pišanje i "dresura"

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: pišanje i "dresura"

PostPostao/la Jeja » čet kol 09, 2012 14:50 pm

Ja ti isto svoje ujutro pustim pa zaspem a onda udri brigu na veselje, trčanje, skakanje, Nala u ćošak piša, Simba skače meni na krevet i po meni trčka, pravi cirkus! ;D
Ja sam ti isto sve morala maknuti, pogotovo kabel od laptopa, i to sam stavila na radni stol koji je dosta nepristupačan njima (jedino nepristupačno mjesto, zasad :P ).
A što se tiče iskakanja kroz prozor to ti ne znam, ja nemam brige pošto je moja soba u podrumu, al da su nepredvidljivi to sam i sama iskusila kad je Nala glumila kamikazu i skočila niz stepenište 3 metra. :omg: Srećom ništa joj nije bilo! To je kad su bili u sobi na katu, onda sam ih vratila u podrum k sebi u sobu.
Za pelete ne znam, nemam nikakvog iskustva, al vidim uglavnom da se to najviše preporučuje pa ćemo i mi probati. A piljevinu kad sam i ja imala mi Simba po cijeloj sobi znao raznijeti pa ti onda čisti... :belj:
Ma nisu baš skroz uredni, to ti se samo čini. :D Znao je meni Simba cijeli wc prosuti po kavezu i svakakve gluposti pa smo morali posudu osigurati... Moraš uvijek biti korak ispred njih. :wink:
Moj ti dečko ima zečicu već 8 godina i cijeli život ti je na balkonu, doduše balkon je ogroman, i nikad ništa nije pokušavala, a vidiš ova moja iskoristi trenutak ne pažnje i ide bungee jumpati al bez užeta... :lud: A za cvijeće to jako pazi jer sam se i tu opekla, Simba dok je tek došao i bio jako mali mi se najeo neke biljke i otrovo, 4 dana je nepokretan ležao, nismo mislili da će preživjeti, al eto mali gad se izvukao. :zeko3:
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pahuljica_Ri » čet kol 09, 2012 15:34 pm

A jadan Simba, srećom pa je sve ok prošlo. :zeko3:
Moja je soba na katu i dosad kad je bila u hodniku se klonila stepenica, primjetila sam da se boji visine jer odmah pobjegne čim pogleda dolje. Visoko je dosta, ali valjda neće pokušavat kad se boji visine. Ako i pokuša, uvijek pazim što radi, pa ću je spriječit, osim ako nije kamikaza poput tvoje! :zeko7:
Kad tako skoči, možeš se samo nadat da se neće polomit, ne možeš se u sekundi nać dolje i uhvatit ju. ;D ;D
Još mi nije pokušavala ni na krevet skočit, a mogla je, pošto može skočit i metar u zrak da dođe do kablova. Sad se malo brinem za prozor, valjda nije tolika luđakinja, ne bi baš nisko doskočila. :hm:
Vidim da ona mene nadmudri svaki put kad joj pokušam zablokirat prilaz tim kablovima, zasad se čini da je ona korak ispred mene... ;D
Katastrofa, morat ću nešto opako smislit.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jeja » čet kol 09, 2012 19:26 pm

Katastrofa je kad im se nešto dogodi, a pogotovo kad znaš da si to mogao spriječiti da si više pazio! :zeko4: No meni je samo drago da je sve ispalo dobro. Nije ni Nala pokazivala zanimanje za stepenice, isto je bila mali milion puta u hodniku i ništa, i baš taj jedan put kad ja nisam gledala ona izvađa vratolomije... :lud:
Da ponekad ne možeš se mjeriti s njima, uvijek nađu način da naprave glupost. A najbolji mi je izraz kad ih uhvatiš, Šta ja? Ma neeeeee.... :rolleyes:
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet kol 10, 2012 14:30 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la:A jadan Simba, srećom pa je sve ok prošlo. :zeko3:
Moja je soba na katu i dosad kad je bila u hodniku se klonila stepenica, primjetila sam da se boji visine jer odmah pobjegne čim pogleda dolje. Visoko je dosta, ali valjda neće pokušavat kad se boji visine. Ako i pokuša, uvijek pazim što radi, pa ću je spriječit, osim ako nije kamikaza poput tvoje! :zeko7:
Kad tako skoči, možeš se samo nadat da se neće polomit, ne možeš se u sekundi nać dolje i uhvatit ju. ;D ;D
Još mi nije pokušavala ni na krevet skočit, a mogla je, pošto može skočit i metar u zrak da dođe do kablova. Sad se malo brinem za prozor, valjda nije tolika luđakinja, ne bi baš nisko doskočila. :hm:
Vidim da ona mene nadmudri svaki put kad joj pokušam zablokirat prilaz tim kablovima, zasad se čini da je ona korak ispred mene... ;D
Katastrofa, morat ću nešto opako smislit.

zastiti stubiste da ne moze skocit dolje..jer ove tvoje predpostavke bi ju mogle kostat zivota
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pet kol 10, 2012 21:57 pm

Zaštitit ću, ovo mi je prvi zeko i manje od mjesec dana je kod mene, pa ne znam još puno njihovim sklonostima takvim stvarima.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vini » sub kol 11, 2012 7:03 am

slažem se sa Altan, pretpostavke mogu koštati života, a onda je kasno. Apsolutno sve zaštiti i prilagodi, to je jedino rješenje. Biljke makni, digni na visinu koju ona ne može dohvatiti, balkon zaštiti mrežom tzv. zečjom mrežom (ima za kupiti u Bahausu i sl. dućanima, Nije skupo i nije komplicirano za staviti), stubište isto obavezno zaštiti kako god moguće ali zaštiti, kablove koji bi je mogli ubiti makni tj.ogradi tako da ne može donjih, za skakanje na krevet stavi do kreveta neku kutiju ili sl. da ne mora skakati sa visine.
Tako sam sve ja napravila jer nema drugog rješenja. Ako se još nečeg sjetim ću napisati.
vini
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan