Eh ovako, odmah cu se ispričati na dugom tekstu. Jednostavno trebam malo potpore i recimo "druga mišljenja", ali i da mi se ukaze na greške ako ih je bilo.
Naime patuljastog sam kunića dobila po svojoj želji, nakon dugo razmišljanja i informiranja (najvise na ovoj stranici), prije 2 mjeseca. Kupljen je u pet shopu i rečeno mi je da ima 3 mjeseca. Sa zekom zaista nije bilo nikakvih problema, hranila sam ga sijenom i peletima, i sve je išlo super, sprijateljili smo se i brže nego sto sam mislila i duša mala i ja smo postali nerazdvojni

. Danas (tj jučer) oko 18 sati krenula sam ga izvaditi van iz kaveza(u kavezu je minimalno vremena, iako bih ja najradije da je stalno vani baja je u sekundi kad nisam gledala pregrizao punjac od mobitela pa vise od straha da se njemu nešto ne dogodi je tako), primijetila sam da nešto nije u redu. Krenula sam ga izvaditi i odmah mi se učinio nekako mlitav. Čim sam ga podigla vidjela sam da jadnicak nema snage mrdnuti i premrla sam odmah, svaka noga je bila na svoju stranu, ja podignem sapu ona padne. Krenula sam ga dozivati i sjela s njim na rukama a malac nije reagirao i počeo je sklapati oci!!! U narednih pet minuta smo bili u autu za Heinzelovu (najbliže je) i tamo je na hitnom prijemu uslijedio još veći šok:veterinar je rekao da je kronicno neuhranjen!!! Ostavili su ga tamo preko noći i rekli mi da dođem ujutro, ako preživi noć jer je strašno mrsav...ja stvarno ne mogu uopće shvatiti da se tako nešto dogodilo jer sam ga hranila redovno (samo peletima i sijenom, vise puta u danu, recimo po dvije sake peleta i sijena kroz dan hrpu, najčešće bih mu ostavila sijeno u vreći na podu pa da uzme koliko hoće), vode bi popio otprilike 2dL dnevno (jedna ona pojilica je bila dostatna) , i sve do jučer je bio normalan i sretan zec, barem se meni činilo tako, čak je bekrija prekjučer skočio na stol i igrao se normalno i mazio sa mnom i sve. Kuglice su normalne bile, a kod veterinara je izašlo par njih za koje je on rekao da izgledaju kao da je pelet prošao kroz njega? Sto bi to trebalo značiti?? Odmah kad sam primjetila da nešto nije u redu ponudila sam ga peletima i mislila da ih je pojeo, da bismo kod veterinara utvrdili da ih je samo zadržao u ustima i onda je uslijedilo vadenje komadica iz usta pincetom sto je meni bilo stresno koliko i njemu. Vet je rekao da su mu dali glukozu a da mu je krvna zila na sapici premala da bi kanilu stavio :( Jedino sto me koliko toliko utjesilo je da je bila i jedna studentica za koju se ispostavilo da također ima kunića i nije bila toliko kriticna kao vet, te me smirila koliko je mogla. Ja ne moram naglasavati da mi je to malo stvorenje užasno bitno i da mu nikad ne bih svjesno naudila, ako ikako jesam to je moje neznanje koje sam probala nadomjestiti svim mogućim izvorima, dotad nisam nikad zeca ni u ruci imala. Stvarno sam mu pružila sve sto sam mogla i ne znam kakve su mu šanse da izdrzi do sutra? Sutra ide na internu kod gde. Gabrijele xy, nisam zapamtila ne znam ni sad di mi je glava. Buni me to sto je sve bilo u najboljem redu zadnjih dana, a da je gladan sigurno ne bi trcao i osvajao nove vrhove? Ja neću moći sebi oprostiti ako taj malac ugine zbog moje nepaznje makar nenamjerne...ne znam, je li moguće da je nešto drugo? Umirem od straha da cu sutra otići u Heinzelovu i vratiti se sama :(