Dobicu zekuu!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Dobicu zekuu!

PostPostao/la lorena105 » ned ožu 24, 2013 22:06 pm

markiza je napisao/la:Jel to pas koji ide u lov na zeceve? :zeko10:

da tu je napisala da ganja zeceve :dragonn-ccc-e:

AnnaR je napisao/la:Moj pas je ono stvarno dobar,i slusa.. Al ide u lov,to jeste,ganja zeceve itd..
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » ned ožu 24, 2013 22:16 pm

Pa jel jedete ulovljene zeke? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lorena105 » ned ožu 24, 2013 22:18 pm

a očito, ne ganja ih bez veze :zeko4: al nisam 100 % sigurna, tako da se više neću miješati
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » ned ožu 24, 2013 22:21 pm

Ako ih jedu, a misle uzet kunića za ljubimca... onda je to krajnje morbidno! :blink:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » ned ožu 24, 2013 22:21 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la:Ako ih jedu, a misle uzet kunića za ljubimca... onda je to krajnje morbidno! :blink:

Pa to sam htela da kazem :sad: :kmeee:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » ned ožu 24, 2013 23:33 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la:Ako ih jedu, a misle uzet kunića za ljubimca... onda je to krajnje morbidno! :blink:

ne vidim zasto bi to bilo morbidno..sta tko jede nije opce vazno za ovu raspravu, a bome ni za cijeli forum..drzite se teme
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la AnnaR » pon ožu 25, 2013 14:55 pm

Ma tata ga vodi u lov na ptice,ne na zeceve,al on kad vidi zekana poludi,ganja ga,ali je zec mnogo brzi normalno i nema tog psa koji uspije uhvatiti zeku .. PS. ja sam vegetarijanka,i ako imam 15 godina,nisam jela meso oko 3 godine.. Dakle ja ih sigurno ne jedem :)
AnnaR
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jeja » pon ožu 25, 2013 16:13 pm

Ma mislim da stvarno nema veze tko šta jede, nego kako i sama kažeš, on nagonski lovi zeca i ako, ne daj bože, sretne tvog zeku, bude svega... A zeko u kući nema kud pobjeći, stjerat će ga u kut. Možeš ti paziti, ali iz svog vlastitog iskustva znam da je dovoljna sekunda da se dogodi sra***, zeku su dosta nepredvidive. Ozbiljno si, ali stvarno ozbiljno, razmisli prije nego nabaviš zeku, pogotovo uz takvog psa u kući...
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pon ožu 25, 2013 17:06 pm

Mislim da nema govora da ce nabaviti zeku ako hoce zeku. Ali molim te drzi ih razdvojene u svakom trenu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » pon ožu 25, 2013 17:12 pm

Ja eto mislim da nije nužno da odustaneš od zeke ako ga tako jako želiš, na kraju može mu bit bolje kod tebe nego kod nekog tko ima naizgled idealne uvjete, nema psa itd.. ali sa psom spajati, upoznavati, ma ikakav kontakt ni u ludilu! To moraš odmah znati. Zeku si možeš priuštiti jedino ako taj pas nikad i nikako neće moći doći do njega. Znači da su potpuno odvojeni, u različitim dijelovima kuće itd. Ako imate mali stan i npr. samo dvije prostorije i hodnik, zeko bi mogao nastradati ili biti konstantno pod stresom zbog mirisa i u tom slučaju radije ne riskiraj tragičan ishod. Ako misliš da možete osigurati prostor tako da zeko ima svoju sobu u koju pas nikad i nikako neće moći ući, koja će moći biti osigurana kad niste kući, u koju pas neće imati pristupa ni toliko da ponjuši zeca preko gajbe (jer bi to zecu mogao biti gadan stres ako se osjeti kao lovina), onda ok. To podrazumijeva dosta organizacije i truda i popriličan angažman i dobru volju tvojih roditelja. Što oni kažu na sve to, jel to njima nešto što bi oni htjeli i mogli ili bi im to moglo prekipjeti nakon nekog vremena? Znam da želiš zeku i da mu se veseliš, ali ipak dobro razmisli je li to ovog časa nešto što je izvedivo, da ne bi poslije imala ogromnu tugu i grižnju savjesti što je zeko nastradao.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la AnnaR » pon ožu 25, 2013 19:15 pm

Kao i sve zivotinje koje sada imam u stanu roditelji nisu zeljeli.. A imala sam mnogo,i sada imam punu kucu.. Oni ih nikada ne zele a onda ih vole vise nego ja :) Vezu se jednostavno tako da to nije problem..
Stan mi je dosta velik 120 kvadrata,i jos sada dobijam najvecu sobu u stanu tako da zeko ce biti sa mnom.. Inace lovacki pas obicno bude sa tatom,jer ga jako voli xD A potrudicu se da zeki sve osigruram jer stvarno volim zivotinje :) :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :hopic: :srceeka:
AnnaR
Kunić
Kunić

PostPostao/la lorena105 » pon ožu 25, 2013 21:43 pm

nadam se da ćeš uspjeti imati zdravog, opuštenog zeku koji će uživati :zeko3: i da neće biti pod stresom
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la AnnaR » uto ožu 26, 2013 13:00 pm

Hvala ti,molimi ja Boga,jer zekani su nesto najsladje na svijetu :D :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
AnnaR
Kunić
Kunić

PostPostao/la lorena105 » uto ožu 26, 2013 15:00 pm

AnnaR je napisao/la:Hvala ti,molimi ja Boga,jer zekani su nesto najsladje na svijetu :D :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:

:iagreee: :zeko3:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la AnnaR » uto ožu 26, 2013 17:53 pm

Pricala sam sa deckom koji treba da mi da kunica kad mu se zecica okoti.. Na svoje oci sam vidjela da se zecica ne boji haskija,da li je moguce da se onda ni moj zeko nece bojati ipak su to geni? Ali on kaze da se ni jedan njegov zekan ne boji pasa :) i da psi ih njuskaju i lizu,oni nista :D Jaoo :rolleyes: :ujea: :srce: :srce: :srce:
AnnaR
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan