Eto, u nedjelju je napokon stigla Rea, čupavo klupko, preslatko i jako drago. Nabavili smo joj kavez 100x50, unutra ima posudicu sa sijenom, wc (nažalost s piljevinom jer nisam našla pelete), pojilicu (koju ne koristi) i posudicu s vodom, te posudicu sa suhom hranom (Cuni junior). E sad...sve je super, pustimo ju van kad god smo mi doma i sve je super, čak sam se i iznenadila kojom brzinom je "istražila" cijelu sobu obzirom da sam čula da su dosta plahi i da im dugo treba dok se odluče krenuti u "nepoznato", međutim problem je što je svaki put prije nego je hoću izvaditi, ona cijela ukakana!!! Ima kakice u wc-u, po kavezu i u posudi sa sijenom! Čak sam se zabrinula da je proljev jer damica u tome sjedi i onda se to sve zalijepi po šapicama, trbuhu, oko guze, repiću... Kad nađem kakicu sa strane, nije baš čvrsta kuglica, ali je "kompaktna", no ovo na čemu ostane sjediti je užas!!! Što da napravim? Kupati ju ne smijem, to se ne da sve počistiti kako spada (iako je mirna i pusti me da je okrenem na leđa i operem je) i sada već pomalo smrdi! Pokušala sam ošišati malo te dlakice, ali strah me oko guze i repića, a tamo je najgore i to ne da baš dirati!
Trebam li joj maknuti suhu hranu, pa da jede samo sijeno dan-dva? Vidim da sada dosta kombinira, a čitala sam da može biti od te suhe hrane mekša kakica!
Iskusni zekoljupci, molim savjet!!!