Je li moguce da se kupi pokvarena pojilica? Jucer smo zeki kupili novu, oprali je, napunili i stavili, veca je od prijasnje i u nju stane 3dcl vode.. i nesto malo je pio, jako jako malo i danas opet ista kolicina vode unutra i kad sam probala da vidim dal ide sta vode iz nje nije nista islo.. a okrecem onu lopticu i nista.. pa sam malo promuckala i onda je islo.. dok sam muckala Rucak je skocio ko lud na mene i na tu pojilicu i poceo piti.. i svakih par sekundi sam ju morala ponovno promuckati.. precudno.. stavili smo mu staru natrag dok ne skuzimo u cemu je problem.. ova nova je kao bolja, kvalitetnija i veca.. no nije mi jasno kako se to moglo dogoditi.. siroti je popio decilitar i po samo tako.. jadan, bas mi ga je zao sta je bio zedan..
a meni je zao njega.. dobio je super pojilicu koju posto je ne mozemo vratiti smo rastavili i ne brtvi dobro.. i sada nam je zao jer je stvarno igledala kao bolje i bila je skuplja od obicne.. htjeli smo mu najbolje i na kraju je ispalo da ili ne curi nista ili pak propusta skroz da je cijeli kavez mokar.. zao mi je sta je tih 4 sati bio na muci sa losom pojilicom.. sada ima staru i pije puno puno..
to se i meni dogodilo, uzela sam bila vecu i ljepsu jel, koja se moze onako staviti sastrane na kavez da nam ne visi unutra, ko stara, i nula bodova, napunim do vrha nis, pomkanem onu kuglicu nis, sad smo vratili staru pojilicu i pricvrstili je zicicom iz vana tako da ne visi po gajbici, i eto zeke sretne ja sretna, a nova stoji negdje skuplja prasinu
Probajte napuniti pojilicu ne punu,nego samo da ima dva ili tri prsta vode dok se navikne jer kad ima manje vode u novim pojilicama bolje piju.mi smo imali isti problem i tako smo ga riješili.ako i tako ne bude išlo onda s pojilicom u smeće...
Nama je problem sa pojilicam rešen tako što ne kupujemo više pojilice sa kuglicom. Bolje su se pokazale one sa tacnom, kao za veće ptice. http://www.happydog.rs/proizvod/params/2809 Ne kaplje, ne curi... lepo piju... i ne zveči kuglica
Mene je uvek brinulo da li tako progutaju i dosta vazduha. Par puta se desilo da se zaglavi kuglica pa da duša ostane bez vode celu noć ili dan. Često sam primećivala kako Milutin pravi pauzu u pijenju vode... kao da mu se jezičak umori, a kada mu ponudim iz činije on se napije samo tako. Kada smo otišli u Bg po mladu, tj. Lilu, kuma Mala Mica nam je kao svadbeni poklon uz mnogo toga dala i jednu pojilicu na taj fazon... i pokazala se samo tako! Nemam nameru da menjam varijantu pojilice... sada ih je dvoje i baš uživaju da je koriste.
Ja nisam primetila dlake u pojilici, ni prašinu. Menjam vodu 2-3 puta dnevno... tako da je sve čisto i ok. I mene zanima na kom principu radi ta pojilica....
citajuci vase postove tek sam sad skontala, da mozda andja pije iz tobijeve pojilice zato sto njena nova mozda neradi kak treba tobijeva pojilica je skoro uvijek popijena a andjina i nije bas...hm...bas cu pratiti situaciju...