Inkontinencija

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Inkontinencija

PostPostao/la lili.l » sub sij 30, 2016 10:07 am

Pozdrav svima,

Molila bih vas savjet u svezi daljnjeg postupanja i liječenja, moj Zeko ima blizu 9 godina i zadnja 2 mjeseca ima potpunu inkontitenciju, urinarnu i fekalnu. Potpuna inkontitencija se razvila naglo,kroz zadnja dva mjeseca, a prije toga je bio potpuno zdrav. Također mu je kroz ova zadnja dva mjeseca jedan testis atrofirao. Probleme u ponašanju nije nikad imao do prije par tjedana,kada se ponašao malo zbunjeno i par puta bi se zatrčao,kao da želi pobjeći od samog sebe. I istezao bi se kao da ga boli trbuscic.Tilt glave nije imao. Apetita ima, nije prestao jesti iako je tada, kad mu je bilo najgore, jeo puno manje. Uglavnom, veterinar je preporucio antibiotik i Panacur 10 dana. Cijelu kuru smo završili prije 2 dana,inkontinencija je tu, nimalo promijenjena. Što se tiče drugih simptoma, čini mi se da mu je bolje bilo dok je uzimao terapiju, ponašao se veselije i opustenije, manje je prckao oko guze. Kuglice su stalno tu,začepa nema, a ni proljeva,iako su mu kuglice malo vlažnije nego inače i ima više vitaminki. Molim vas savjet što da dalje činim, da li se treba nastaviti terapija Panacurom?
Avatar
lili.l
Zekonja
Zekonja
 
Postovi: 300
Pridružen/a: pon pro 21, 2009 1:31 am
Lokacija: Dubrovnik

Re: Inkontinencija

PostPostao/la lili.l » pon vel 01, 2016 21:16 pm

Itko?
Da li mogu ponoviti liječenje Panacurom u trajanju od 10 dana opet ako se pojave neki od simptoma?
Avatar
lili.l
Zekonja
Zekonja
 
Postovi: 300
Pridružen/a: pon pro 21, 2009 1:31 am
Lokacija: Dubrovnik

Re: Inkontinencija

PostPostao/la markiza » pet vel 05, 2016 22:49 pm

Jel si pitala na fejsu na stranici udruge?
Avatar
markiza
Super Zek
Super Zek
 
Postovi: 2160
Pridružen/a: uto tra 24, 2012 8:59 am
Lokacija: Pancevo / Helsinki

Re: Inkontinencija

PostPostao/la zekica_poopy » uto vel 09, 2016 13:38 pm

Pozdrav lili.l, mi imamo sličnu situaciju, samo sto smatram da je to jednostavno do godina. Moja zekica ce uskoro 10 godina i zadnjih godinu dana se jednostavno vidi da je vec "bakica". Kretnje joj nisu vise toliko sigurne, dosta je labava na nogama, puno vise spava (i hrce :rolleyes:), ali i dalje ima apetita i razara kutije u slobodno vrijeme najcesce u gluho doba noci. Mi smo jednostavno se pomirili s time, ona je tako i tako 99% vremena u svom ogradjenom prostoru (jako rijetko zeli prosetati po ostatku stana) gdje po cijeloj duzini imamo linoleum koji je lako odrzavati. Ima dana kada sve uspije zavrsiti u wc-u, a ima dana kada ne znam odakle toliko tekucine u njoj.

S obzirom da imamo dosta iskustva sa otkazivanjem bubrega kod drugog kunica te problemom sa kalcijem u mokraci, ono sto znam i sto smo sigurni da nije nikakva upala. Kod nas se radi o bistroj mokraci, nema taloga i zec ne pokazuje nikakve simptome boli. Jednostavno ju prevari. S obzirom da ste vec bili na terapiji antibioticima, ja ne bih osobno preporucila da idete opet jer u tim godinama je bitno ne narusiti crijevnu floru. Za bilo kakve agresivnije terapije takodjer ne bih preporucila, ali ako imate dilemu probajte jos jos jednom posjetiti veterinara (makar bih i ja to svela na minimum u poznim godinama).
Avatar
zekica_poopy
Moderator
Moderator
 
Postovi: 5663
Pridružen/a: pet lis 12, 2007 20:24 pm
Lokacija: Zagreb



Natrag na Zdravstvene rasprave




Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.


HR (CRO) by Ančica Sečan