REDOVITA KOZMETIKA KUNIĆA

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: REDOVITA KOZMETIKA KUNIĆA

PostPostao/la lorena105 » sri svi 08, 2013 13:51 pm

Medenom su donji zubići duži od gornjih :zeko4: jel postoji neki poseban veterinar za kraćenje zubića ili to može svaki s popisa preporučenih veterinara?
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la moli » sub svi 25, 2013 8:46 am

pozdrav svima!
želim skratiti Molici noktiće :blush: zvala sam jednu veterinarsku ljekarnu dal imaju ta klješta/škare za rezanje noktića kunića i oni su mi rekli da nemaju i da to ni ne treba kupovat, da se mogu odrezat grickalicom :blink: Jel to točno ili bi išla tražit nekamo dalje?
Hvala unaprijed!
moli
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub svi 25, 2013 12:45 pm

kada bi ti posalo odakle si onda bih ti mogla i rec da li traziti dalje i gdje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la moli » sub svi 25, 2013 13:48 pm

pardon, nisam dugo na forumu i nisam često tako da još nisam neke stvari prokužila :blush: iz zaboka smo
moli
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned svi 26, 2013 11:39 am

Najbolje je kupiti bas prave skarice za to...ima ih kupiti u Pet centrima,za manje pet shopove neznam dal ima svaki. Ali ako nemas problem sa time da joj to sama radis,kupi bas prave skarice. Pitaj tamo i reci ce ti sta trebas.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la moli » ned svi 26, 2013 11:51 am

već sam jednom probala rezat noktiće sa pravim škarama za to koje mi je posudila prijateljica koja već dugo ima dva zeka, no kako sam za prvi put malo odrezala brzo su nam narasli opet :blush: budem onda naručila iz Pet centra ako imaju :wub:
moli
Kunić
Kunić

PostPostao/la rimidalv » sri ruj 11, 2013 11:28 am

Pozdrav svima,
Trebao bi Bravu skratiti nokte, prilično su mu narasli.
Nisam to nikad prije radio pa me zanima jeli mu ja to mogu sam napraviti ili je bolje prvi put otići kod veterinara da oni to naprave?
rimidalv
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » sri ruj 11, 2013 13:06 pm

Možeš mu i sam, samo moraš paziti na žilice. Ne znam kakav ti je zeko, tj koje boje swu mu noktići. Ako su jako tamni, treba jako dobro pripaziti da se žeilica ne pogodi. Kunićima je to ipak stres pa ako možeš to obaviti u vlastitiom domu, super :D
Ako nisi siguran u sebe uvijek možeš ići do veta neka ti on pokaže kako se to radi pa da znaš za idući put.

Evo ti par slikica da vidiš kako to ide: slika slika slika
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lav » sri stu 13, 2013 21:35 pm

Imaju na youtube dobri videi kako i na koji način osjeći zeki nokte.
Uz pomoć njih sam se usudila to uraditi sama,a inače sam ga planirala voditi veterinaru da to uradi :zekoo10:
slika
Lav
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fox » pon ožu 10, 2014 12:51 pm

VAŽNO-HITNO

Molim vas savjet kako da isčetkam zeca,pun je dlaka po trbuhu i prstima,ne mogu naci nacin da ga odozdola pocešljam kad mi bjezi....
Pomagajte savjetima!
Fox
Kunić
Kunić

PostPostao/la teja287 » pon ožu 10, 2014 23:43 pm

Ja svog cetkam dok mi je u krilu, okrenem ga guzom prema sebi pa ga sa jednom rukom cetkam, a drugom pridrzavam/mazim. I nemam nikakvih problema. :D Ako imas nekoga da ti pomogne pa ga mazi i tako pridrzava da te ne pogrebe i ne pobjegne, super.
Vlasnica ovnolikog patuljastog kunica imena Bobi i Westyja Lui
teja287
Zečić
Zečić

PostPostao/la Miško3 » pet ožu 21, 2014 23:14 pm

Pozdrav,
imam problem sa zekom.. Neda se cesljat nikako, u pocetku bi mu dali jesti i dok jede ga cesljali ali sad vise to ne pali.. rade nece jesti nego da ga cesljamo.. onda ga uzmem u ruke i pokusavam ga cesljat ali onda pocne bjezati i grebati i nikako da ga pocesljam vec duze vrijeme.. i stvorile su mu se grudice dlaka.. tj ne grudice nego velike nakupine dlaka i ne mogu to vise nikako pocesljati a prevelike su te nakupine da bi ih sa skarama osikla.. pa sto da radim, kako da se rijesim tih nakupina dlaka??

postoji li kakav frizer za zeke da ga tamo odvedem da on to rijesi??
Miško3
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » sub ožu 22, 2014 18:17 pm

Ja svoje znam uhvatit, odnesem ih u kupaonu i stavim na školjku i češljam. Inače nema šanse. Ako je tako jako zapetljan morat ćete mu to odrezati.
Vjerujem da bi mu bilo koji frizer za pse to mogao odrezati. Ubuduće četkajte ga redovito.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fox » ned ožu 23, 2014 22:18 pm

Ovo su toliko besmisleni savjeti da je to čudo,kontroliraj zecu uha baterijskom svjetiljkom,pa pregledaj mu zube,poreži mu nokte i sl.
Ja sam prije mjesec dana udomio dva zeca koji jedva da se daju počešljati to je bježanje njih od mene na najbrže,a kamoli da mu gledam zube i režem nokte,važite zeca u transporteru,moji zećevi kad vide da transporter samo pogledam opale trk i cjeli dan ih nije vidjeti nigdje,Tako da ako itko uopče postoji na ovom forumu a mislim da ne jel mi tri puta nitko nije odgovorio na nijedno pitanje,kako da počešljam zeca a da mi ne bježi i kako da rješim jedan mi ima frčke...
Ako može odgovor ako ne onda barem mi recite kako da ih naučim da skoče sami u tavu i kakvi su na gulaš!?
Fox
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon ožu 24, 2014 17:44 pm

Ajde Fox malo smanji doživljaje. Ako vlasnik ne zna kako se ophoditi prema svom kuniću, onda mu nitko od forumaša nije za to kriv.

Da, kuniće treba održavati u smislu češljanja, četkanja, furminiranja.... ovisno o tipu dlake kunića. Ako je zeko dugodlaki i rade mu se dredovi treba ih ošišati. Redovito ih treba češljati npr jednom tjedno, a ako se dlaka petlja brže onda češće. Ako je kunić kratkodlaki onda ga ne treba toliko češljati, već samo kod pojačanog linjanja.
Uši se mogu pregledati svjetiljkom i vidi se da li su čista ili ima nakupina u njima. Zubi se također gledaju, sjekutići, kutnjake se ne može pregledati bez otoskopa, pa se to niti ne radi kući.
Ako je zeko nemiran onda ga se umota u ručnik da se ne može vrpoljiti dok ga se pregledava, a za četkanje ga se uzme u krilo i četka ga se polako i koliko se može.
Gulaši i slična sranja se nalaze na nekim drugim forumima
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan