strah od transportera...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

strah od transportera...

PostPostao/la Sandrichka » sri kol 07, 2013 14:25 pm

hello ljudi... opet a gnjavim s pitanjima al nisam bas nasla odgovor po ostalm temama... :zeko2:
svojoj zeki sam kupila (odmah cim je dosla k meni) onaj transporter koji se otvara prema gore i svaki put je muka staviti je unutra... ne mogu je vise niti namamiti ni blizu a kamoli je uloviti da je stavim unutra... pobjegne cim vidi da sam ga izvadila ... kako joj pokazat da se tog ne treba bojati jer se svaki put trese ko siba na vjetru kad idemo nekud... :zeko10:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

Re: strah od transportera...

PostPostao/la vini » čet kol 08, 2013 7:22 am

Transporteri koje se otvaraja samo odzgo su jako nezgodni. Dobro je da imaju i bočna vrata.
Probaj joj u transporter staviti sijeno i neku poslasticu koju voli. Biti će joj lakše
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Sandrichka » čet kol 08, 2013 9:30 am

ma nema sanse namamit je ni blizu... nece uopce ni pomirisat hranu kad vidi trasporter, odma zbrise i ne mozes joj nista... :ljut:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » čet kol 08, 2013 17:17 pm

Probaj nabaviti transporter koji ima bočni ulaz.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » sub kol 10, 2013 12:35 pm

Ne pokazivati transporter sve dok je nemas cvrsto u rukama da je stavis unutra...mi imamo obican transporter sa vratima naprijed kao vecina i znam kako reagira kada ga vidi,nema sanse do nje nikakve....zato ju uzmem kao da cu je mazit u ruke dok se netko sa strane ne priblizi sa transporterom,znaci ne vidi ga...znam da sam vjerojatno izdajica u njenim ocima ali sto se mora,mora se...i samo se okrenem i hop,vec je unutra a ni nezna sto se zbilo.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » sub kol 10, 2013 23:14 pm

Ja mom zeki dan ili dva pred put stavim transporter u neki deo kuce kuda on cesto prolazi i stavim neku travkicu unutra. Posto je radoznalko on u nekom momentu udje sam unutra i pojede ono sto sam ostavila i posle opet za usput jos koji put svrati u transporter ali ja tu uopste ne reagujem, e kad treba da krenemo ja mu donesem transporter i ubacim na njegove oci neke hranice ako sam dotle ne udje unutra. Kad posegne za hranom i udje unutra ja ga zatvorim i to je to :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sandrichka » ned kol 11, 2013 14:18 pm

ovo sto se tice dizanja na ruke nema sanse jer se neda nosit i bojim se i da sebe ne ozljedi kad je izem dizat i da mene ne zdrapa cijelu... jedino mi je mirna u rukma kad smo bili ko veterinara kad sam je trebala pridrzt... :dry:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bijou » pet kol 16, 2013 13:23 pm

Ja isto kao sanjita, nema druge. Inače pruža otpor čim vidi transporter...bijeg ispod kreveta.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Jura » sub kol 17, 2013 10:15 am

ostavi transporter u prostoriji u kojoj boravi i stavi svako malo u njega poslastice. ..ono što najviše voli.
nemoj ga na silu stavljati u transporter. Kad ga zasvrbi poslastica, sam će početi ulaziti. Ja imam taj transporter koji se otvara prema gore i koristio sam ga samo jednom za posjet veterinaru. Čini mi se bolji od onih većih za mačke, jer se zec kod nošenja ili vožnje ne "tumba" i ne može se ozlijediti. Sad mu u transporteru stoji hrpa sijena i on ga doživljava kao nešto normalno. Ponekad ga čisto za trening zatvorim nutra na par minuta, ali uvijek uz neku poslasticu. Bolje da se nauči dok je zdrav nego kad bude bolestan da se još i transportera bolji.

Što se tiče dizanja, meni se čini da kod njih malo sile ne škodi. Oni se po default-u boje svega dok ne skuže da im je dobro. Moje se recimo ne da maziti nepoznatima, ali kad ga netko uzme maziti "na silu" za čast se izvrne i cvrkuće zubima. Naravno, ako poludi i mlati nogama nemoj ga držati. I koliko sam skužio, kod njih sve ide polako. ...jako polako
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Sandrichka » uto kol 20, 2013 8:43 am

a ocito nam nema druge nego trpat hranu unutra i molit boga da uopce priđe bliže i ponjusi :dry:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Laren » uto kol 20, 2013 13:04 pm

Posve se slažem s Jurom.
Prvi transporter koji smo i mi imali bio je onaj koji se otvarao od gore, no činilo mi se u posljednje vrijeme da mu je nekako usko i nisko pa smo uzeli novi, s bočnim vratašcima. U taj prvi transporter je na početku ulazio bez problema, ali kasnije ga je bilo teško držati jer je svom silom htio van. Potom smo uzeli ovaj praktičniji, i stoji mu uz kavez - sijena uvijek u njemu ima, koju brusnicu bacimo unutra i sam ulazi i izlazi dok trčka po sobi. Ponekad ga nakon što sam uđe zatvorim i odnesem u drugu sobu i tamo ga opet pustim. Neka mu je transporter vidljiv i neka ga sam istražuje, s vremenom će se valjda naviknuti na njega.
Laren
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sandrichka » uto kol 20, 2013 15:55 pm

to se tice velicine trsportera ovaj nam je jos cisto dota jer je jos mala (7 mj) i nije jos skroz narasla al i meni se cini da cu morat kasnije veci kupit :blush:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Laren » uto kol 20, 2013 20:47 pm

I mi smo prvu njegovu godinu koristili taj manji transporter, no sada vec 5 mjeseci imamo ovaj veci i zaista nismo imali problema kada bi morao uci u njega. Mislim da je i njemu lakse kad nije u necemu malom, ovdje zbilja ima prostora. No, svaki zekan je drugaciji, i cini mi se da je jedino sti je isto svima to da se mora ici u svemu polako i imati strpljenja. A ucinak onda ne izostane. :wink: Vjerujem da to mogu potvrditi svi ovdje koji duze uzivaju u drustvu zekana, ja se tek godinu i pol ucim svemu ovome :D
Laren
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sandrichka » sri kol 21, 2013 9:23 am

bas sam jucer transporter ostavila vani s brusnicom i grancicom od jabuke pa je malo njuskala okolo al nije bas pokazivala zainteresiranost da bi uzela bilo sta iz njega :zmirko: joj koji put imam osjecaj da je tak blentava i da nis ne kuzi a sve ono kaj ne smije, a bas joj je to najinteresantnije, to zna.. dnevna soba nam izgleda ko zecji brlog ograđena kartonima i tepih prekriven (kopa po tepihu).. zna kako da sruši sve kartone da bi se popela po ormaricima :dry:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Laren » sri kol 21, 2013 9:31 am

posve te razumije :D jednako je i kod nas. i mislim da oni dobro znaju neke stvari, ali ih nije briga. kao starice - čuju ono što žele čuti. primjerice, naš dobro zna gdje ide u wc, ali dok ga gledam i u istoj sam sobi s njim, skoči na dvosjed i direktno u kut, počne kopati i kao namjesti se piškiti, hoda unazad i diže repić. čim viknem - ne, gdje se piški? (znam da zvuči blesavo :rolleyes: ) on skoči dolje i ode u svoj wc. ne znam, možda i umišljam da razumiju, ali ovo pali kod nas. i ode u pravom smjeru.
a sa transporterom, samo strpljivo, dan se čini jako dug i kad vidiš da nema pomaka nekako splasne entuzijazam, ali kroz par dana bit će mu bliže, pa će njuškati, pa u jednom trenu i ući pa opet isto ponoviti i brzo će se nakon toga priviknuti. samo nemoj odustajati.
Laren
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan