apsces na nosicu :(

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: apsces na nosicu :(

PostPostao/la ars » čet pro 13, 2012 19:28 pm

iwona je napisao/la:koliko ja vidim sada je cisto,ali recimo jutros kao da je bilo onako zuckasto malo,neznam,tako se meni ucinilo..

to je valjda samo limfa, to je ok.. gnoj je bijeli i smrdi izrazito, ne možeš fulati. a ništa, čisti onda kako ti je vet rekao... držim vam najveće fige da sve bude ok!
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iwona » čet pro 13, 2012 19:41 pm

ars je napisao/la:
iwona je napisao/la:koliko ja vidim sada je cisto,ali recimo jutros kao da je bilo onako zuckasto malo,neznam,tako se meni ucinilo..

to je valjda samo limfa, to je ok.. gnoj je bijeli i smrdi izrazito, ne možeš fulati. a ništa, čisti onda kako ti je vet rekao... držim vam najveće fige da sve bude ok!

nisam primjetila da smrdi..ja cu ga svakako jos sutra pitati zbog cega se to mora cistiti..
a i ovo sto je altan rekla,nazvat cu da pitam za drugo misljenje jer nezelim ni ja da ga se muci bezveze,i ovako mi ga je tesko gledati takvoga..
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet pro 13, 2012 19:45 pm

ono opisi im sta su mu radili..kako to sad izgleda..sve sto ti je ovaj rekao i tako..ne moze skodit..drzim fige malcu
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » pet pro 14, 2012 12:39 pm

evo danas sam bila kod veterinara,danas mu se zadnji puta ovo ispralo,rekao je da ce se sad to ostaviti da ta rana zaraste..neznam za ovo suzenje oka,oce mu to proci nakon nekog vremena ili,cini mi se da jos izlazi,manje,ali jos uvijek..kuglice su mu se popravile,dodala sam mu jos u kasicu calopet pastu,rodikolan i malo maltice..a jutros je prije nego sto smo otisli jeo celera i malo lista od mrkve i mrkve,cak je malo i izasao iz kaveza,i dosao onako leci na tepih ispod stola,tamo je inace volio pajkiti..nadam se da ce sve zavrsit dobro i da ce pocet papat normalno..
e i da,jos jednom sam pitala veterinara jel to sve izvadjeno,kaze on da je cijela cahura vani,ali kaze,morali su mu ispirati jer ipak je to rana u kojoj je bilo gnoja i bakterija,pa su kaze to ispirsli,da nebi ostalo tih bakterija unutra..neznam,ali eto gotovo je i s tim napokon
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » pet pro 14, 2012 13:37 pm

onda dobro, bitno da je sve vani.
sad raditi na tome da probava dođe što prije u normalu... vjerujem da će biti ok, vidim da ste i vi i zeko borci :)

ako je sve vani, onda bi trebalo prestati i oko suziti.. možeš kupiti vidac pa kuhati čaj od njega i time ispirati oko. možda neće pomoći, ali neće ni odmoći jer nema nikakve kemije, samo bilje i voda. super je inače za okice.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iwona » pet pro 14, 2012 13:44 pm

ars je napisao/la:onda dobro, bitno da je sve vani.
sad raditi na tome da probava dođe što prije u normalu... vjerujem da će biti ok, vidim da ste i vi i zeko borci :)

ako je sve vani, onda bi trebalo prestati i oko suziti.. možeš kupiti vidac pa kuhati čaj od njega i time ispirati oko. možda neće pomoći, ali neće ni odmoći jer nema nikakve kemije, samo bilje i voda. super je inače za okice.

a gdje mogu kupiti taj caj?ima u ljekarni ili?probat cu mu s tim ispirati..
i hvala ti puuno na savjetima i pomoci :blush:
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » pet pro 14, 2012 14:00 pm

iwona je napisao/la:
ars je napisao/la:onda dobro, bitno da je sve vani.

a gdje mogu kupiti taj caj?ima u ljekarni ili?probat cu mu s tim ispirati..
i hvala ti puuno na savjetima i pomoci :blush:

da, da, toga ima u biljnim drogerijama. evo ovako izgleda: http://www.suban.hr/proizvod_detalj.asp?ProductID=164

imaš upute na njemu kako kuhati za obloge i ispiranje. bitno je samo da čaj bude mlak kad se ispire, i da ako dolaziš blazinicom kojom natopiš čaj u kontakt sa zekinim okom, da odmah uzmeš drugu blazinicu i tako svaki put. a možeš joj i samo kapnuti gore i dolje u kapak, onda ne moraš mijenjat jer ne dolazi u dodir s okom. to je zato da se bakterije što manje raznose okolo.
nema na čemu :zeko3:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pet pro 14, 2012 18:23 pm

super bas mi je drago..jel stigao critical care?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » pet pro 14, 2012 18:29 pm

altan je napisao/la:super bas mi je drago..jel stigao critical care?

nije jos,ali popravile su mu se kuglice vise nisu tako sitne,ali dajem mu sa kasicom calopet pastu i rodikolan to nam je lady stardust preko telefona rekla da napravimo dok ne stigne i stvarno je bolje..a i maloprije je navalio na radic,tako da i on se jadnicak trudi papati
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet pro 14, 2012 18:39 pm

super sto su kuglice bolje i sto se on trudi sam jest..pitala sam cisto jer si rekla da ce danas sutra stic..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » pet pro 14, 2012 18:47 pm

altan je napisao/la:super sto su kuglice bolje i sto se on trudi sam jest..pitala sam cisto jer si rekla da ce danas sutra stic..

ma da,neznam eto najvjerovatnije onda sutra..ali ok je i ovako,vidim da je puno bolje..
hvala ti sto brines :zeko8:
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet pro 14, 2012 21:01 pm

critical je kompletna hrana za kunice koji ne mogu jesti sami..ne moras ga nuzno davat na spricu ako malac ima volje jest..kad ti stigne smjesaj ga malo gusce pa mu ponudi da sam uzme ako ce htjet..ovo sto mu sad dajes je prirucno rjesenje i critical je puno bolji..
:)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » pet pro 14, 2012 22:13 pm

evo da javim da je zeko poceo sam papati i svoju hranu,onako sam mu prepolovila to i reko idem vidjet oce htjeti,i papao je i to jedno 5 tih komadica..tako sam sretna.. :P ;D
iwona
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet pro 14, 2012 23:54 pm

super..jos da pocne papat sijeno i onda ste na konju
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iwona » sub pro 15, 2012 0:23 am

altan je napisao/la:super..jos da pocne papat sijeno i onda ste na konju

hoce,ali jako malo,moram mu stavljat pred njuskicu,pa se on ljuti,pa to kida,a usput malo i pojede..neznam mozda bi jeo domace sijeno?ili neznam kako da ga nagovorim da ga jede..jer stvarno sam mu kupovala puno vrsta sijena,ali bas ga nezeli jesti..
iwona
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan