Promjena na koži

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Promjena na koži

PostPostao/la Laren » pet ožu 28, 2014 21:55 pm

Pozdrav svima.
Dugo se nismo javljali, ali često smo ovdje i savjeti iskusnih kroz neke ranije teme (a s kojim problemima smo se susreli) puno su nam pomogli. Kako smo večeras primijetili jednu promjenu na koži Kreše, a nisam sigurna je li to ono što mislim da je, molila bih vas za mišljenje i savjet.
Naime, prije tjedan dana Krešo je išao na korekciju kutnjaka i ujedno je obavljena i kastracija. Dobio je potom vitaminsku injekciju, antibiotik i nešto protiv bolova (trenutno nemam račun uz sebe iz kojeg bih mogla vidjeti što je konkretno dobio), tijekom tri dana. Kuglice su se vratile u normalu, počeo je odlično jesti, trčkara po stanu kao i ranije, samo još uvijek 2-3 puta dnevno ga po rani špricamo - po preporuci veterinara - 8%-tnom otopinom soli (8g morske soli na 100ml vode) kao dezinfekcijskim sredstvom - i potom pazimo 45-50 min da to ne poliže.
Večeras, prilikom maženja, slučajno sam vidjela da mu na desnom boku nedostaje dlaka, i to u krugu veličine otprilike kovanice od 50 lipa, i izgleda ovako (inače je dlaka suha, no našpricali smo ga gore navedenom otopnom za dezinfekciju - na žalost, nismo se sjetili slikati ranije, a on nije reagirao ništa čudno kada smo ga našpricali, niti se liže niti je pokazao da ga boli na dodir, čak i više leži na toj strani kada leži na boku)

slika

slika

slika

Čitala sam po ranijim temama da bi nešto slično moglo biti uslijed posljedica kastracije ili antibiotika, no nisam dobro vidjela slike koje su drugi postavljali. Stoga sam vas htjela zamoliti za mišljenje i savjet što bi trebalo i valjalo učiniti. Sutra smo svakako mislili otići veterinaru, no zanima me što vi mislite o čemu se ovdje radi i imate li kakav savjet što napraviti.
Laren
Zečić
Zečić

Re: Promjena na koži

PostPostao/la Laren » sub ožu 29, 2014 11:10 am

Veterinar je danas pregledao Krešu i potvrdio da je to reakcija na antibiotike. Malo ga je šišnuo na tom dijelu :wink: i dobili smo tekućinu za ispiranje i održavanje tog područja čistim.
Pozdrav svima :zeko6:
Laren
Zečić
Zečić

PostPostao/la Foxy » sub ožu 29, 2014 20:56 pm

Neka mu to brzo prođe. :)
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Laren » ned ožu 30, 2014 12:25 pm

Foxy je napisao/la:Neka mu to brzo prođe. :)

Hvala na dobrim zeljama, Foxy :zeko3:
Laren
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan