odvojio mlade opet parit kunicu..bilo bi dobro kada bi ti se javila Lilo ili Renata..ili ti njima..jer se one bave uzgoje pa bi ti mogle pomoc s tim..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » uto vel 01, 2011 21:19 pm

altan je napisao/la:Mislim da je prerano mjesec dana nakon sto si odvojio mlade opet parit kunicu..bilo bi dobro kada bi ti se javila Lilo ili Renata..ili ti njima..jer se one bave uzgoje pa bi ti mogle pomoc s tim..

knedla je napisao/la:Sto se tice hiperprodukcije sa tim nemam problema zecevi se ne odvajaju od majke dok se ne rasprodaju svi a to pocinje tek sa 3 meseca ako ostaju duze onda ih sa 5 meseci odvajam i tek posle mesec dana kako sam odvojio mlade parim ponovo zecicu mislim da je to dovoljan period da se zenka oporavi ako nije slobodno me ispravite.

Koliko sam ga shvatila on misli na 3-5 meseci od okota a oni prestaju da doje sa 2 meseca. Naravno da je premalo mesec dana od trenutka kada prestanu da sisaju, ali je i previse da ostanu sa mamom skoro 5 meseci i zenske i muske bebe zajedno jer ce sigurno doci do medjusobnog parenja.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la knedla » sri vel 02, 2011 11:02 am

Bio sam kod veterinara rekli su da nije nista ozbiljno i da nemogu da krenu sa nikakvom terapijom posto su zecice skotne ako se nastavi kasljucanje posle okota da onda se javim moguce je da su navukle neku prehladu ili da je zbog promene stanista ako su drzane napolju a ja ih uneo sad u zagrejani prostor pa dok se malo ne naviknu ili zbog premale vlaznosti vazduha.
knedla
Kunić
Kunić

PostPostao/la knedla » sri vel 02, 2011 12:06 pm

Nece oni ostati 5 meseci sam mamo a pogotovo ne zajedno muzski i zenski nego nece ici na prodaju minimum pre 3 meseca ja njih odvajam cim prestanu da sisaju bas zbog tog parenja
knedla
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri vel 02, 2011 17:20 pm

Spolno zreli postaju sa oko 100 dana starosti, veće pasmine nešto kasnije, tako da je prerano odvojiti ih čim prestanu sisati od mame.
Maleni MORAJU ostati s mamom do 8 tjedana starosti, tako je čak i zakonski propisano. Ranije odvajanje od mame im je direktni udarac na imunitet, a time naravno i na njihovoo zdravlje ubuduće.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la upsy » čet ožu 31, 2011 14:39 pm

Priča je...WoW...Đizs... :omg:
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la kolektivDUB » uto lip 07, 2011 22:22 pm

pozdrav! nadam se da cete mi moc pomoc ! naime, rijec je o rascesljavanju dlake jel. ili u mom slucaju, malo drasticniji potez.
dobila sam angora zekana, dugodlakog, i nakon kaj sam ga pregledala, vidjela sam da mu je kompletna dlaka po trbuhu i oko
spolovila zapetljana. ne moguce za rascesljat . oko vrata sam mu uspjela nekak skinut taj ogromni dred. e sad me zanima ovo ostalo: kak da mu to rjesim?
ne znam kolko je dobro za njega da mu kompletno s mašinicom sve skinem, il na koji drugi nacin, il da ga odvedem negdje u specijalizirani salon da mu to
oni rjese ( a ne znam di ima tog u zgu ) ??? muka mi je malecku gledat kak pati :sad:
hvala vam unaprijed
kolektivDUB
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri lip 08, 2011 0:08 am

Probaj odrezat skarama..mozda bi ti neki iskusni clan foruma mogao pomoc i osisat zeku
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » sri lip 08, 2011 9:03 am

Ako si u blizini centra Zagreba ili ti nije problem doći do Amazone u Imp.galeriji, donesi zeku u subotu (između 16 i 18 sati) tamo pa ću ti ga ja srediti.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kolektivDUB » sub lip 11, 2011 19:15 pm

zekan je u ponovno u svom okruzenju, fino nagrađena jer je bila hrabra, koprcava ali hrabra :)
ne znam renata kak da ti se dovoljno zahvalim, zeko i ja sretni jako jako i čelavi i zdravi i saljemo
ti ogromne ogromne puse :zeko3: :zeko3:
kolektivDUB
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan