Razna pitanja i odgovori vezani za ishranu

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la Foxy » sri sij 14, 2009 13:31 pm

Puno hvala Poopy!

Onda krećemo na grančice kruške! :D
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ju-ju » čet sij 15, 2009 6:17 am

a mi smo jeli i lisce vinove loze :blush: i sve je bilo ok
i susili smo maslacak za kojim je naprosto lud pa smo ga imali do u kasnu jesen
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Foxy » sub sij 17, 2009 20:29 pm

Mi se strogo pridržavamo Zekinog jelovnika. :) Jednom je Medena završila kod veterinara i dan danas mi nije jasno što joj je bilo, a od tada vrlo ozbiljno shvaćam njihovu prehranu. Što piše da ne smiju, ne smiju, a i ono što smiju umjereno, bolje da i to ne jedu. Znam da zvuči strogo, ali s time nema šale, barem ne kod mene. A nema toga što oni ne bi probali.

A tako su osjetljivi.... A kad im nije dobro, ni meni nije dobro. :sad:
Od kada imam zeke peke postala sam pravi paničar...
Nakon dosta razmišljanja uvela sam u prehranu korabicu, ali rijetko i malo jer može napuhavati... Pušem i na hladno. Baš sam freak! :lud:
A za sve ono u što nisam sigurna postavit ću pitanje na ovom forumu...

U zadnje vrijeme sretno brste grančice kruške i sviđa im se! :)
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » sub ožu 07, 2009 8:49 am

koliko je drvo života opasno za njih.. imam ga na povišenom da ne mogu do njega, ali oni se popnu na jastuke od kauča i počupaju ga.. odmah ih ulovim, ali mi svakih par dana uspiju počupati komadić.. a cvijet nemam di drugdje staviti.. :ljut:
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Radoznalica » čet ožu 12, 2009 8:11 am

Mene zanimaju količine hrane, da sad ne tražim po svim temama. Naime, sada smo joj poceli davati Cuni Indoor - ujutro šaku i pol i navecer saku i pol + sijena neograniceno. Je li ta hrana OK za kunice koji borave iskljucivo u kuci (ali izvan kaveza mnogo vremena) ili je neka druga bolja?

I, drugo, zanima me u vezi povrca. Znam vec napamet onu listu dozvoljene hrane pa me zanima na kojem povrcu je bas naglasak da bi trebalo biti ukljuceno u svakodnevnu prehranu i opcenito mozete li mi reci koliko toga kolicinski treba dati na dan?

Npr odlucim joj u jednom danu (kad se vec navikne na sve, znam da treba uvoditi jednu po jednu postepeno) dati persin+lisce, malo brokule i malo celera - koliko sve skupa treba toga biti - 3 kolutica, 5, 10...? I je li bolje jedan dan dati jedno povrce, drugi drugi itd ili se moze mijesati?

Eto, te kolicine su mi zbunjujuce. :lud:
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Radoznalica » čet ožu 12, 2009 8:17 am

E da, a kada operem neko od povrca i dobro osusim, misli li se pod "dobro osuseno" na to da se dobro obrise krpom ili da stoji, recimo, cijeli dan kako bi se biljka opcenito isusila, kao sto se isuse jabuka ili mrkva kad stoje?
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kunić Leopold » čet ožu 12, 2009 12:52 pm

Radoznalica je napisao/la:E da, a kada operem neko od povrca i dobro osusim, misli li se pod "dobro osuseno" na to da se dobro obrise krpom ili da stoji, recimo, cijeli dan kako bi se biljka opcenito isusila, kao sto se isuse jabuka ili mrkva kad stoje?

E ovo i mene zanima :dragonn-ccc-e:
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » čet ožu 12, 2009 13:01 pm

dobro krpom osusiti :)

jer ako ostavis ovako da se cijeli dan "posusi" onda ce uvenut, bitno je da im ne dajes nista mokroga
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Tupko » uto tra 07, 2009 21:59 pm

ne znam kud da ovo stavim pa pitam tu,možda je glupo pitanje, uglavnom moja mala štetočina jede Cuni Junior, ali uvijek ostavi one smeđe štapiće. a pročitala sam da im nebi trebalo stavljati novu hranu dok ne pojedu i to pošto je to najzdravije u toj hrani. ali, Tupkica prevrne zdjelicu kad ostanu samo štapići i onda demolira kavez, sve pobaca i pomiješa te štapiće sa svim i svačim šta ima u kavezu, uključujući i s kuglicama :rolleyes: i nema šanse da ih pojede. inače jede puno sijena, grančice, pije vode, sve je super i za pet, normalno piški i kaki pa me zanima dal joj šteti to što ne jede te štapiće? ne znam kak da ju natjeram da to pojede, ona je jedan jako razmažen i svojeglav zec :rolleyes:
Tupko
Zečić
Zečić

PostPostao/la jolanda » uto tra 07, 2009 22:02 pm

mozhda da probash da kupish onu posudicu shto se kachi za kavez?
ja sam kod moje zechice imala problem sa tim da je kakila kad je bila mala u posudicu pa sam kupila tu shto se kachi i super je :)
a mislim da ce i tebi biti poshto nece moci to da demolira ;D
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » uto tra 07, 2009 22:06 pm

Ili neku tesku keramicku koju nemoze prevrtat i bacat. Pazi da je dovoljno visoka da nemoze lako izbacit van.

Cudno mi je kako moja bas te male smede/crne obozava :)
Moja ostavi onaj presani grah samo i to ne pojede ni da joj ostavim 5 dana. Radije ide sijeno jest
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Tupko » uto tra 07, 2009 22:15 pm

probat ću s tim zdjelicama. ali sumnjam da će princeza to jest, očito je neka fina guza!! :kuki:
Tupko
Zečić
Zečić

PostPostao/la Nikola_Iz_Splita » sri tra 08, 2009 8:27 am

meni takoder izbaci te male stapice a najvise pojede one najvece sarene kao krugove i stapice u zelenim i narancasto-crvenim bojama
........:).........
Nikola_Iz_Splita
Opomena

PostPostao/la anci » sri tra 08, 2009 8:54 am

kada bude prelazila sa junior na hranu za odrasle najbolje da pređe na cuni complete jer to je isto hrana u stapicima ali stapici nisu onako glatki nego su nekako kvrgavi
moja čupka nemoze smislit te glatke stapice a ovu cuni complete hranu obozava

a za sada dok je jos mala pokusaj sa tom zdjelicom sto se zakaci za kavez
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Nikola_Iz_Splita » čet tra 09, 2009 10:45 am

kupio sam neku posudu za hranu,plavu, kao ona za jaja uskrsnja samo veca i vise udubljena i to joj stoji u kutu,gdje obicno jede,a cijeli je kavez pun hrane
........:).........
Nikola_Iz_Splita
Opomena

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan