Mora li se kunic pustati izvan kucice?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Mora li se kunic pustati izvan kucice?

PostPostao/la zeko Simba » ned vel 27, 2011 13:27 pm

Kunić se mora minimalno 2 - 3 sata dnevno puštati da se kreće van kaveza, inače mu mogu strofirati mišići i može doći di raznih komlikacija
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » ned vel 27, 2011 20:42 pm

Ivica je napisao/la:ja imam kunica koji je sa nama kratko (poklon) i cuvamo ga u kavezu
nismo mislili da ga pustamo napolje
ali sad kad citam ovo plasim se da ce mu biti lose ako je stalno unutra

pa kako bi vama bilo da vas netko zatvori u kavez za cijeli zivot? :lud:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » pon vel 28, 2011 0:28 am

Ma ljudi razmišljaju na način "šta ima veze, bitno da ima za jesti i da mu nije hladno", "naviknut će se" itd., i to je nažalost istina, ali ja na primjeru svoje Lo vidim što znači dodatna pažnja i sloboda jednom kuniću, kad doslovno procvate pred vama, istraži cijelu kući, ode u kutove gdje se nikad nije usudila prije zaći, počne plesati iako su svi godinama mislili da to nije njena fora itd. Ako kunića nećete moći puštati ni tih par sati dnevno, onda bolje ne nabavljati ga.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon vel 28, 2011 1:41 am

Pa to je tako kad ljudi dobiju zivotinju na poklon,kao u ovom primjeru ako se ne varam. Opcenito bez puno filozofije,zivotinja treba slobodu,svaka. I tocka. Ako se nekome neda zrtvovat pokupit koju kuglicu za njom nego je radije spremi u kavez da tako provede zivot,neka ju ne nabavlja.Tocka.Vrlo jednostavno. Ja opcenito ne vidim gdje je tu radost i veselje....kad dvaput dnevno pridjes kavezu i ubacis malo hrane unutra. Plisani primjerci imaju bolje zivote od nekih zivih bica.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » pon vel 28, 2011 14:53 pm

sanjita- You got it girl!!!! :D :zeko1:

ja se u potpunosti slazem sa sanjitom, nema tu puno filozofije- zeko treba biti slobodan.KRAJ!!!...i ja sam dobila zeku na poklon i nisam nista znala o njima, ali za kratko vrijeme moj se svijet poceo vrtjeti samo oko njega...ne vidim neke srece i odusevljenja kod ovih ljudi zbog zeke, pa bolje je da ga poklone nekom ko ce ga voljeti i pustati iz kaveza.
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » pon vel 28, 2011 15:11 pm

Slazem se sa tim,ja sam Peku dobila isto na poklon ama bas nista nisam znala i naucila dosta uz ovaj forum i uz vas.Nije non-stop pusten ali trudim se da sto vise vremena bude van i nadgledam ga uvek, covek kada je u zatvorenoj sobi makar jedan dan poludeo bi a kamoli zivotinja da non-stop bude u kavezu i ne izlazi van da skakuce... Peki kada dosadi da skakuce on sam udje u kavez i spava jede...a posle izadje i tako ceo dan... :) jedino je nocu zatvoren :sad: ali preko dana ima apsolutnu slobodu...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frances » pon vel 28, 2011 18:10 pm

ja sam povremeno tuzna jer su ograniceni na sobu samo :/
ali ih svako toliko ipak pustim malo po stanu :D
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Žarko » ned ožu 06, 2011 18:42 pm

Mali Žarko ja vani od ranog jutra do kasno navečer....Najvise vremena provodi u mojoj sobi al stalno ode u dnevnu,sjedne se na kauc pored nekoga i ''gleda tv'' sa nama :P...Tako da je cijeli dan vani...a par dana u tjednu ga pustimo i ponoci:)
Ako bas nemozes ih pustat cesto probaj gajbu napraviti samostalno,ima po forumu savjeta,slika...Ja polako pocinjem,planiramo Žarku prijateljicu nabavit :)
Žarko>Lavoglava luda od 5 mj. :)
Žarko
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan