optimalna temperatura

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

optimalna temperatura

PostPostao/la vida » ned stu 11, 2007 15:14 pm

Zanima me kolika je optimalna temperatura za držanje kunića u kući, neželim da mu je toplo a ni zimica?
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » ned stu 11, 2007 15:21 pm

optimalna temperatura prema knjigama 15-20 C
to prema jednoj, a u drugoj mi piše 16-21. :))
u biti neka normalna teperatura, da tebi nije prehladno a njima prevruće. svježeg zraka. i vodu na radijatore ne zaboraviti. :)
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la tina_sb21 » uto stu 13, 2007 12:36 pm

Meni moja stalno se podvlači pod radijator i tamo voli spavati.....čim otvorim malo prozor uvijek trći pod radijator........a radijator je prevruć....njemu oćito to ne smeta..... :D
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vida » pon pro 17, 2007 13:11 pm

u stanu mi je trenutačno nekih 18 kad nas nema a kad smo kući oko 21. vidim da njoj to očito ne smeta, probala sam joj uheke i malo su tople malo hladne a ona blaženo spava. čak sam joj stavila dekicu da legne na to ako joj je slučajno zima a ona cilja pločice.... bit će da joj je 18 ok.
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon pro 17, 2007 14:18 pm

Ma i kod nas je bila na 18-20 otprilike, tako da je i navikla na tu temperaturu.
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pon pro 17, 2007 15:14 pm

Kod nas je definitivno previše 25-26, tako da sumnjam da i to uzrokuje probleme sa vlažnom njuškom
Kad otvorimo prozor dođe ispod i diše, a opet spava kraj peći :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pon pro 17, 2007 15:49 pm

da covjek bi mislio da oni vole hladnije, a i moji su isto preko noci pod radijatorom :nowink: kod nas je oko 21 po danu mislim...ma bitno je da nisu velike varijacije ja sam ih ostavljala negdje do 15 u njihovoj sobici bez problema, al naravno onda nisam zahajcala stan na 25 :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto pro 18, 2007 2:26 am

Charlie je napisao/la:Kod nas je definitivno previše 25-26, tako da sumnjam da i to uzrokuje probleme sa vlažnom njuškom
Kad otvorimo prozor dođe ispod i diše, a opet spava kraj peći :D

Charlica, jel to simulacija ljetnih vrućina u stanu? :nowink:
Stavi barem neku vodu na radijator, da se zrak vlaži. Suha sluznica usta/nosa je podložnija virusima i bakterijama...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Re: optimalna temperatura

PostPostao/la warped » ned lis 17, 2010 14:24 pm

Kak je sve hladnije tak više nemam izbora nego uključiti grijalicu... Prvi put otkad imam zekanicu. :hm:

Čitala sam svugdje da im ne smije gajba biti kraj radijatora / grijalice, ali...

1. grijalica je električna, zidna, izgledom recimo na foru radijatora (da nebi mislili da je plinska peć ili tak nešta :D )
2. od gajbe je udaljena 30cm, s time da topli zrak iz nje ide prema gore
3. i inače ju samo povremeno uključim preko dana (kad mi postane hladno), pa ju isključim kad mi se zgrije soba
4. ako bi Csilli i bilo pretoplo, mogla bi se odmaknuti skoro 2m od nje, na drugi kraj gajbe (gajba 140 + spomenutih 30cm razmaka)

Mislite li da bi joj usprkos tome smetalo? Ovo nam je nekak najbolji raspored u sobi, pa ne bih htjela ništa mijenjati ako ne moram, ali smislit ću već nešta ako bi joj škodilo. :)

edit: mali ispravak- ne puše prema gore nego prema naprijed, a gajba je sa strane...
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mary » ned lis 17, 2010 16:13 pm

Ja imam one novije radijatore koji greju na gore (da se tako izrazim) zeka je oko 40-ak cm.udaljen od radijatora .
Za sada nisam primetila da se zali ... A greju vec dve nedelje . To je dnevna soba i prenatrpana je stvarima , a kavez je veliki i samo tu
moze da stoji ...
Nadam se da nece da mu smeta toplota , ja redovno otvaram prozor i trudim se da uvek bude cist vazduh ...
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » pon lis 18, 2010 22:48 pm

Moja Andja ako joj je zima, popne se na kauc i zavuce meni pod ruku ili pod deku ili se sakrije na uredsku mekanu stolicu u kutu i skupi se, a ako joj je vruce bjezi na balkon i legne na plocice ili na laminat u kut koliko je duga i siroka... tako da uvijek znam reagirat, a inace su mi vjecno balkonska vrata otvorena tek toliko da ona moze proci...ima uvijek svjezeg zraka i nema bas puno oscilacija u temperaturi vani i unutra...mislim da im je tako idealno kakva je god temperatura...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Cule » sri ruj 14, 2011 16:00 pm

Jos uvek nam traje ovo produzeno leto, ali ide i zima, pa sam htela nesto da pitam da bih imala vremena da se organizujem....

Cule sada ima veliki kavez koji sam iz dnevne prebacila u hodnik na spratu, jer je dnevna premalena..e sad, kad dodje zima, mi grejemo samo sprat u koji ne spada i hodnik u kom je kavez, a prizemlje (koje je spojeno sa hodnikom gde je kavez) se ne greje konstantno jer tu manje boravimo, radi stednje..inace ako bih grejala citavu kucu, ne bi mi plata zalegla samo za to..

E sad mene zanima da li u tom slucaju ipak moram nekako naci mesto za kavez u dnevnoj, jer se bojim da Culetu ne bude hladno u hodniku, a bice i oscilacija u temperaturi..malo ce se grejati, malo ne??
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vini » sri ruj 14, 2011 17:26 pm

Koja će biti temperatura u hodniku? to je važno. Ne smije biti velikh oscilacija. I ako će biti u hodniku, onda ga ne treba seliti da se postepeno navikava na temperaturu, kako bude padala.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cule » sri ruj 14, 2011 17:41 pm

Pa ne mogu ni ja predvideti kolika ce temepratura biti, zavisi od toga kakava nas zima ceka..ali ako zeki smetaju oscilacije temperature, onda ce biti bolje da napravim razmestaj u dnevnoj, tj da izbacim nesto od namestaja i ubacim kavez u dnevnu..on je navikao na drustvo i ne bih ga onda smela preko dana drzati u dnevnoj sa nama gde se greje na neku optimalnu temperaturu od oko 20 stepeni, a nocu ga drzati u hodniku koji se malo greje, malo ne greje??
Nemam duse drzati ga samo u hodniku, nema sanse...
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Marta » sri ruj 14, 2011 17:48 pm

odgovor se sam nametnuo :wink: ne bi izdržali zimu Cule i ti razdojeni ni 5 minuta, i ja te tu potpuno razumem i podržavam :)
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan