Imam jedno pitanje o bebama kunića. Naime,imam dva kunića-ženku i mužjaka koji su se parili nekoliko puta i napravili su mladunce
.gif)
Imali su nekoliko legla tijekom prošle godine. Većina mladunaca su uginuli a neke je i mama odbacila zato jer su bili bolesni
.gif)
Prvo je odbacila malu bebu-bijelog čupavog kunića zato jer mu je nos bio mokar i šmrcav i činilo se kao da je imao rupu na nepcu što nas je zaista jako zabrinulo i odvela sam ih veterinaru koji je rekao da ga moramo staviti na toplo (Bila je zima.)
I stavili smo ga u otvorenu kutiju sa sjenom,dekicom,vodom,mlijekom i hranom. Bilo mu je ugodno ali bio je u kritičnom stanju. Kad mu se zdravlje jako pogoršalo ponovo sam ga odvela veterinaru i rekao je da je jako loše i da izgleda da ima rupu na nepcu jer se mučio za zrak
.gif)
...Rekao je da ga mora uspavati... I uspavali su ga... Šmrc! Zašto je imao "rupu" na nepcu? Zašto ga je mama odbacila? Koju je bolest imao? A ovo je o drugom mladuncu kojeg je mama isto odbacila:
U početku je sve bilo dobro. Bio je sladak,veoma čupav i smeđ. Izgledao je kao vjeverica. Ali nakon nekoliko tjedana nos mu je postao mokar i šmrcav. Mama ga je tada odbacila i dali smo mu tretman kao i onom bijelom (U prijašnjoj priči.) kuniću
.gif)
Dan poslje je uginuo... Šmrc! Zašto je tako brzo uginuo? Ako mu je bilo prehladno,stavili smo ga u dekicu i sjeno,ali svejedno je uginuo,zašto? Molim pomoć! Hvala!